Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Neznámý (2011) 

_spoiler inside_ Liama zeru, dve krasny bloncky a vic nez solidni Ganz jsou super, ale vsechno ostatni je prisernost nad prisernost. Hodte tam zvrat, aby ten nemastny pribeh za neco stal? V aute se rozhodnete spontanne, ze se setkate na vystave a fakt tam ve vysledku jdete /protoze to je podle "planu"/? Verte svemu smyslenemu zivotu, ktery podle vseho cita cca tri fotky, jeden sex ve sprse a navstevu Berlina? Vsechno sedi jen tak tak, spis nesedi, je to umely, ve finale se clovek smeje, nestaci koukat. Ja fakt nemam slov. Ano, je to zanrovka, ale sakra pitoma. Ale co taky cekat od filmu, kde jde v hlavni rade o kukurici.

plakát

Všude dobře, proč být doma (2009) 

A to jsem ještě mírný.. Dlouho jsem neviděl takhle přehypovaný film, který ve skutečnosti neříká nic, neřeší nic - a ani z něho nemáte žádný extra dojem. Dokonce ani nepatří do zvláštní kateforie filmů "sice-to-nic-neříká-ale-fantasticky-jsem-si-u-toho-odpočinul-a-bavil-jsem-se". Nebavil. Pár pokusů o vtip končí spíše nechápavým pohledem na tichý sál. Jak by řekl Hitler v jednom nejmenovaném filmu od Tarantina: "Nein, nein, nein. nein!!!" Prostě ne /pro negermanisty/. Čekal jsem víc, ano, najde se pár dobrých scén /třeba ta z klubu, jak kamarádka B. a V. tančí u tyče a její manžel vypráví o jejím čtvrtém potratu/, ale to prostě nestačí. Dvě a buď rád, Same.

plakát

V Bruggách (2008) 

Těsně po shlédnutí bych dal asi hvězdiček pět, ale s menším časovým odstupem dávam čtyři. Ale těsně. Něco takhle stylového jsem ovšem dlouho neviděl - všechno je super, atmosféra, kamera, herci, ale co mě dostalo úplně nejvíc, je režie. Jednoduchá, ale o to působivější. A s jasnou dramatickou inspirací.. Ok, finální scéna asi není nikterak originální, ale konec, který následuje a pár minut později, to zachraňuje. Nadšen. totálně.

plakát

Máš padáka! (2004) 

Neskutečně špatně natočený film, který si hraje místama na komedii, místama na akční film, ale tomu všemu chybí špetka logiky a smysluplnosti. Dokoukat se to dá / i kvůli konci, aby člověk zjistil, jakej byl záměr scénáristů/. a dvě hvězdy jsou za "povolání" kamaráda hl. hrdiny. / ovšem i tady u téhle scény je jasně vidět, jak režisér z relativně vtipné situace chtěl dostat víc - prostě ji natahoval a natahoval a natahoval až vtip skoro zmizel. místo minuty a půl trvala asi minut pět. škoda, takhle to je ve filmu několikrát.../

plakát

Vratné lahve (2007) 

Začátek je špatný. Hodně špatný. Především pád z kola, to je prosím nehorázná příšernost. Vlastně celá epizoda se zásilkovou službou je katastrofa, připadá mi, že s product placementem to doopravdy ve Vratných láhvích přehnali... ALE po pár desítkách minut se situace obrátí. Nenásilně, poklidně, ale postavy začnou někam směřovat, jejich dialogy začnou mít smysl a hlavně - z trapnosti se dostanou k tolik známému "laskavému" humoru. Ještě čtyři hvězdičky, ale snové scény a začátek jsou tragédie.

plakát

Blade Runner (1982) 

Vizuálně nadčasové dílo s fantastickou hudbou a famózními scénami. Problém asi nastane, když budete očekávat silnou příběhovou linii. Ne, Blade Runner je spíše o nechání se unést, pomalu zaplétat do příběhu a finálně nevěřícně koukat na závěrečné titulky. Nepopírám, že má slabší momenty. Neříkám, že vše je dokonalé. Ale atmosféra tohoto filmu vás jednoduše nemůže nechat chladnými. Mimochodem scéna v dešti je jeden z nejsilnějších filmových momentů všech dob.