Reklama

Reklama

Jorge Luis Pila

Jorge Luis Pila

nar. 03.08.1972 (51 let)
Praha, Československo

Biografie

Jorge Luis Pila je kubánský herec, tanečník a model. Narodil se v tehdejším Československu, konkrétně v Praze. Když byl novorozenec, s rodinou se přestěhovali na Kubu do Havany, kde vyrůstal. Jeho matka je z České republiky a jeho otec je z Kuby. V dospělosti se Jorge přestěhoval do Miami na Floridě. Jeho oblíbená jídla jsou kubánská, čínská a japonská.

Na začátku své kariéry dělal modeling. V Mexiku tancoval na koncertním turné zpěvačky Yuri. Později zkusil herectví se společností Televisa a jeho první role byla v telenovele Al norte del corazón (1997). Během natáčení se seznámil s herečkou Anette Michel, se kterou se oženil a má s ní dceru Sabrinu. Jejich manželství dlouho nevydrželo, protože trvalo pouhý rok. Před Anettou byl Jorge ženatý s Yamili Valenzuela Canseco a potom byl ještě jednou ženatý.

Je známý za své role v La Patrona (2013) a Yacaranday (1998). Od roku 2006 hraje v telenovelách společnosti Telemundo. V telenovele Rebeca hrál laskavého lékaře Nicolása Izaguirreho. A V náručí ďábla hrál policejního detektiva Jimmyho Cardonu.

Jorge získal ocenění Premio Tu Mundo for Favorite Lead Actor od společnosti Telemundo.

Hojiko

Herec

Reklama

Reklama