foto

Jan Těšitel

  • nar. 1982
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jan Těšitel (1982) studoval filmovou vědu na Karlově univerzitě (2002–2007) a režii na FAMU (2014). Během studií natočil několik krátkých snímků, jež byly uvedeny na různých festivalech. Patří k nim mj. tituly Prádlo, prádlo, spodní prádlo (2008), Drahý otec (2009) nebo Jeden statečný (2011). Jeho snímek o Angličance, která po smrti svého českého milence přijíždí za jeho rodiči do Ústí nad Labem, People Involved (2010), byl nominován na Českého lva v soutěži krátkých filmů. Těšitel se podílel na televizní sérii Čapkovy kapsy (2011). Natáčí také reklamní spoty či videoklipy.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2015 David
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Jeden statečný
Jsme Evropané
2010 People Involved (studentský film)
2009 Drahý otec (studentský film)
Spousta otázek a zatraceně málo odpovědí (studentský film)
2008 Prádlo, prádlo, spodní prádlo
2006 Orange business

Dokumentární

2009 Duet květin ve Whitby (studentský film)

Herecká filmografie

2009 Josef Chvílama nemá moc možností na vybranou (studentský film)
Kamarádi (studentský film)
Podivný případ (studentský film)
Pozvánky (studentský film)
Solo ritardando (studentský film)

Scenáristická filmografie

2015 David

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace