Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Old Boy

Old Boy (2003)

Jeden z filmů, které musíte buď milovat, nebo nenávidět. Já jsem na první straně barikády. Filmy z dálného východu se u nás promítají spíše sporadicky a byla by věčná škoda, kdybychom Old boye propásli. Krásně natočený a emocionálně vypjatý snímek s vynikající hudbou a originálním příběhem (podle u nás neznámé mangy) je už ze své podstaty maximálně odlišný od západní produkce, což jen násobí jeho kouzlo. Min-sik Choi exceluje v roli ochlasty a novodobého hraběte Monte Christo, který bojuje se samotou, odhodlá se k nelítostné pomstě na těch, již mu tolik ublížili, aby nakonec dospěl až k pochopení vlastní zapomenuté viny. Brilantní snímek a rozhodně jeden z nejlepších, které jsem tento rok viděl. Plivu na stereotypní americké slátaniny.

Česká soda

Česká soda (1998)

Bezpochyby zcela zásadní a bezskrupulózní komediální pořad Česká soda dostal v roce 1998 filmovou podobu, představující sestřih toho lepšího, co se ve formátu objevilo. A jakkoliv řada nezapomenutelných scének chybí (namátkou „my pereme na 1940“, „byl jsi sladkej, píčo“ anebo Zpívánky), jen málokdy tento sestřih stihne nudit. Navíc má tendenci řadit scénky tematicky, díky čemuž tvoří jakýs—takýs sevřený tvar. A ačkoliv už některé z dobových odkazů nemohou později narozeným divákům, kteří nepoznali realitu, televizní pořady ani efemérní reklamy 90. let, mnoho říci, nelze hodnotit jinak než absolutně.

Údolí včel

Údolí včel (1967)

Filmová verze neméně skvělá knížky. Temná, syrová, depresivní, ale podmanivá. Šepot, křivdy, láska, vražda, odplata, je tam všechno a je to fantasticky natočeno. A ta Liškova hudba…

Absolvent

Absolvent (1967)

Krásný, přesvědčivý a neotřelý snímek, ďábelský milostný trojúhelník, sympatičtí herci, kteří své role zvládají bez zaškobrtnutí, nesmrtelná hudba, ... Mám pokračovat? Pořád na mě ten film působí tak silně, jako když jsem jej viděl poprvé. A to prosím nejsem ani v nejmenším vyznavačem filmových lovestory.