Reklama

Reklama

Lily Ho Li-Li

Lily Ho Li-Li

nar. 25.11.1946 (77 let)
Nanjing, Čína

Biografie

Když se Lily Ho poprvé objevila v Hongkongu kolem roku 1963 u propagačních záběrů pro dospělý časopis, bylo velice nepravděpodobné, že by někdy u filmu měla symbolizovat půvab a styl. V té době jí bylo teprve 15 let a byla jen další z mnoha nových tváří. Byla také považována za trochu baculatou, ale byla popisována časopisem jako rozkošná studentka. Narodila se v Nanjingu v Číně a její rodina stejně jako mnoho dalších poté, co nastal komunistický převrat se přesunula na Tchaj-wan, kde jí objevil režisér Poon Lui a přinesl do Hongkongu. V Hongkongu jí prosazuje režisér Yuan Chiu-feng a obsazuje do filmu Songfest (1963). V jejích prvních filmech počínaje rokem 1965 měla už velké role a často hrála zkažená povýšená mladá děvčata, či upíry ve filmech jako třeba v Song of Orchid Island (1965), nebo Till the End of Time (1966).

Získala značné množství proslulosti, když se zobrazí její nahý zadek v jejím čtvrtém filmu The Knight of Knights (1966) a zdálo se, že tento obraz se stane její vizitkou sexy sirény. Během této doby povyrostla a zhubla, stává se nesmírně atraktivní rovněž svou elegancí. Její velký zlom přišel v roce 1967, kdy celá řada špičkových hereček musela odejít z účinkování v My Dreamboat (1967). Tohle melodrama se stává velikým hitem a nabízí Lily Ho hlavní role v nejrůznějších žánrech. Tyto filmy měli společnou jednu věc a to Lilyn důmyslný styl pro eleganci a krásu na rozdíl od jiných hereček v Hongkongu.

Zastupovala západní módu a její filmy byly plné změn kostýmů vždy s použitím živých barev, disketových klobouků, nadrozměrných slunečních brýlí, bikin i večerních oblečení. Postavila módu a byla i v osobním životě obrovský spotřebitel oblečení. V rozhovoru při otázce na její záliby přišla jednoduchá odpověď : "oblečení". Milovala módu a v 70. letech si otevřela butik a dodnes vlastní několik módních obchodů v Šanghaji. Z filmu odešla na vrcholu roku 1975 poté co se provdala za jednoho magnáta. I když její manželství si nevedlo moc dobře, porodila tři děti z toho dvě jsou dvojčata. Během své desetileté kariéry stihla natočit padesát snímků.

Epistemolog

Reklama

Reklama