Nechápem zbytočné zavádzanie čitateľa a následne na to diváka, nakoľko príbeh židovského dievčatka si Misha Defonseca vymyslela, ako to odhalili vojnoví veteráni a odborníci na život vlkov. Škoda. Inak by to bolo krásna rozprávka o prežití a o tom, že niekedy sú zvieratá človeku bližšie ako jeho vlastný druh, ktorý nezabíja len kvôli hladu.
Aj tri hviezdy by stačili, lebo postava Šímu, ktorá bola aj tak mimo najdramatickejších udalostí Lidic, zbytočne na seba púta viac divákovej pozornosti než si zaslúži. Ale štyri za výborne stvárneného veliteľa Vlčeka (skvelý Luknár), ktorý sa z prinútenia stane nemeckým posluhovačom. Nedokáže sa postaviť zlu (takých bolo cez vojnu tisíce), volí nesprávnu cestu, zožiera ho to a sám sa za to aj potrestá. A tiež štyri za to, že sa konečne táto pietná udalosť filmovo spracovala.
Keď napodobňujú ženy mužov, sú často trápnejšie než muži samotní. Tak toto sa ale naozaj nedá porovnať s Pařbou v Las Vegas alebo v Bangkoku. Nevesta, ktorá sa v svadobných šatách uprostred rušnej premávky na ulici vykadí, nie je ani zábavná, ani romantická... Družička, ktorá použije umývadlo na veľkú potrebu, lebo nie je dosť voľných záchodov, tak to je klišé prebraté z oveľa lepších fílmov.... Za predvídateľný a nudný scénar by som odtrhla niekomu hlavu. :-) Dve hviezdy sú za fantastický herecký výkon Kirsten Wiig a ten írsky policajt O´Dowda, tak ten ma dostal. Mením vzťah k policajtom. :-D
Výborná francúzska retro komédia. Tučná škaredá tínejdžerka, navyše židovka, má hudobný talent a neuveriteľnú silu zvládať neprajnosť svojho okolia, baviť sa zo života a odrážať facky. Bála som sa klišé v závere, že dve pekné sestry si ju vezmú do parády a pri troche šikovnosti a kozmetiky bude vyzerať aj krajšie, čo by faaaaakt mohla....ale ups, toto nebol americký, ale francúzsky film, takže merci, debutujúca pani režisérka, záver ma dostal do kolien. Sila a rešpekt okolia sa dá získať aj bez kozmetického priemyslu, sakra, faaaaaakt. :-)
Stačilo by aj 3 hviezdičky, ale - film je podľa skutočnej udalosti a ako písali o tom v roku 1994 noviny, začalo to múdrym plánom jednej upratovačky, pomáhali jej pri tom dve kolegyne a tak sa na detašovanom pracovisku Bank of England v Essexe mohli začať kradnúť peniaze jedna radosť. Opakovane a to aj napriek skvelému bezpečnostnému vymakanému systému. Doteraz sa nezistilo, koľko peňazí dievčatá nakradli. Paráda. :-)
Čítala som knihu, videla som film. Snažila som sa to príliš nestotožňovať, lebo v tomto prípade sa mi to nezdalo také dôležité. Je dôležitejšie, že aj formou filmu, pri ktorom si váľate riť v kresle západného sveta a ste žena, ktorej najväčší problém je pekný vertikálny piercing klitorisu ako najnovšia vychytávka a hovno viete o utrpení žien vo svete, tak vás to vyfacká a preberie do reality. Takto to nesmie ísť ďalej ...
Dvojka mi pripomenula starý vtip o vojakovi Mrkvičkovi, ktorý sa hlási tenkým hlasom:"Tu!" Veliteľ mu na to: "Vojak, ste na vojne, hláste sa mužnejšie." A vojak Mrkvička zapiští: "Tu, do p*če!" Tak a toto mi prišlo podobné. Svokor na svadbe zhodí Stua, že je taký obyčajný chlap a celý ten pomerne vtipný blázninec sa žiaľ končí tým, že budúcemu svokrovi vysvetľuje, že on nie je obyčajný, pretože to vie poriadne s partiou roztočiť (až tak že sa svadba skoro nekoná a mladý chlapec, budúci lekár prišiel pri tom o prst, bože, to je fakt sranda...) Alan bol v prvom dieli fajn postavička, tu mi prišiel trápny. Ale to je vec názoru.
Barónove historky ma vždy dostanú.:-) Jeleň s višňovým stromom medzi rohami a iné bláznivé historky, napodobňovanie hudobných nástrojov - citara je božská, proste Vlasta Burián je v českej komédií kult.
Film o utrpení, zneužívaní, úteku za slobodou. Jimmy, precitlivelý samotár je zneužívaný starším bratom, alkoholikom a despotom, nijako mu to neuľahčuje ani jeho matka, náboženská fanatička. Jimmy sa v svojom šedom živote plnom utrpenia uprie na hviezdu potulného cirkusu, staršiu speváčku s výnimočným speváckym talentom a krásnym zjavom netušiac, že aj ona žije v podobne zvrátenom svete ako on. Vo chvíli, keď Jimmy utečie z krutého domova za potulným cirkusom, aby mohol hrou na klavíri sprevádzať vystúpenia svojho ideálu - Sandry, pochopí ona, že týraný chlapec je jej odrazom. Aj ona je zneužívaná, zohavená svojim partnerom a vlečená cirkusom ako jeho atrakcia a povzbudená chlapcovým útekom zvolí tiež útek za slobodou. Nič však nekončí tak, ako by si človek vždy prial, ale ... PS: Mike Patton v dvojrole tyranov je fantastický. Karen Black v svojej dvojrole je takisto presvedčivá a vôbec, ceny, ktoré film získal, sú zaslúžené.
Skutočný príbeh A. Ralstona poznám a tak som si hovorila, že ako sa to dá natočiť ako celovečerný film, veď to nemá dostatok dejovej línie... Ale Boyle dokázal, že všetko ide. Príbeh je jednoduchý a pritom stále napínavý a kamera je skutočne excelentná!
Film splnil celkom slušne všetky atribúty, ktoré sľubuje. Dráma, aj keď predvídateľná. Z romantiky sa mi viac páčili zábery prírody vo Vancouvri ako sentimentálne scény s dvojicou. Tento druh fantasy chytí za srdce toho, kto definitívne stratil niekoho blízkeho. Môcť ho ešte počuť, vidieť, hovoriť s ním ....
Film vybočuje z radu prvoplánovej romantiky plnej kladných hrdinov, ktorí si po peripétiach s láskou padnú do náručia a ľudia, čo stojíte okolo, zatlieskajte nám! Je skôr plný horkosti života, ktorý občas nevychádza tak, ako človek chce, ideály sa vždy neplnia. Dexter, ktorý je plný rozporov a nevie, čo so svojím životom, je milovaný Emmou možno viac ako si zaslúži. Emme zdvihne sebavedomie paradoxne muž, ktorého neľúbi ako Dextera, ale vďaka nemu napíše svoju knihu. Ich vzťah prechádza etapami pohľadu na svet očami dvadsiatnikov, tridsiatnikov, štyridsiatnikov. V knihe sa píše: Priateľstvo je niekedy menej ako láska. Čo k tomu dodať? Že niekedy to človek pochopí aj za jeden skutočne skvelý deň. :-)
Som rada, že som sa nenechala odradiť nízkym hodnotením na csfd a film som si pozrela. Babička bola famózne uletená, Eva Holubová v úlohe pani Hanákovej v scéne, kedy vylezie z WC a z utajenia a zachraňuje stoickým pokojom svojho muža prichyteného chorobne žiarlivým manželom zvodnej pani poštárky je fantastická! Konečne som videla po dlhšej dobe plnej filmov, kde sa pretrčajú buzeranti, staré dievky prudko emancipované do šialenstva a ozbrojení chlapi pachtiaci po dobrodružsve, pekný český filmík o obdivuhodnej rodinnej súdržnosti, manželskej vernosti a o úcte k životu, ktorí dvaja mladučkí ľudia náhodne splodili... Pre mňa super.
Bála som sa, že trojka bude ešte horšia ako dvojka... To sa americkým pokračovaniam stáva často. Švédi sa však zmobilizovali a miesto hutnej akcie vsadili teraz na pomalší dej, ktorým nám pekne naservíruje bezmocnosť človeka voči tomu, keď sa vládne inštitúcie rozhodnú, že ste nepohodlný občan.... Apropó, verí ešte niekto v úlohu štátu ako ochrancu bezbranných a spravodlivých? Prepána, nekývajte súhlasne hlavou, nemám tieto žarty rada. Takže žarty bokom, Lisbeth bojuje za mňa, za nás. Malá, útla, obeť vládneho kolosu, ktorý nepozná zľutovanie. A predsa sa jej podarí vzoprieť sa a dokázať si ubrániť miesto na slnku. Dej mal fakt gule. Keby sa to len trooooošičku zhutnilo, bolo by to dokonalé.
Tínejdžerky by nemali pozerať na filmy, kde fešáci pijú krv z krku jak z vodovodného kohútika a babenky za nimi vzdychajú, ale radšej na takýto film, kde sa jedna tínejdžerka rozhodne pomstiť smrť nie z akéhosi vzdychajúceho sentimentu, ale z presvedčenia, že tak to má byť a otca nemožno nikomu len tak beztrestne zabiť, tobôž nie malým deckám. Je odhodlaná pribrať si na pomoc jednookého alkoholika, u ktorého možno tušiť od začiatku potenciál hrdinu, ale nevadí, pretože hrdina sa na konci filmu vždy zíde. Bratia C. urobili pekný film, pri ktorom mali "opravdovou kuráž" natočiť ho tak, ako by sa naozaj odohrával - podceňovanie inej rasy je tu zrejmé na každom kroku. Indián, ktorý nedostal šancu povedať posledné slovo pred smrťou, tak to ma dostalo najviac, uf. Vierohodný film.
Keď sa snažia tvorcovia filmu vykalkulovať úspech, tak to vyzerá presne takto. Divák, ktorý potrebuje svoju dávku citov, aj keď hraných (chce im veriť), sa tuná dočká naprogramovaných bombastických sekvencií s peknou strojenou Angelinou a ešte krajšími nestrojenými Benátkami. Výsledok toho je - že úspechom je, ak divák nezaspí pri ohromujúcich "prekvapeniach" (verím tomu, že inteligentný divák zistí pravdu skôr, ako je odhalená). Škoda, pretože od režiséra takého citovo plnokrvného filmu akým bol Životy tých druhých by som fakt čakala viac.
Keby nie pár drobností, tak je to napínavý thriller z fantastického prostredia švédskej krajiny na 5*. Ale ťažko sa mi verí hackerke, ktorá sa na konci nabalí z cudzieho účtu, že si z vlastného nedokázala vziať prachy a radšej fajčila psychopata, kým sa to jemu nezačalo máliť a prišlo to, čo som čakala a neprekvapilo. Čudné, že to prekvapilo ju. Hm, nevyzerala na naivku. No a potom táto cica zneužívaná psychopatom sa dobrovoľne dala na riešenie prípadu, z ktorého vyliezol kto...??? No predsa ďalší psychopat zneužívajúci ženské. Priveľa náhod do jedného deja. A ak som správne pochopila, tak v priebehu deja len tak btw vypadlo, že hackerka bola zrejme v detstve tiež zneužívaná.... No niekto zrejme niečo prekombinoval. Príliš veľa mužov nenávidiacich ženy. Alebo je ich naozaj toľko? Začnem sa báť.
Moje hodnotenie nemôže byť iné ako subjektívne, nakoľko som bola v čase jej pohrebu v Londýne. Nemôžem zabudnúť na tie masy ľudí skutočne zdrvených jej smrťou. Zrejme bola skutočne silnou autoritou, jej pomoc v oblasti humanity je obrovská a nebolo to len o okázalosti a robení si reklamy na úkor biednych a chorých.... z dokumentov to len blázon nevidí, že to bolo úprimné, tá ženská to fakt tak cítila! Manželstvo s Charlesom.... nuž ušatý pokrytecký "tampon v Camillinej pošve" nie je ktovieaká partia, to mala hotové martýrium. Proste tento človek má právo na našu úctu, aj keby sme boli odporcovia monarchie. Dokument toto všetko vystihuje, takže má všetky hviezdy na nebi vrátane Diany.
Aký dôležitý je scénar, vidieť na tomto filme s hviezdnym obsadením. Tento film by mohli predpisovať ako alternatívnu medicínu pri problémoch so zaspávaním.
Päť hviezdičiek preto, lebo som fatalistka a tento výborne napísaný scénar mi sadol. Koho máme v živote stretnúť, toho stretneme. A aj keď okamihy rozhodujú, kam naše cesty pôjdu, aj tak sme vlastnosťami a schopnosťami predurčený na niečo, čo označujeme ako osud. Kráčame, rozhodujeme a španielsku inkvizíciu nikto síce nečaká, ale ona tu bola a obávam sa, že kedykoľvek, keď nás zas nejaký ten osud ľudstva zasiahne, znovu bude. Možno v trochu inej forme. Ale bude. Monty Pythonovci sú neomylnejší než Nostradamus. :-)
Dve hviezdičky? Ak sa to niekomu zdá priveľa, tak dobre, nemôžem za to. Maštalír je neuveriteľne sexi. Videla som ho v divadle v Skrotení zlej ženy a najradšej by som bola, keby krotil aj mňa..... Pretože keď ma nebude nik krotiť, budem hviezdičky pridávať!!!
Nemala som nikdy rada komunistov, chudobných závistlivých ľudkov, ktorí znárodňovali nie pre to, aby sa všetci mali dobre, ale aby ukradli bohatstvo šľachte a sami si tajne dopriali hojnosť. Pokrytecký režim, ktorý zničil kus života aj grofke z Landsdorfu a divák jednoducho musí držať palce tejto osobnosti s noblesou, ktorú hrá Jirásková tak, že to vlastne ani nehrá.... Ona je noblesa sama. Ručičky bozkávam, pani grófka.
Skvelá ukážka toho, ako zúfalo to funguje vo svete bulímie a anorexie. Keďže z časákov stále vykúkajú vyhladované dievčatá, na móle sa predvádzajú ľudské vešiaky a obchodníci si mädlia ruky z predaja prostriedkov na chudnutie, nízkokalorických potravín a málokomu z toho kšeftu záleží na tom, že to občas končí smrťou, napriek celej tejto mašinérií, ktorá naučí malé dievčatá veriť ideálom chudej krásy a grcať, napriek tomu.... prosím, natáčajte viac takýchto filmov. Tínejdžerky by ich mali pozerať povinne miesto stupídnych Twilightov a iných upírskych nízkokalorických sračiek.
Mám slabosť na týchto zmaľovaných chlapov, čo v štýle komiksových postavičiek hrajú ťažký okovaný na vysokých opätkoch hraný rock. Orchester je fantastický, kissáci sú svojskí, doplňujú ich do koláže kvalitnej hudobnej zábavy. Toto je show, kde pozeráš, počuješ a našťastie, máš aj kvalitu v ušiach, očiach, v celej hlave. Vraj sú nezrovnalosti v poradí skladieb na koncerte a na obale.... Neviem, nesledovala som, lebo som nedýchala a počúvala. Prestala som byť kritik, stala som sa obdivovateľ. :-)
Kamera dokumentaristu Tomáša Hulíka dokázala zachytiť fantastický zázrak - človek, ktorý obvykle drancuje prírodu, je v úlohe toho, kto do nej vracia niečo vzácne, čo z prírody mizne .... Návrat najkrajších mačkovitých šeliem na Slovensku do prírody, z náručia človeka na slobodu, to je skutočne nielen lahôdka pre oči diváka, ale aj niečo na hlboké zamyslenie sa.... Experiment sa Milošovi Majdovi vydaril, dokument tiež.
Najlepšia časť filmu pre mňa jednoznačne natáčanie porna v štýle Stars Wars. Takisto romantika v dosť neromantickom prostredí bol výborný originálny nápad, škoda len, že v poslednej tretine filmu som skoro zaspala od nudy pri hrátkach typu "mam ťa rád, máš aj ty mňa rada, mám ťa naozaj rád a bla bla bla..." , dramatický útek, návrat, vyznania... pričom už od úvodu je jasné nastavenie príbehu a jeho dvoch hlavných hrdinov.
Pokračovania overených originálnych diel majú vždy problém - priniesť niečo nové, aby pokračovanie malo zmysel a zároveň dať divákovi to isté, čo sa mu páčilo v prvom dieli a kvôli čomu prišiel do kina na pokračovanie. Nezávidela som Emme Thompson jej prácu na scénari! Ale napísala ho celkom dobre, viac sa z toho vytrieskať nedalo. Skôr by som povedala - niektoré originálne a nápadité filmy by mali mať zakázané pokračovania. Takže tri hviezdy sú len kvôli Emme Thompson za scénar a skvelé herecké umenie.
Přežít s vlky (2007)
Lidice (2011)
Ženy sobě (2011)
Když mi bylo poprvé dvacet (2004)
Horké prachy (TV film) (2001)
Květ pouště (2009)
Pařba v Bangkoku (2011)
Baron Prášil (1940)
Firecracker (2005)
127 hodin (2010)
Let's Dance (TV pořad) (2006)
odpad!Aj keď tanečná show, pri ktorej Slovákov prdiacich do sedačiek a zízajúcich na dvoch chlapov tancujúcich spolu, pohoršuje tento obraz (niektorých nie, hrajú sa na moderných a tolerantných), aj tak to nemá gule ako americká Dancing with the Stars. Tlstý Chaz Bono, syn speváčky Cher - v skutočnosti je to jej preoperovaná dcéra, tancuje jak jelito a ľudia sa tešia tuším z každého zdvihnutia ruky a poskočenia na parkete tohto ľudského hybrida. Ale dosť irónie. Nechápem toto!!!! Prepána, veď my Slováci sme tiež tanečníci a muzikanti (nielen Čo Čech, to muzikant), to už fakt nemáme čo pozerať???!!!
Smrt a život Charlieho St. Clouda (2010)
Jeden den (2011)
Taková normální rodinka (2008)
Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)
Opravdová kuráž (2010)
Cizinec (2010)
Muži, kteří nenávidí ženy (2009)
Diana, královna srdcí (TV film) (1998)
Most osudu (2004)
Srdcová sedma (1998)
Dr. Ludsky (TV seriál) (2011)
Zámek v Čechách (TV film) (1993)
Když přátelství zabíjí (TV film) (1996)
Kiss Symphony (koncert) (2003)
Návrat rysov (TV film) (2010)
Zack a Miri točí porno (2008)
Kouzelná chůva a Velký třesk (2010)
Tisíc a jedna noc (TV seriál) (2006)
odpad!Neviem, či si človek môže dovoliť hodnotiť seriál, z ktorého videl len nejakú štvrťhodinku... Ale preboha, viac som fakt nevládala! :-(
Městem chodí Mikuláš (1992)
Neviem, či je to až na 5 hviezd, ale mám slabosť na deti a v tomto filme sú decká silnou stránkou. :-)