Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Biografie (6)

Yoon-soo Jeong (herec / režisér / scenárista)

06.10.2013

Yun-su Jeon je jihokorejský režisér a scénárista, který dosud (2013) natočil sedm celovečerních filmů. Narodil se v březnu roku 1971 v Jižní Koreji.  K filmu se dostal nejprve jako asistent režie, poté ale v roce 2001 debutoval v režisérském křesle při natáčení snímku BESAME MUCHYO. Téhož roku vyhrál ocenění „Nejlepší nový… (více)

Litefoot (herec)

29.09.2013

Gary Paul Davis, známější pod svým uměleckým pseudonymem Litefoot, je domorodý americký rapper, herec a zakladatel „Red Vinyl record label". Narodil se roku 1969 v Kalifornii, vychováván byl v Oklahomě a nyní žije v Seattlu ve státě Washington. Má smíšený původ, mezi jeho předky jsou indiáni z kmene Cherokee a z kmene… (více)

Chris Sanders (režisér / scenárista / herec)

09.09.2013

Christopher Michael „Chris" Sanders je americký režisér animovaných filmů, ilustrátor a scénárista, často také propůjčuje hlas nejen svým animovaným postavám. Svoji kariéru odstartoval jako návrhář postav, umělecký režisér a výtvarník. K filmu se poprvé dostal v roce 1990 jakožto odborník přes vizuální stránku díla. Osm let… (více)

Kelly Asbury (režisér / herec / scenárista)

14.07.2013

Kelly Adam Asbury je americký filmový režisér, scénárista, autor a ilustrátor knih pro děti a autor literatury faktu. Narodil se 15. Ledna 1960 v Beaumontu v Texasu. Dva roky navštěvoval Lamar University, v roce 1980 ale přestoupil do renomovaného „California Institute of the Arts", kde studoval animaci a filmařinu. Je známý… (více)

Marshall Herskovitz (scenárista / producent / režisér)

14.07.2013

Herec, spisovatel, scénárista, režisér a producent Marshall Herskovitz budoval svoji kariéru ve dvou zcela oddělených světech – ve světě filmu a ve světě televize. Narodil se v Philadelphii v roce 1952. Navštěvoval Brandeis University a poté Americký filmový institut, kde se seznámil s Edwardem Zwickem a vzniklo jejich dlouhé a… (více)

Roman Davydov (režisér)

14.07.2013

Roman Vladimirovič Davydov byl významný sovětský animátor a režisér. Narodil se 9.4.1913 v Moskvě, kde prožil i své dětství. Vystudoval na moskevské průmyslové škole, ale brzy zjistil, že má spíše schopnosti umělce. V roce 1932 vyhrál soutěž karikaturistů a o dva roky později absolvoval kurz karikaturistů v časopisu „Krokodýl".… (více)

Reklama