Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (39)

1899

1899 (2022) (seriál)

Několik postav dostalo dopisy v černě lemovaných obálkách. V době, do níž je seriál zasazen, se obálky a tiskopisy s černým inkoustem používaly pouze pro pohřební korespondenci, jako jsou úmrtní oznámení a kondolence. To mělo příjemce informovat o povaze obsahu a dát mu čas na přípravu.

1899

1899 (2022) (seriál)

Každá epizoda začíná příběhem jedné z hlavních postav. Jedná se o způsob, který jsme mohli vidět například v seriálu Ztraceni (od r. 2004).

1899

1899 (2022) (seriál)

Každá epizoda je zakončena klasickou rockovou písní, která svým textem souvisí s jejím dějem nebo předznamenává děj další epizody.

1899

1899 (2022) (seriál)

Název lodi Kerberos (latinsky Cerberus) odkazuje na tříhlavého psa, který v antické mytologii hlídá vchod do podsvětí. Loď Prometheus je pojmenována po řeckém Titánovi, který ukradl oheň z Olympu a dal ho lidem.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

V záverečné bitce ve fontáně, kdy postava Lloyda (Chris Evans) topí Šestku (Ryan Gosling), je hladina vody vysoko, že se Lloydovi podaří Šestce ponořit celou hlavu. Když ale Suzanne (Jessica Henwick) Lloyda zastřelí a jeho tělo spadne do vody, tak si můžeme všimnout, že je hladina vody tak nízko, že se do ní nedá ponořit.

Love, Death & Robots - Zimova modř

Love, Death & Robots - Zimova modř (2019) (epizoda)

Zimův umělecký styl se podobá stylu A.M. Cassandreho. Ten se specializoval na grafické plakáty složené z jednoduchých geometrických tvarů a gradientních kompozic s využitím geometrie k vytvoření obrázků.

Uncharted

Uncharted (2022)

Jedná se o první snímek z produkce Sony Playstation Productions.

Láska a příšery

Láska a příšery (2020)

I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře.

Volání netvora: Příběh života

Volání netvora: Příběh života (2016)

Scény, odehrávající se ve škole, byly natáčeny na střední škole Colne Valley v Huddersfieldu v Anglii. Dále se film natáček také ve Španělsku.

Sedm

Sedm (1995)

Leland Orser se na svou traumatickou scénu ve vyšetřovací místnosti připravoval tak, že nadechoval a vydechoval rychle, aby jeho tělo bylo přeplněno kyslíkem, což mu umožnilo hyperventilovat (druh dýchání, který je výrazně hlubší nebo rychlejší oproti normálnímu dýchání) po dobu natáčení. Také nespal několik dní, aby dodal své postavě dezorientovaný pohled.

Nepřítel

Nepřítel (2013)

Citát na začátku filmu: "Chaos is order yet undeciphered" ("Chaos je zatím nerozluštěný pořádek")  je převzat z románu "Double" (portugalsky: "O Homem Duplicado") od José Saramaga.

Tah pěšcem

Tah pěšcem (2014)

Bobby Fischer je považován za jednoho z nejlepších šachistů všech dob. Výrazně přispěl k rozvoji teorie šachového zahájení, svými vítězstvími zpopularizoval šachy, díky němu se začaly v šachu točit větší finanční částky a k rozvoji hry přispěl i vynálezem nového způsobu měření času hráčů na rozmyšlenou a návrhem alternativních pravidel šachů, zvaných nyní Chess960.

Tah pěšcem

Tah pěšcem (2014)

Bobby Fischer je jediným americkým světovým šampiónem v šachách.

Našrot

Našrot (2013)

Justinu Chonovi (Jeff Chang) bylo v době natočení filmu již 32 let, ve filmu ztvárnil postavu, které bylo čerstvě 21.

Reklama