Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Kdo pude se mnou na záchod? Doktor mi řekl, že nesmím zvedat nic těžkýho. Takových keců plnej film, takže jsem nemohl jinak a prostě můj oblíbenej. Willis a jeho bubák Wyams hazí jednu hlášku za druhou a sotva se Vám uvolní bránice, hned Vás zase bolí.

12 opic

12 opic (1995)

Sice v tom vlastně žádné opice nejsou, ale i tak je to dobrý:-) Za opice hravě zaskočí psycho Willis, višinutej Pitt a zdárně je doplňuje totální magor Morse. Tahle partička bláznů Vám ukáže, jak jednou dopadneme, když si budeme hrát se skumavkama....za mne jeden z nejlepších sci-fi vůbec.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co k tomuhle asi napsat, když už všechno bylo napsaný.......asi film, ve kterým nejvíc nesnáším bukvice. Jen škoda těch Oscarů, který tomu nějak chyběj.

Počátek

Počátek (2010)

Jenom si představte, že to co Vás zrovna napadne a myslíte si, jaký je to skvělý nápad, nemusí být ve skutečnosti zrovna Váš nápad! Někdo Vám drze vleze do hlavy a vnutí Vám myšlenku, jakou chce. No anebo se Vám tam jen tak podívá, aby věděl na co myslíte, nebo co máte za tajemství. Tento film Vám ukáže krásný příklad toho, jak by toho šlo zneužít. A ukáže Vám to opravdu se vší parádou, tak jak to prostě umí snad jen Nolan.

Sedm

Sedm (1995)

Asi by mně nikdy nenapadlo, že budu netrpělivě čekat další vraždu. Asi by mne nikdy nenapadlo, že budu zvědavý, jak dopadne další obět vraždy. Ale co by mně určitě nenapadlo, že budu chtít ještě vidět další vraždu a budu se na ni dokonce těšit. Naštěstí je to jenom film, i když proklatě dobrý, takže jsem jinak zcela normální a ještě jsem nikoho nezabil:-)

Sunshine

Sunshine (2007)

I když jsem dal jenom 4*, tak je to stejně jeden z mých oblíbených filmů. Toto filmové téma mne baví, a myslím, že nic lepšího zatím není. Krásná hudba, skvělá atmosféra a i ten blázen, co je chce všechny pozabíjet je tam dobře zakomponován:)

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Být soused Eastwooda v tomto filmu, asi bych mu nechal běhat po zahradě našeho uslintaného Basseta kadícího na každém rohu, sountrack k filmu Matrix bych ohulil na maximum a před dům bych mu posílal každý den novou várku bubáků z Chánova. Jenže tento, z počátku protivnej dědek, se postupem času stává vtipným protivným dědkem, a prostě jenom čekáte, kdy zase někoho utře nějakou zamindrákovanou hláškou. A nakonec to dopadne tak, že toho protivnýho dědka máte rádi a souseda bambusáka taky. A když to všechno skončí, už se Vám po dědkovi stýská....Eastwoodovi role a režie sakramentsky sedla a už se těším, co nám naservíruje dál.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Docela by mne zajímalo, jestli někdo někdy spočítá, kolikrát v tomto filmu uslyšíme slovo negr. Nemám toto slovo rád, ale tady mi to opravdu nevadí, dokonce se mu někdy i v určité situaci zasměji. To, jak Tarantino dokáže toto slovo začlenit do svých dialogů, to je prostě bomba. Největší bomba však je, jak dokázal během chvíle udělat z Ku-klux-klanu bandu úplných hlupáků debatující nad pytlema :-) Tarantinovi to prostě asi vyjde vždycky a s jakýmkoli žánrem. Asi jako každý jeho fanda, se nemohu dočkat na jeho další krvavé veledílo plné tarantinovského humoru.

Devátá brána

Devátá brána (1999)

Moc nečtu,ale v tomto filmu mne knihy baví. Asi to bude obsahem....Každopádně jsem zařadil do oblíbených a počítám, že od Santy už nikdy nic nedostanu, čert si pro mne přijde, jako pro Dorotu Máchalovou a peklo bude mým druhým domovem při mých pracovních cestách. Snad tam bude teplo a dostatek pekelně pikantních klobás, aby to za to stálo.