Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (62)

plakát

EOS: Příběhy umění z Tokia (2023) 

Pokud vás zajímá umění a navrch máte rádi japonskou kulturu, tohle je pro vás. Hezky zpracovaný průvodce výstavou, který dává díla do kontextu. Např. mě zaujalo, že do příchodu západní kultury Japonci nerozlišovali mezi řemeslem a uměním. Měli pro to jen jedno slovo. Líbili se mi hlavně současní mladí umělci. Historický exkurz byl sice také zajímavý, ale živé umění je přece jen mému srdci bližší.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Za ty peníze, co to stálo (45 milionů), to rozhodně není špatný, Vizuál i atmoška na český film nevídaný. Tím to ale tak nějak končí. Herecké výkony slabé, hlavní protagonistka sympatická, ale za film vystřídala asi dva výrazy. Tak nějak všichni vypadali, že neumí moc hrát. Chybělo lepší režisérské vedení. Celkově je to taková průměrná detektivka vykrádajici nejrůznější cyberpunková díla. Trpělo to klasickými nedostatky českých filmů, slabý scénář, dialogy šustící papírem, nelogické chování postav, předvídatelnost děje. Ale za snahu natočit něco, co se u nás moc často nedělá, a ty efekty dávám hvězdu navíc.

plakát

Batman (2022) 

Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, atmošku to mělo, herecký výkony fajn, Pattinson na svoje poměry celkem mile překvapil, chemie mezi ním a Zoe Kravitz fungovala, ale... *BACHA SPOILERY* Snažilo se to být děsně temný, ale měl sem pocit, že být to trochu temnější, koukám už jen na černý plátno. Když si člověk odmysli celej ten batmanovskej háv, tak to byla taková detektivka, kde se dva vyšetřovatelé snažili přijít na kloub velkýmu spiknutí. Možná kdyby to v tyhle fázi skončilo, nemusel to být takovej propadák. Nicméně muselo následovat úplně nesmyslný finále, kdy hlavní padouch vymyslí masterplan, jak nahnat lidi v Gothamu na jedno místo, kde je jeho věrní zlikvidují. Když začaly vybuchovat ty hráze, říkal sem si, škoda, že v Gothamu nemají nějaký mrakodrapy, kam by se ti lidi mohli schovat do vyšších pater... Oh, wait. OK, tak třeba ta hala, kam se měli všichni nahrnout, aby se zachránili, je někde na vyvýšenym místě. Když sem pak na konci viděl, jak je na stejný úrovni, jak ty okolní mrakodrapy a navíc je postavená tak, že se z toho stala mísa, kam se nahrnula zaplavova vlna, říkal sem si, že to už si ze mě někdo dělá prdel. Nelogičností tam bylo víc, třeba ten pohřeb, kdy do střežený budovy davem lidi po prudkých schodech projede hladce SUV... Ale tohle byla přímo urážka divákovy inteligence. Zlatej Dark Knight. Ty okatý narážky na pokračování s Jokerem a Pinguinem to už jen završily. K tomu za mě nesmyslně dlouhá stopáž. Kdy sem se po dvou hodinách díval, kdy už bude konec. Za mě za ty prachy zklamání. Mělo to na víc. Udělali z toho pěknej, ale průměrnej film.

Poslední hodnocení (263)

EOS: Příběhy umění z Tokia (2023)

17.10.2023

Bod obnovy (2023)

21.09.2023

Drive My Car (2021)

25.03.2022

Batman (2022)

09.03.2022

Duna (2021)

20.10.2021

Sviňa (2020)

20.02.2021

Jednou skautem - navždy skautem (2019) (TV film)

16.10.2019

Premiér (2019) (seriál)

odpad! 10.10.2019

Tísňové volání (2018)

25.01.2019

Reklama