Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Dedication (2007) 

5*. Za hledání na pláži, krmení holubů a dalších mnoho drobností, které dělají tenhle film výjimečným. Až na závěr se vlastně o žádnou romantickou věc nejedná. O komedii taky ne. Billy Crudup svou roli zvládl dokonale. Přes všechny problémy, aroganci a podivnosti jeho Henrymu přejete, aby všechno dopadlo dobře. Ať už prováděl cokoli, podařilo se mu nesklouznout k trapnosti a hrál víc než důvěryhodně. Výborně! Mám pro tenhle typ filmů, tuhle hudbu, šílenosti, bizarní hřejivé situace a osoby prostě slabost..

plakát

Mluv (2004) 

Zajímavý film s úžasnou Kirsten Stewart. Všechno se dobře doplňuje - scénář, hudba, kamera (snad až na včelu na růžové kytce, když se jde Melinda podívat na svůj strom..to jsem nepochopila), střih. Zobrazení toho, jak se Melinda postupně vrací do života je výborné! Oblečení, gesta, slova, barevnost, kresby a ostatní výtvory a skrýše. Všechno efektivně dotváří atmosféru a demonstruje to, jak se Melinda cítí bez zbytečných popisů.

plakát

Restart (2005) 

Tak. Dokoukáno. Bloumám někde mezi 60 a 80%. Na absolventský film překvapující, na celovečerák obsahově trochu málo, vizuálně občas až moc překombinované..a stejně to tak nějak všechno působilo. Kamera mi přišla výborná. Myslím, že kdyby se do ní trochu méně "sahalo" a nehrálo se na efekt, mohlo to dopadnout ještě líp. Detailní záběry, rozmazané oči, scény na střechách, vizáž hrdinek v noci a ráno, hřbitov.. Všechno to vtahovalo do děje, Lenka Krobotová byla vážně afektovaná až na zabití, dialogy a reakce postav jiné než se čeká, Khoiba úžasná! Mělo to nápad a zanechalo pocity. Stojí za to vidět.

plakát

Svatba podle Margot (2007) 

Je pravda, že jsem od tohoto filmu čekala asi úplně něco jiného a možná proto mě tak překvapil. Mile. Nicole Kidman mám moc ráda, Jacka Blacka o dost méně..ale to tady podle mě není vůbec podstatné. Oba totiž hráli tak, že jsem před očima neměla je, ale jejich postavy. I přes to, co se v tomhle filmu děje, si celý snímek sám plynul a už od prvních záběrů jsem byla vtažená do děje tak nějak přirozeně. Nevím proč. Možná to bylo hudbou, která nerušila, neutrálním podzimem/jarem, barvami, lokacemi, které byly tak normální nebo scénami, jako je ta na stromě nebo procházky v lese. A pak ta závěrečná! Margot stálo za to vidět. A podívám se na ní určitě znovu.

plakát

Bílý oleandr (2002) 

Pro mě srdeční záležitost v top10. Asi tady nedokážu přesně říct, proč mě zrovna tenhle film tak oslovil, ale je to tak. Ať už za to může zajímavé vizuální ztvárnění, hudba, fázování příběhu nebo výborná Alison Lohman. Viděla jsem ho už několikrát a určitě ne naposledy. Hodně lidí tu vyčítá nesympatické postavy, malou propracovanost charakterů a podobně, ale já mám pocit, že je všechno přesně tak, jak by mělo být a zapadá to do sebe. Film beru tak, jak je prezentovaný – z pohledu Astrid. Proto jsou pěstouni občas popsáni černobíle. Proto je matka jednou nádherná fantaskní umělkyně a podruhé bezcitná sobecká mrcha. Na mě to tedy zapůsobilo. Dost. A za silný snímek tenhle film rozhodně považuju.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Stephen Daldry ví co udělat, aby film fungoval. Byla jsem nadšená z Hodin, z Billyho Elliota, kterého jsem viděla teprve před pár dny, a na The Reader se hodně těším. Billy je určitě jednou z nejsympatičtějších postav, jaké jsem kdy ve filmu viděla. A přesto se udržel před prahem glorifikace a příliš pozitivních vzorů. Jamie Bell je opravdu úžasný. Ať už pobíhá po dvorku nebo se tanečně „vzteká" na ulici. Ale není sám – film je plný výborně zahraných rolí, kterým uvěříte všechno. K tomu prostředí, přízvuk, kamera.. Chci být jako Billy Elliot!!