Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Pořady (3)

Herbář

Herbář (2013)

Milý a zábavný pořad o bylinkách a vaření. Kateřina a Linda jsou nejen herečky, ale i kamarádky, a je to na výsledku naštěstí vidět. Některé jejich etudy v kuchyni mi způsobovaly záchvaty smíchu a musím ocenit nadstandardní produkci, kameru, hudební výběr i výtečného homelesáckého pomocníka Jima. S odchodem Lindy Rybové ovšem pořad citelně kvalitativně klesl, protože se z něj vytratila lehkost a svěžest, jíž se vyznačoval v prvních sesonách. Přehnaný důraz na „tradiční“ a „babičkovské“ také poněkud zavání kýčem, nicméně s ohledem na bídu konkurence hodnotím tento relativně ambiciosní počin ČT vysoce nadprůměrně.

Zmlsané dějiny

Zmlsané dějiny (2018)

Zmlsané dějiny patří mezi nejnápaditější tuzemské projekty, v jejichž epicentru je gastronomie. Není překvapením, že pochází od lidí okolo Romana Vaňka, který má na svědomí takové klenoty, jako je Luxus na talíři. Rekonstrukce prehistorických receptů jsou technicky uvěřitelné, produkce mimořádná a vtipnost všudypřítomná. Škoda, že nevzniklo více plnohodnotných epizod. (Malé Zmlsané dějiny, které jsou jen takovými jednohubkami, do hodnocení nezahrnuji, jakkoliv jsou docela příjemné.) Prosím, pokračovat!

Luxus na talíři

Luxus na talíři (2016)

Prvotřídní vaření se dá provozovat, i když vypadáte jako laciný východoněmecký pornoherec, kterého by každý tipoval výhradně na osmažené pedofilní prsty kapitána Iglo (jež znají děti na celém světě). Španělský ptáček se smrži za mě na jedničku — jen mi tam chybí ty plátky 22karátového zlata z minula. Ale co, člověk nemůže mít všechno. Krásný a dojemně podvratný počin, který jsem sledoval opakovaně a se stále větším zalíbením.