Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Yesmeni opravují svět (2009) 

Film ukazuje, jak jednoduché je zmanipulovat realitu a obrací to proti nadnárodním společnostem. Výtisk New York Times zdarma je skvělý nápad. Ani ne kvůli filmu, jako kvůli všem těm nápadům dávám 100 %. Film je možné stáhnout přes torrenty a legálně. Přispět můžete po shlédnutí... http://vodo.net/yesmen

plakát

What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole (2006) 

Rozhodně to pro mě není dokument, spíše motivační film, který má podporovat osobnostní růst. Je udělaný zábavně, aby přitáhl většinovou společnost a dává do souvislosti poznatky z kvantové fyziky a to, jak funguje lidská osobnost. 4,5 hvězdy za to, že dneska ještě nejsou všichni vědci technokrati a materialisté, a za to, že film dodává optimismus :-)

plakát

Miluj svůj život (2007) 

Těžko se tento film hodnotí jako dokument, protože to co přináší se nedá moc přenést a konfrontovat s vědeckým světem a nemá to asi ani za cíl. Nicméně je to další střípek do obrazu kdo vlastně jsme a jak jsme ve skutečnosti mocní, aniž o tom víme. Přináší nový pohled na svět, proto dávám pět hvězdiček. U nás se podobnou problematikou zabývá třeba www.etikoterapie.com Z vlastní zkušenosti doporučuju!

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Film o vině otčíma přenesené na nevlastního syna, a o tom, jak může morálně silný jedinec, při troše štěstí, vyhrát nad lidskou smečkou. Po zjištění co utvářelo život hlavní postavy Erika, jsem s ním okamžitě začal sympatizovat. Od této chvíle byly charaktery postav filmu dobře čitelné a začal zápas ideálů s pokřivenými vlastnostmi lidí. Emotivní příběh ve švédských dobových souvislostech je asi nejsilnější stránkou filmu. Herecké výkony jsou většinou přesvědčivé, ztvárněná šikana je krutá a vzbuzuje respekt a strach, objevuje se i milostná zápletka. To vše bych shrnul jako vynikající film, dávám plný počet.

plakát

Crash (2004) 

Film, který vykresluje lidské osudy jako následky jejich konání. Propojení na sobě zdánlivě nezávislých příběhů působí velice nenásilně. Vše dokresluje působivá hudba u přelomových sekvencí filmu. Scénáři i přes filozofickou vážnost sluší vtipně vymyšlená rozuzlení. Pokud má být pohledem do mraveniště lidských životů, zafungoval u mě jako pohled mikroskopem do mikrokosmu.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Útěk od rodičů, lží a od společnosti, která žije svým vlastním nesmyslným životem. Příběh, který si nezadá s podobnými z pera Jacka Londona, a ve kterém se Chris McCandels vydává na cestu jako vyšitou z dobrodružných knih. Nejsilnější myšlenkou filmu je odvěká touha člověka žít ve spojení s přírodou, kterou dokázala poslechnout jen hrstka lidí. Málokdo se odváží vrátit se k původnímu lidskému bytí bez falešných jistot v podobě peněz, zdravotního pojištění a účtu v bance a dovede spoléhat na prozřetelnost, tak jako to udělal Christopher McCandels. Oproti analytické knižní předloze jde film hodně do hloubky. Myšlenky Henryho Davida Thoreaua a jiných filozofů, prolínají celý děj a jsou důležitou cestou k pochopení postojů mladého romantického člověka, který svádí „Konečnou bitvu, která má za cíl zabít nepravou bytost uvnitř a vítězně uzavřít duchovní revoluci.“ Úchvatná příroda dává filmu velkolepost. Pro někoho může být romantická cesta naivní, ale dějově jednoduchý příběh je zároveň velice emotivní. Atmosféru dokresluje skvělá hudba Eddieho Veddera, která namotivuje i ty nejlínější poutníky.