Reklama

Reklama

Inés Efron

Inés Efron

nar. 09.05.1984 (39 let)
Mexico City, Mexiko

Biografie

Inés Efron je argentinská herečka, narozená v Mexiku 9.5.1984. Rodiče byli kvůli vojenské diktatuře ještě ten samý rok vyhoštěni a tak s nimi Inés již od narození vyrůstala v San Martín, příměstské části Buenos Aires. Ve 14 letech začala studovat divadlo, jak sama říká, bylo to proto, že nevěděla co má dělat, chtěla mít kamarády, ale ve škole měla problémy se začlenit. Její rodiče (otec zubní technik a matka logopedka) ji ve všem velice podporovali. Od šestnácti působila v divadelní dílně Nory Moseinco a v devatenácti přišel její jevištní debut v divadelní hře Poses para dormir od Loly Arias. Právě díky práci v této hře začala získávat své první filmové role.

Prvotní výrazný úspěch následoval zanedlouho, po natočení dramatu XXY. Inés zde předvedla svou citlivost a herecký talent v roli hermafroditní Alex. Jak sama říká, kvůli roli musela trochu „zmužnět" a naučit se pracovat se svým vysokým hlasem. S nelehkým úkolem se zjevně poprala velice dobře a stala se vítězkou v kategorii nejlepší herečka a ženský objev roku na předávání cen Condor de Plata 2008 (cena kritiků), Akademie filmového umění a věd Argentině 2007 a na Mezinárodním filmovém festivalu v Cartageně 2008.

Následovaly menší i větší role ve filmech jako ŽENA BEZ HLAVY, PRÁZDNÉ HNÍZDO, RYBÍ DÍTĚ či MEDIANERAS. Za zmínku stojí také hlavní role ve snímku LOVELY LONELINESS, kde Inés zazářila v roli hypochondrické Soledad.

V roce 2013 se přestěhovala do Mexico City, aby se ztotožnila s místem, kde se narodila. Začala zde učit divadlo a jak sama říká, chtěla se dostat pryč od všeho známého a popřemýšlet nad svou hereckou budoucností. Po 30. narozeninách se pak nechala slyšet, že je čas na změnu a již nechce hrát žádné mladistvé postavy, naopak ji lákají emočně vyzrálé role, spojené s mateřstvím a závazky.

Vloni také získala grant na stipendijní herecký pobyt v New Yorku, je tedy pravděpodobné, že o této nadějné latinskoamerické herečce ještě uslyšíme.

Milli "Dizzy_eM" P.

Herečka

Host

Pořady
1998

Versión española

Reklama

Reklama