Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (492)

plakát

Sám doma 5: Vánoční loupež (2012) (TV film) 

Nevím. Podle mě to má tak špatné hodnocení jen proto, že to všichni srovnávají s původními díly. Ale zamyslete se nad tím, oč byl scénář jiný mezi jedničkou a dvojkou. Téměř vůbec. Toto se docela dost odpoutalo a jen ta původní myšlenka zůstala stejná. Jo, není to žádná velká hitparáda, ale rozhodně mě to nezklamalo a asi si to klidně neště někdy pustím. Byť to rozhodně není takový odvar jako jednička... Ale to od toho nikdo nečeká. Jako šesté pokračování super. Daleko lepší než páté a třetí...

plakát

Mars útočí! (1996) 

Již velmi dlouho jsem zde nepřidal žádný komentář, ale tento film mne prostě a jednoduše nenechal chladným. Mám rád béčkové filmy typu čehokoliv od Rodrigueze popř. Tarantina, ale toto je i na mě příliš. Aby mě film během svého trvání desetkrát dokázal vytočit tím jak je strašně hloupý, to se mi snad ještě nestalo. Snad za to mu budiž mnou přidělena alespoň jedna hvězdička. Jinak je to zlo ve své nejpanenštější podobě.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Christopher Nolan se pro Batmana nejspíš narodil. Film je poměrně dlouhý, ale nudné chvíle v něm nenajdete.. Je tam sice pár věcí, které záměrně diváka uvádějí v omyl trošku primitivním způsobem, ale to jsem schopen velmi rychle odpustit. To až Nolan udělal z Batmana opravdovou legendu. A věru si to oba zaslouží. Už se těším, až si to za pár let zase pustím!

plakát

Útěk ze Severní Koreje (2008) 

Od prvních vteřin mrazí a za celou dobu sledování se to nezmění. Proč se tohle na světě vůbec děje?

plakát

Matka Tereza (2006) 

Popravdě docela obyčejný film o neobyčejném člověku. Animace žádná hitparáda a scénář... No prostě pár vět z životopisu, nic jedinečného. Ale pro jednoduché pochopení jejího života to vlastně není až tak špatné.

plakát

Saxána a Lexikon kouzel (2011) 

Tak si tak říkám.. Ten film určitě nebyl zadarmo, ale ten scénárista? Co to bylo za člověka, prosímvás? Takový situace si vymyslím ve tři ráno po deseti pivech v noční tramvaji taky.. Ten film by téměř celý mohl vypadat dejme tomu úplně stejně, ale vyměnit slova... Nehledě na ty postsynchrony.. To by člověk zvracel. Jak je to možný? Efekty docela pěkný, docela zajímaví zkušení herci.. Někde se asi ušetřit muselo. Hodně velká škoda...

plakát

Jánošík (1935) 

Na můj vkus příliš přímočaré a prosté. Ale vzhledem ke spoustě vyobrazených tradic, na které už se zapomíná a velkému množství pěkných lidových písní mohu říci, že ten film stojí za to vidět.

plakát

Četa (1986) 

Film Četa od Olivera Stonea je bezpochyby jedním z nejznámějších filmů o válce. Srovnám li to však s Olověnou vestou nebo Apocalypsou, něco tomu chybělo. Trýznivá atmosféra nebezpečného lesa nebyla až tak nervy drásající jako spíše prvoplánově "válečná". Moc holywoodsky. Nezajímavě. Ale rozhodně stojí za vidění.

plakát

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko (2011) 

No tak po té sentimentální stránce mě tenhle film ze všech nominovaných rozhodně nejvíce oslovil. Zajímavý nápad, skvělí herci a jedinečná atmosféra New Yorku... Nečekejte zázraky... I když i ty se občas dějí...

plakát

Železná lady (2011) 

Film, který je minimálně z půlky o nejnudnější části života nejslavnější političky všech dob. Skvělí herci (Meryl si Oscara asi zasloužila) však nedělají ještě skvělý film. Téma mělo neuvěřitelný potenciál, ale kdyby místo ukazování staré Maggie jak si cintá pentli ukázali raději více dopodrobna a neodbitě všechny ty důležité momenty její kariéry, bylo by to neuvěřitelné.. Moc bych chtěl, aby někdy někdo natočil podobný film třeba o Havlovi nebo Masarykovi.