Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Obsahy (16)

Deadfall

Deadfall (2000)

Na chatu Stanleyho rodičů se vydají čtyři přátelé, aby tam oslavili narozeniny jednoho z nich. Po příjezdu se každý věnuje různým aktivitám, přičemž Rudy při prohlídce sklepa objeví tajemnou truhlu, kterou následně ukáže zbytku osazenstva. Stanley skupině vypráví o otci (profesor antropologie) a jeho různých sbírkách podivností. Otevřením truhly uniká na svět zlo a jeden po druhém se mění na démony prahnoucí po krvi. Už jste tento příběh někde slyšeli? Věřte dámy a pánové, že nejlepší vykrádačka Raimiho Evil Dead právě začíná.

Brána do záhrobí

Brána do záhrobí (2012)

Dva archeologové několik let hledají prastaré artefakty, které umožní překonání hranic s jiným světem. V roce 1939 při vykopávkách mají konečně štěstí, ale vůbec netuší, že k aktivaci je potřeba potomků stavitelů brány, kteří si až do dnešní doby v genech nesou nadprůměrnou zvrácenost a šílenství. Jeden z archeologů tímto darem vládne a nevědomky z jedné části aktivuje průchodnost brány. O sedmdesát let později se v jedné zapadlé vesnici, nedaleko místa vykopávek, děj zaměřuje na dva obyvatele, kteří ve svých genech přenáší netušeně prastaré tajemství a nechtěně svými činy otevřou bránu dokořán. Finální souboj se samotným ztělesněním zla bude rozhodující pro vítězství živých nebo mrtvých.

Sněhová koule

Sněhová koule (1995)

Divadelní herec (Paolo Villaggio) si užívá svůj důchod. Na parníku, kterým cestuje, potká malého chlapce Tea a postupně se stanou přáteli. Teo mu poradí, aby si důchodové doklady schoval do láhve, kde budou v bezpečí. Náš hlavní hrdina je ovšem nešika a tak se stane, že mu láhev spadne z paluby přímo do tlamy bílého delfína. Začíná hon na delfína s jediným cílem - získat své doklady zpět. Delfín, který unikl ze zajetí zlého tyrana s robotickou botou, jenž plánuje bombové útoky na lodě, si našeho hrdinu oblíbí, ale ten myslí jen na to, jak ho dostat. Postupně se „lovec důchodů" dostane do situace, kdy má již svoji láhev nadosah, avšak místo aby delfína chytil, pomůže mu a zneškodní jeho zlého majitele. Stanou se z nich dobří přátelé a dojde i na komické vrácení láhve.

Šok

Šok (1977)

Dora, Brun a jejich synek Marco se znovu stěhují do svého domu. Dora tu bydlela s prvním manželem a jejich synem. Manžel dle jejího vysvětlení spáchal sebevraždu a zanechal jí a synovi něco, co se při návratu do domu s novým manželem Bruncem probudilo. Počáteční idylka se postupem času mění v noční můru, kdy úkazy a nevysvětlitelné příhody pronásledují Doru a jejího syna. Dora, na kterou doléhá stále větší tlak, chce za každou cenu z domu pryč. Brun si začíná myslet, že je šílená, protože vidí ve svém synovi zrůdu. Stále na ni dopadá jasnější tíha z minulosti, která naznačuje, co se vlastně v minulosti v domě stalo.

Mravenci

Mravenci (1977) (TV film)

Starší majitelku upoutanou na vozíčku přemlouvá jeden bohatý muž, aby mu prodala svůj hotel. Slibuje jí, že hotel bude dále fungovat, ale ve skutečnosti ho chce nechat zbourat. Jak se představují jednotliví hrdinové filmu, je upoutána pozornost i na vedlejší staveniště, kde celý problém začíná. Sto let stará trubka tu skrývá hnízdo neskutečně velkého množství zabijáckých mravenců. Vše fungovalo normálně až do doby, kdy se bagr zakousl do místa s trubkou a vytrhl ji z jejího uložení. Následkem jsou začínající záhadná úmrtí na staveništi i v hotelu. Malá skupinka lidí zjistila, kdo za zabíjením stojí, ale nikdo jim není ochoten uvěřit. Před útokem mravenců na hotel není jiná možnost než uniknout do posledních pater. Pomoc je za rohem, ale mravenci se do poslední místnosti dostanou jako první.

Kniha smrti

Kniha smrti (1988)

Novinář pobývající v Amazonii terorizoval a šikanoval v padesátých letech tamní domorodce. Ti ho ze strachu zavraždili a spálili. Urnu s popelem věnovali cestovateli, který tu musel kvůli poruše přistát s letadlem. Urnu si odvezl domů a vystavil ji ve svém malém muzeu. Při úklidu však byla urna pootevřena a duch novináře unikl. Usadil se na scénáři k filmu Oběť, který se točil nedaleko. S každou další vraždou napsanou ve scénáři se měnilo i číslo oběti napsané na jeho obalu. Cestovateli, který urnu přivezl, se podařilo scénář i s duchem vrátit do urny. Stálo ho to ovšem zdraví a od té chvíle byl odkázán na invalidní křeslo.
Film začíná o čtyřicet let později, kdy zaměstnanec starého cestovatele prohlíží sklep a najde urnu, kterou otevře a vypustí ducha znovu na svobodu. Ze scénáře se dozví, za jak dlouho jej čeká smrt. V tom samém čase přijíždí ke starému pánovi jeho synovec s kamarády. Noc plná strachu a vražd může začít. Podaří se jim najít způsob, kterým se zachrání před duchem novináře a smrtí napsanou ve scénáři?

Garden of the Dead

Garden of the Dead (1974)

Skupinka zajatců ve vězení nemá co dělat, a tak čuchají výpary formaldehydu. Následně jsou zabiti při pokusu o útěk a pohřbeni na neoznačkovaných místech na hřbitově. Formaldehyd, nebo nějaká jeho divná přísada zapříčinila, že zombie vězni opustili své hroby. Lidé musí čelit nepříteli, který se nebrání žádnému způsobu k odstranění živých.

Children Shouldn't Play with Dead Things

Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)

Filmový režisér bere svoje spolupracovníky na dovolenou na ostrov. Tady z legrace vykopou mrtvolu a pokusí se ji pomocí rituálu oživit. Sled následujících událostí uvádí naše hrdiny do nepříjemné situace. Místo jedné oživené zombie musí vzdorovat desítkám mrtvol z celého hřbitova.

Blue Sunshine

Blue Sunshine (1977)

Parta studentů si vzala v šedesátých letech nebezpečný LSD. O deset let později se začnou projevovat vedlejší účinky. Vypadané vlasy jsou jen začátek. Následuje psychický zkrat, který z dříve normálních lidí dělá bezcitné zabijáky.

Il miele del diavolo

Il miele del diavolo (1986)

Johny a Jessica jsou šťastný zamilovaný mladý pár. Osud uvidí budoucnost jinak a zapříčiní vážnou nehodu, při které je Johny vážně zraněn. Doktor Simpson, který víc myslí na své problémy než na zdraví svých pacientů, zaviní při operaci Johnyho smrt. Jessica se s tím nemůže vyrovnat a neustále doktora terorizuje telefonáty. Situace dojde tak daleko, že je doktor unesen a následně Jessicou zneužíván, mučen, vězněn a ponižován. Vše ale dospěje k neočekávanému konci.

Hansel e Gretel

Hansel e Gretel (1990)

Jeníček a Mařenka jsou uneseni překupníky lidských orgánů. Obě děti jsou zavražděny a jejich orgány následně prodány. Hlavní problém nastává, když duchové dětí zjevující se svým vrahům přivodí sérii tragických a brutálních nehod.

La casa nel tempo

La casa nel tempo (1989) (TV film)

Ve strašidelném domě plném různými typy hodin žije starší manželský pár - Victor a Sarah. Kromě nich se v domě pohybuje i služka Maria. Zápletka začíná zavražděním manželského páru. Victorovou smrtí se zastaví všechny hodiny v domě a následně začnou jít pozpátku. Díky tomu vzniká příležitost ke krvavé a vytoužené pomstě.

Zombie Genocide

Zombie Genocide (1993)

Parta kluků byla stanovat v odlehlejším lesíku. Film začíná přípravou na cestu domů. Na kolech společně dojedou do svého městečka, kde se rozdělí a každý jede do svého domu. Postupně zjišťují, že jsou tu jedinými žijícími obyvateli, a že bude nutné se zase dát dohromady, aby mohli čelit nátlaku nemrtvých.

Neviditelná maminka

Neviditelná maminka (1996)

Jedna šťastná rodinka si v klidu žije a řeší každodenní starosti. Otec pracuje v chemické laboratoři, maminka se stará o domácnost a synek Josh chodí do školy. Jejich pohodu však naruší otcův domácí pokus, při kterém nechtěně vynalezne nápoj neviditelnosti. Josh postupně odhalí tátův objev a s kamarádem tajně vnikne do sklepa s domácí laboratoří. Pečlivá matka zaslechne šramot a vyruší syna ve sklepě. Ten jen stačí nakapat pár kapek do limonády, kterou mu matka následně za trest zabaví. Josh schoulený za rohem už jen pozoruje matku dopřávající si limonádu. Následuje velké množství bláznivých a komických situací, kdy maminka se musí chtě nechtě přizpůsobit novému životu, a otec se synem podnikají vše, aby ji mohli zase vidět.

Zombi 3

Zombi 3 (1988)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý?

Sám v lese

Sám v lese (1996)

Desetiletému Justinu Rogersovi se vůbec nechce s rodinou strávit svátky na chatě v lese. Jdou mu na nervy otec, matka i drzá sestra. Během cesty se rodina zastaví v obchodě a od této chvíle se rozjede směsice dobrodružných událostí. Justin nastupuje do auta, které je úplně stejné jako otcovo. Následně zjistí, že patří dvěma zločincům, kteří unesli dceru milionáře. Postupně se Justin snaží pomocí pastí polapit zločince a osvobodit Katty ...

Reklama