Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (185)

plakát

Batman (2022) 

Byla by to krásná detektivka, kdyby ten thriller skončil ve dvou třetinách a nepotřeboval poslední hodinu vyrábět samoúčelné katastrofické akce. Oceňuji málo babrání se v origin story, fakt jsem žral to vyšetřování, ale krásně budovaný příběh úplně zabily závěrečné nelogičnosti a scény, které neustále otevírají a uzavírají něco, co klidně mohlo dávno zůstat uzavřené. Škoda, příště už prosím fakt jen detektivku. Klidně s Batmanem, bez Waynea, víc s Alfredem.

plakát

Modelář (2020) 

Až do konce filmu jsem si nebyl jistej, jestli je postava Kryštofa Hádka karikaturou "bláznů", kteří snadno skáčou na špek komukoliv a čemukoliv, včetně různých konspirací, anebo jestli je projevem režisérova volajícího svědomí, které nesnese boj s větrnými mlýny (a bere si k tomu jako rukojmí české reálie, které spojuje s mnohem staršími americkými). No a po konci filmu si tím pořád nejsem jistej. Vím jenom to, že mě to i tak velice bavilo, dobrá podívaná.

plakát

Ghost Stories (2017) 

Průměrná lekařina s trochu nadprůměrným vyvrcholením. Jestli máte bolavý uši a nesnesete hlasitý bouchání dveří, odpojování elektřiny a vřískot děsivých holčiček, radši si k filmu dejte i gumový špunty.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Jsou seriály. A pak je Mladý papež. Zjevení.

plakát

Divoké historky (2014) 

No tak moc nevím, kdy mělo přijít to slibované plácání do kolen smíchy, ale nevadí. I za těch pár uchechtnutí to stálo. Velmi dobře provedené i povedené. Závěrečná nevěsta a drama u mostu jsou top.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Uskákaný a nekonzistentní. Všechno je tak rychlý, že nemáte čas pořádně postřehnout, co se děje a jakmile na chvíli odvrátíte zrak, zjistíte, že jste najednou zase úplně jinde. Vizuálně moc hezký, příběh má potenciál, ale provedení je zlý. Rozplizlý do mnoha stran.

plakát

Equalizer (2014) 

Sám doma: Hornbach edition. Scény v obchodě měly přijít mnohem dřív a mělo se z nich víc vytěžit, když už jsem se jako divák dostal do fáze, kdy je mi naprosto jasné, že ten film nemůžu brát ani trošku vážně. Honičku na vysokozdvižných vozících nebo bitku s izolační pěnou bych ocenil víc než cédéčko vycházející superstar.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Jak se tam nesnaží všichni navzájem nějak kreativně zabít, prichazi to o drajv. Ale furt dobrý. Jako nalakani na finále i docela nadprůměrný.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Rok 2014 v zahraniční televizní produkci neustále překonává sám sebe. V lednu nastartoval neskutečnou podívanou Temný případ od HBO, skvěle si vedla i druhá řada (netelevizního) House of Cards, luxusní Penny Dreadful a neméně skvělé je i Fargo. U všech čtyř zmíněných seriálů jsem se třásl (v případě dvou posledních stále třesu) na další epizody, což se mi snad loni u žádného seriálu nestalo. Samotné Fargo je naprosto dokonalé rozšíření filmového zážitku, které si ze své předlohy bere jen drobky, ale zasazuje je do skládačky jakoby mimochodem a milovník původního snímku tak může jen plesat. Freeman, Thornton, Platt i Tolmanová jsou skvělí a dokonce mě ani nevytáčí Colin Hanks. Seriálové Fargo je skutečně jedním z klenotů moderní televize a Coenům rozhodně nedělá ostudu.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Ray Donovan je dost nedoceněný kousek aktuální televizní tvorby. Nebojím se ho skoro nominovat na jeden z nejlepších seriálů posledních tří let, protože tohle je naprosto úžasné rodinné drama, které v televizi tolik chybělo. Díl od dílu počínaje první epizodou první řady jsem byl čím dál nadšenější a takhle to pokračuje stále dál. Ray se vypracoval vysoko a všichni úžasní herci v úžasných rolích vše jen podtrhují. #všichnisedívejte