Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Matthew Vaughn

Pro mě režisér, který toho může ještě spoustu dokázat a s nadějí očekávám každý jeho nový film. Stardust i Kick-Ass mě naprosto odzbrojili, jeho X-Meny považuji za nezdařilejší díl z celé X série, a i nejnovější Kingsman byli (spíše pro někoho, kdo Vaughnovu tvorbu nezná) překvapením roku.

Martin McDonagh

Miluji jeho cynický smysl pro humor a jen napjatě čekám (jakože vážně... už tak 3 dlouhé roky), až zase něco natočí.

Christopher Nolan

Pan režisér! Byly doby kdy bych za něj dal ruku do ohně... po The Dark Knight Rises a Interstellar nadšení začíná opadat, tak uvidíme kam se vydá dál.

Quentin Tarantino

Točí netradiční filmy s neopakovatelným stylem a zcela jednoduše mě jeho tvorba baví.

Joss Whedon

Jeho první výtvor Buffy jsem jako malý rád sledoval, ale pořádně mě oslovil až se seriálem Firefly, kde ukázal, že to,  co žene příběh dopředu a nutí diváky zůstat seriálu věrni, jsou postavy. Jeho díla oplývájí také velkou dávkou nenuceného humoru, což bývá v americké tvorbě výjimkou, ale rozhodně vítanou. Důkazem jeho kvalit budiž Avengers - bez něj by to byl totiž jen další bezzubý holywoodský komiksový propadák snažící se vytřískat z fandů peníze, on z něj udělal prvotřídní film. Avengers: Age of Ultron hodlám soudit až po zhlédnutí režisérské verze.

Ridley Scott

Uchvátil mě Gladiátorem a od té doby na něj prostě nedám dopustit. Vetřelec je pro mě paradoxně jeden z těch méně oblíbených filmů z jeho arzenálu. Vždy se rád podívám na jeho nejnovější film a ani kritika těchto filmů mi nezabrání užít si je naplno.

James Cameron

Aliens jsou mým oblíbeným dílem (sorry Ridley), je jediný kdo kdy uměl natočit Terminátora, The Abyss i True Lies jsou moc povedené filmy, u Titaniku dokáži ocenit kvalitní zpracování, a Avatar se mi i přes všechnu kritiku moc líbil. Bonus: na Aquamana s Vincentem Chasem bych určitě taky zašel! :)

Peter Jackson

Nemůžu zapírat, že mě zaujal pouze trilogií Pána Prstenů, ale způsob, kterým to dokázal ve mě zanechal nesmazatelnou stopu a tak mu zde zaslouženě patří místo. V Hobitovi dokázal vyplodit alespoň několik krásných scén, takže jej ze seznamu zcela neškrtám, přesto jeho posedlost technologiemi mi začíná lézt krkem a je asi jen otázkou času, než na něj budu vzpomínat jen při sledování LOTR.