foto

Mehdi El Glaoui

  • nar. 26.5.1956 (60 let)
    Choisy-le-Roi, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

První krůčky před kamerou učinil Mehdi již ve 4 letech v televizním seriálu POLY, který napsala i režírovala jeho matka Cécile Aubry. Později ztvárnil zejména postavu Sebastiána v populární trilogiii, Bella a Sebastián, Sebastián mezi lidmi a Sebastián a Marie Morgana, opět v režii Cécile Aubry. Mladý Fabre s Véronique Jannot je poslední film natočený s jeho matkou.

V dalších letech se objevuje ve filmech pod režijním vedením Jean-Clauda Brialyho (Deštivá láska), Michela Boisronda (Kateřina a spol), Alaina Corneaua (Bratranec), Clauda Millera... Zároveň se věnuje i režii, pracuje jako asistent režie hlavně s takovými jmény jako jsou Claude Goretta a Yves Robert. Sám pak režíruje více než desítku krátkometrážních filmů, mezi jinými i První třídu s André Dussolierem a Francisem Husterem, tento snímek získává v roce 1958 cenu César pro krátkometrážní film.

Od roku 1980 hraje i v divadle, např. V Červeném domě Pierra Sala. Ve hře Jak se stát židovskou matkou v deseti lekcích, spolu s Marthe Villalongou a André Vallardym. Vystupuje zhruba v deseti hrách, zmiňme jen Šmytec, konec... (2008/2009), režie Laurent Baffie v Théâtre du Palais-Royal. V roce 2013 se objevuje v dlouhometrážním snímku Bella a Sebastián, v režii Nicolase Vaniera, kde se jeho postava setkává se Sebastiánem, jehož roli kdysi sehrál a jenž je dnes ztělesňován mladičkým Felixem Bossuetem.

Bontonfilm

Herecká filmografie

2013 Bella a Sebastián
1997 Inspecteur Moretti: La maison brûlée (TV film)
Inspecteur Moretti: Un enfant au soleil (TV film)
Udavač
1992 Derrick contre Superman (TV film)
1989 Famille Ramdam, La (TV seriál)
1980 Kick, Raoul, la moto, les jeunes et les autres (TV seriál)
1975 Katrin a spol.
1974 Láska v dešti
1973 Jeune Fabre, Le (TV seriál)
1970 Sebastian a Marie Morgana (TV seriál)
1968 Sebastián mezi lidmi (TV seriál)
1965 Bella a Sebastián (TV seriál)
1961 Poly na cestách (TV seriál)

TV pořady

1994 Vincent à l'heure (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace