Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nadužívání slova GENIÁLNÍ, ale tohle mistrovské dílo Terryho Gilliama jiným výrazem nazvat nejde. Opice jsem viděl aspoň desetkrát, ale vždycky v nich najdu něco, čeho jsem si dříve nevšiml. Scénář je vybroušený jako diamant, režie je gilliamovsky výstřední a velmi působivá, herci jsou fascinující - hlavně dvojice Bruce Willis - Brad Pitt. Willis dokázal zahrát přesvědčivě nejnáročnější roli své kariéry a člověk mu věří každé slovo, Pitt opravdu JE duševně narušený jedinec. Po Vertigu asi můj nejoblíbenější film vůbec. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo, když film končí začátkem, Brad Pitt šilhá a Bruce Willis polyká pavouky, tak je má divácká spokojenost zaručena. Rozhodně bych řekla, že Terry ve své vrcholné formě, protože přesně a promyšleně dávkuje normalitu, nenormalitu, surrealismus, snění a vše mezi tím. Líbí se mi fanouškovská teorie, že epidemii přežilo jedno procento zemské populace a zhruba jedno procento zemské populace trpí schizofrenií, tak že prý jestli to spolu nesouvisí a jestli proto nevypadá budoucnost tak, jak vypadá. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální mindfuck :) Parádní snímek a opět jeden z mnoha legendárních devadesátkových klasik. Zejména musím ocenit Bruce Willise, který dokázal přesvědčivě zahrát totálního psychopata a snad ještě víc Brada Pitta...který je...jednoduše bezkonkurenční magor, posuďte sami a jistě mi dáte za pravdu. Možná jeho nejlepší výkon kariéry a to počítám i Finchera...90% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dokonalost sama! Naprosto neuvěřitelný snímek s precizně vyšinutým Bradem Pittem a přesně obsazeným Brucem Willisem. Vpodstatě otřepaný námět, ale zpracovaný poněkud inovátorsky a hlavně - ta POINTA! Ta se opravdu musí psát velkými písmeny. Precizní závěr, po němž divák jen v údivu zírá. Prostě super! Doporučuju všema deseti!! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Aby získal bláznivý pohľad, Brad Pitt nosil ručne maľované kontaktné šošovky. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama