Reklama

Reklama

Štěpán Altrichter

Štěpán Altrichter

nar. 1981
Brno, Československo

Zajímavosti (7)

Národní třída (2019)

  • „Je absolutně výborný herec a sympaťák, napřed jsem se však jeho obsazení bránil. Vadila mi jeho známost. Zkoušeli jsme tedy asi rok jiné herce. Nakonec jsme měli co dělat, aby nám ten nevychovaný egoista až moc nepřirostl k srdci. Zahrál to tak bravurně, že vám ani sám neřeknu, jestli je tento jeho Vandam sympaťák, nebo nebezpečný rváč – možná je obojí, ale to ať asi divák posoudí sám,“ řekl o Hynku Čermákovi režisér filmu Štěpán Altrichter. (SONY_)

Národní třída (2019)

  • V knižní předloze má Vandam (Hynek Čermák) vidiny vlků, ve filmu se však objevuje divočák. Změna proběhla mezi psaním scénáře a přípravami natáčení, jelikož si Štěpán Altrichter všiml narůstající popularity symboliky s vlky v Německu a nechtěl tento motiv opakovat i ve svém filmu. (DJDVD)

Národní třída (2019)

  • Scéna na balkoně, která před premiérou kolovala po internetu, byla zcela improvizovaná. Vznikla v pauze mezi natáčením, Štěpán Altrichter vyzval Hynka Čermáka, aby zkusil něco z balkónu zakřičet a Čermák vymyslel větu: „Dobré ráno, čů**ci.“ Scéna se nakonec dostala i do finálního filmu. (DJDVD)

Schmitke (2014)

  • Korejské publikum si film velmi oblíbilo. Režisér Štěpán Altrichter se vyjádřil, jak byl překvapen, že Korejci dokážou pochopit český humor a dokonce si film přejmenovali na "Mister Schmiteké". (Terva)

Režisér

Filmy
2022

Vzteklá krása

2020

Runner

2019

Národní třída

2014

Schmitke

2009

Did Michael Knight End The Cold War? (studentský film)

Dokumentární
2011

Tanečnice Aleyna

2008

Tuning Man (studentský film)

2007

Bob, Fish and Dog (studentský film)

 

David (studentský film)

Krátkometrážní
2007

Sechzehn (studentský film)

Scenárista

Filmy
2019

Národní třída

2014

Schmitke

Dokumentární
2011

Tanečnice Aleyna

Host

Reklama

Reklama