Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (3)

Kids for Cash

Kids for Cash (2014)

Strhující dokument pojednávající o temné stránce kapitalismu. Kapitalismus je jako oheň, dobrý sluha, ale zlý pán. Dva soudci Mark Ciavarella a Michael Conahan se rozhodli, že si přivydělají tím, že pošlou pár dětí do soukromého nápravného centra. V mnoha případech šlo o malé delikty, které se daly vyřešit jinak. Z měsíců se staly roky a tyto děti přišly o celé dětství, možnost vzdělání a svá práva. V dokumentu zazní otřesné příběhy dětí, které byly semlety v celé té mašinérii právního systému a byznysu, a ti, kteří je měli chránit, je zradili, aby profitovali. Režisér Robert May vytvořil něco jako dokumentární thriller, který je podtržen strhující hudbou.

New Rulers of the World, The

New Rulers of the World, The (2001) (TV film)

Tento dokument zkoumá vliv globalizace na naší společnost. Zaměřuje se hlavně na Indonésii, kterou využívá jako nejlepší příklad, jak nadnárodní společnosti a instituce získávají větší a větší kontrolu. Pilger se také zabývá ekonomickými rozhodnutími v různých částech světa, která mohou ovlivňovat státy na opačné straně zeměkoule. V návaznosti na to zohledňuje ekonomickou krizí a vlivu Světové banky na ni.

Democracy Now!

Democracy Now! (2001) (pořad)

Democracy Now! je americký program zpráv, názorů a analýz, který začal být vysílán v roce 1996 v New Yorku. Program založili Amy Goodman, Juan Gonzalez, Larry Bensky, Salim Muwakkil a Julie Drizin. Tento program přináší progresivní a nezávislé zpravodajství, a je financován jen díky příspěvkům posluchačů, diváků a nadací. Democracy Now! nepřijímá příspěvky od inzerentů, firem či vlády, a díky tomu si zachovává nezávislost a objektivitu. V tomto programu hostovalo mnoho zajímavých osobností a odborníků jako je dokumentarista Michael Moore, herec Danny Glover, muzikantka Yoko Ono, zakladatel Wikileaks Julian Assange nebo bývalý prezident Bill Clinton.

Reklama