foto

Václav Kučera

  • nar. 5.7.1951 (64 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval obor media arts na Minneapolis College of Art and Design v USA. V Minneapolis byl spoluzakladatelem a režisérem divadla SmikSmak a natočil několik experimentálních filmů. Od r. 1990 žije v Praze a spolupracuje s Českou televizí a s nezávislými producenty. Je autorem mnoha dokumentárních filmů ze světa alternativní hudby, divadla a výtvarného umění.

Aerofilms

Režijní filmografie

1995 The Residents - Freak Show Live (divadelní záznam)

Dokumentární

2015 Takovej barevnej vocas letící komety
2013 Czech Music on the Road - turné u protinožců očima rockerů (TV film)
Žít změnu
2011 Janinka (TV film)
2010 Příběhy slavných: Walda (TV film)
2009 Ilínek (TV film)
2008 Bouše, Bendl, Cvach a další (TV film)
2007 Moudrý šašek (TV film)
2006 Buďte pozdraven, pane Jouda! (TV film)
2005 Gypsy Celebration 2005 (TV film)
2003 Blázinec v blázinci
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
2001 Dobrá víla Kalandra (TV film)
Mejla (TV film)
1994 Jaro, peklo, podzim, zima (TV film)

TV pořady

2004 Kam zmizel ten starý song (TV pořad)
2003 Poprask (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2001 Mejla (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace