Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (5)

Vincent Pope (skladatel)

20.03.2022

Vincent Pope je anglický hudební skladatel a pianista. Vyrůstal v Enfieldu a dříve předčítal matematiku na University College v Londýně, než se dal na dráhu skladatele. Do širšího povědomí se dostal díky tvorbě hudby k Na straně zákona, Undercover, Misfits a Černé zrcadlo. Za tvorbu k seriálu Misfits byl v roce 2011 nominován… (více)

Adam Wiltzie (skladatel)

20.03.2022

Adam Wiltzie je skladatel a zvukový inženýr. V mládí se věnoval tenisu, kdy si ho pod svá křídla vzal wimbledonský šampion z roku 1963 Chuck McKinley. Bohužel kvůli zranění kolene musel v šestnácti letech kariéru ukončit. Je členem projektu „Stars of the Lid“ (společně s Brianem McBridem) a „A Winged Victory for the Sullen“ … (více)

Dustin O'Halloran (skladatel / herec)

20.03.2022

Dustin O'Halloran je americký skladatel a pianista. Žije střídavě v Los Angeles a Reykjavíku. Krom skládání hudby pro filmy a seriály má společně s Adamem Wiltzie ambientní projekt s názvem „A Winged Victory for the Sullen“. V roce 2015 vyhrál cenu Emmy za hudbu k seriálu Transparent a v roce 2017 byl společně s Volkerem… (více)

Volker Bertelmann (skladatel / herec)

20.03.2022

Volker Bertelmann je neměcký pianista a skladatel, který vystupuje pod pseudonymem Hauschka. V roce 2017 si společně s Dustinem O'Halloranem vysloužili nominaci na Oscara za hudbu k filmu Lion (2016). Mimo jiné je známý hraním na preparovaný klavír (klavír, jehož zvuk byl pozměněn umístěním různých objektů do strun). (více)

Ben Frost (skladatel / herec)

19.03.2022

Ben Frost je australsko-islandský hudebník, skladatel, hudební producent, zvukový designér a režisér. Narodil se v australském Melbourne a v roce 2005 se přestěhoval na Island (Reykjavík). V roce 2006 založili společně s Valgeir Sigurðsson a Nico Muhly nahrávací společnost Bedroom Community. Jeho žánrový záběr mimo jiné čítá… (více)

Reklama