Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (14)

plakát

Kráva (1993) 

Smekám pane Kachyňo. Geniální snímek s neuvěřitelně věrohodným vylíčením tvrdého života na venkově v dobách minulých. Citlivost, s jakou jste to pane Režisére natočil, budu navždy obdivovat.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Tenhle sitcom patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Zdaleka se mu vyhýbá postupné upadání úrovně, dokonce bych řekl, že je tomu právě naopak a každá série je snad ještě lepší než předchozí. Na druhou stranu je pravda, že ony tři série je "pouze" 18 dílů, takže tvůrci mají pořád dost prostoru pro nové myšlenky. Devízou je mimo scénáře i herecké obsazení, krom excelentní trojky O´Dowd, Ayoade, Parkinson, je tu mnoho dalších výborně zahraných postav, namátkou narcističtí otec a syn v podání Chrise Morrise a Matta Barryho nebo depresivní Richmond (Noel Fielding). Výbornou záležitostí jsou různé klipy, akční a dramatické vložky , které čas od času seriál nabídne. Po vizuální stránce také velmi povedené, nešetří se exteriéry, takže prostředí nepůsobí zdaleka tak studiově jako u jiných sitcomů. Zkrátka a dobře, IT Crowd je narozdíl například od Big Bang Theory po všech stránkách kvalitní dílo a po zásluze ohodnocen na 90%.

plakát

Světla ramp (1952) 

Neskutečně silný příběh a slovy nepopsatelný herecký výkon Charlese Chaplina. Žádný jiný film neměl tak hořkosladkou příchuť. Jestli se vás někdy někdo zeptá, co je hořká komedie, odpovězte LIMELIGHT. 9,5 z 10.

plakát

Ten kluk (2007) 

Zvazvažoval jsem, zda dát 5 hvězdiček, nakonec si myslim, že i 4 tomu budou slušet. Dojemný příběh křehkého kluka, který se vrací do normálního života po 14ti letém vězení. Vynikající herecký výkon Andrewa Garfielda a velmi kvalitní obrazové ztvárnění. Britové opět ukazují, že jsou mistři melancholie.

plakát

Zahraj to znovu, Same (1972) 

Vynikající komedie, u které byste nepoznali, že ji nerežíroval sám král Woody Allen, nýbrž Herbert Ross. Role Alllena Felixe Woodymu padne jak ulitá a vlastně si v ní nelze ani představit někoho jiného; není to zase takový div, když scénář si psal sám. Přestože je film prošpikovaný humorem a místy jsem se ne(u)bránil nespoutanému a hlasitému smíchu, má v sobě i kus romantiky; třeba i díky Diane Keaton, která svou roli zahrála skvěle a opět mi to potvrdilo, že s Woodym tvoří nejlepší herecký pár. 9 z 10.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Kniha Dana Browna vás baví, má to hloubku, odhalování Saunierova tajemství je napínavé, do posledního detailu promyšlené a vy jste schopni román přečíst na jeden "zátah". Naproti tomu filmové zpracování, ačkoliv se snaží dějově kopírovat knihu, vůbec nefunguje. Režisér sází spíše na akční pojetí, vysvětlování souvislostí odsunul ne na druhou, ale na třetí kolej, takže to celé působí jako guláš a vy se během filmu ptáte, jak mohou hlavní hrdinové vůbec tak neomylně směřovat ke kýženému cíli. Samotný scénář se mi zdá také poměrně špatný na to, jak kvalitní předloha k němu byla. Například Langdonovo románové děravé alibi s hotelovým pokojem dává policii poměrně dobrou záminku ho považovat za podezřelého. Ve filmu má naopak alibi poměrně silné, když vražda Sauniera koresponduje s jeho přednáškou na téma symboly .. samostatnou kapitolou je jakýsi trojitý závěr. Herci opravdu nevýrazní a fádní, zvlášť albínský mnich na mě působil spíš jak nějaký psychopat, Tom Hanks v roli Langdona mi nevadil, za to Audray Tautou mě zklamala. Celkově vzato, ačkoliv jsem neměl vysoká očekávání a hodlal lecos odpustit, tak se potvrdilo, že film je pouze lacinou vykrádačkou bestselleru.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Tenhle film je divnej a myslím to spíš tím negativním způsobem. Nechci říct, že by byl špatný, ale nevyvolal ve mě ani tu nejmenší emoci, celé to nějak tak jenom bezdůvodně plyne. Začátek je při tom slibný. Cesta vlakem a vyobrazení prohnilého města je zachyceno zajímavě, ale od setkání s Nikým jsem marně čekal co se začne dít. Bloudění divočinou a pro mě záhadná proměna Johnyho Deppa v...vlastně ani nevím v co a hlavně proč mě prostě neoslovila. Pár docela humorných scén, ale jinak nuda a šeď. Promiň Jime, ale tohle je na mě moc... 6 z 10 za hezké obrazy z přírody.

plakát

Den Šakala (1973) 

Jako milovník knihy Fredericka Forsytha jsem byl velice zvědavý, jak se se ztvárněním Šakala poperou filmaři. Syrovost filmů sedmdesátch let byla určitou nadějí, že by to nemuselo dopadnout zle a že se z díla nevyklube akční honička za jedním atentátníkem. Skutečně se to povedlo a ve 145 minutách filmu nám režisér nabídne dějově velmi ucelenou adaptaci knihy. Film působí neskutečně chladně a to nejen díky brilantnímu ztvárnění hlavní postavy, pro mě neznámým Edwardem Foxem, ale i profesionálně vedenému vyšetřování různých složek policie, kdy postupně odkrývají souvislosti v chystaném atentátu na prezidenta De Gaulla. Mistrovský špionážní snímek, kterému není co vytknout a jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. 9 z 10.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Téměř celá první série je velmi povedená a nabitá humorem, ale postupem času přece jenom začíná mizet invence a seriál působí příliš umělě a schématicky, hodně se opakuje. Jednotlivé vtipné scény jsou stále k vidění (byť již v menší míře), ale celkově to působí dost sterilně. Hodnocení je přemrštěné, tenhle počin má k magické hranici 90% hodně daleko, ledaže byste hodnotili pouze prvních pár dílů. Za první sérii bych dal 9 z 10, za druhou jen tak tak 7.