Reklama

Reklama

Joe Satriani

Joe Satriani

nar. 15.07.1956 (67 let)
Long Island, New York, USA

Biografie

Joseph "Satch" Satriani je kytarový virtuoz, narozen 15. 7. 1956 ve Westbury, New York, USA. Hře na kytaru se věnuje od svých čtrnácti let a od roku 1971 ji také vyučuje. Mezi jeho nezjnámější žáky patřili: Steve Vai, David Bryson (Counting Crows), Kirk Hammett (Metallica), Larry LaLonde (Primus) a další.

První sólové album vydává roku 1986 a sice nahrávku s názvem Not Of This Earth. Roku 1992 vychází Satrianiho asi nejznámější nahrávka "The Extremist". V roce 1996 zakládá společně se svým kamarádem a žákem Steve Vaiem projekt s názvem G3 (jedná se o koncertní šnůry kam je přizván ke zmíněné dvojici další kytarista, mezi nimiž byla spousta známých jmen, např. J. Petrucci (Dream Theater), Yngwie J. Malmasteen, Robert Fripp (King Crimson).

Joe Satriani hraje na kytarách značky Ibanez ze série JS a používá zesilovače Peavey JSX. Obě značky produkují s jeho signaturou sérii výrobků. V rámci turné ke své prozatím poslední desce "Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock" zavítal 3. června také do české republiky.

Petrucci

Reklama

Reklama