Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává na ostrově v tropech. Nezdařený pokus o odcizení nebezpečné chemikálie skončí nezdarem. Vojáci střílejí po muži nesoucím schránku s chemikálií. Kulky zasáhnou svůj cíl a neplánovaně i onu schránku. Postřelený, infikovaný muž se odpotácí do bezpečí, kde brzy zjistí začínající infekci. Vojáci pročesávají kraj a najdou infikovaného muže již mrtvého a jeho tělo spálí. Při kremaci se však kromě dýmu do ovzduší uvolnila i nebezpečná látka. Tento fakt způsobí masivní úbytek živých jedinců, ze kterých se stávají zombies. Člověk v boji proti tomuto nepříznivému stavu začíná vítězit. Je však v té chvíli ještě živý, nebo nemrtvý? (folklorman)

(více)

Recenze (45)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dobrej trash. Nevím z jakýho důvodu jsem film nezkoukl dříve. Hlavně v době kdy jsem na Fulciho filmy koukal každý týden a na Italský horory z 80 let pro který mám slabost jsem koukal každý den. Nějak mi to unikalo a tak jsem to chtěl napravit. A musím říct že jsem se bavil skvěle. Plno masek, plno gore a zábava. Jediné co mi trošku chybělo byla atmosféra která byla třeba v Zombi 2. Gore bylo parádní. Masky byly též parádní ale ke konci mi přišly slabší, možná to bylo kvůli dotáčkám který film musel udělat, ale masky vypadaly ke konci hodně slabě. Nicméně to nevadí protože film je dostatečně trashový a hlavně zábavný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pohnuté natáčanie snímku, zrejme urobilo svoje. Pôvodný Fulciho cut bol doladení ,,majstrami,, Matteiom a Fragassom a tak to aj dopadlo. Fulci síce koncom ôsmej dekády nepatril už k tým najlepším, ale ,,dorobiť,, film miesto neho sa tiež minulo účinkom. Gore sa dá označiť za to lepšie, atmosféra ( pravdepodobne Luciho práca ) sa chce chytať na ZOMBI 2 ( aka ZOMBI ), občas sa to podarí, občas to vyznie ako horor pre najmenších. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času mě tahle klasická italská zombiárna bavila ještě více. Příjemná kamera, mlha, dodávající obrazu zvláštní plastičnost a současně tajemnost (výborná je scéna v mlžné řece, kde voda vře, dívenka přijde o nohy a zombie se nezadržitelně blíží) a žánrová hudba (Stefano Mainetti). Kromě typických šourajících se zombií se zde objevuje skupina neobvykle rychlých a mrštných nemrtvých (že by předzvěst zrychlených zombií v budoucích filmech?) Hlavní hrdinové přicházejí o život jedna radost a jeden z posledních připomene svou smrtí konec Romerovy klasiky. Zahoďte mozky a nechte se bavit. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zdajú sa vám Fulciho zombie filmy až moc brakové? Zombi 3 zachádza v tomto smere ešte ďalej! Keďže majster Fulci sa na režijnej stoličke ohrial iba niekoľko týždňov z dôvodu choroby, muselo byť jeho miesto urýchlene nahradené. Do rany padol veľký trasher Bruno Mattei, ktorého zábery v konečnom zostrihu tvoria údajne až 60% z celkového filmového koláča. Mix rôznych, navzájom sa dopĺňajúcich štýlov, je zdrojom bohatej zombie zábavy s množstvom akcie, kreácii toxikovaných nemŕtvych, nevkusu a jednoduchého nadšenia pre pravý zombie trash. Dvojka Mattei/Fulci ukazuje svoje silné stránky! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlý euro-trash horror. Žiadna atmosféra, slabé masky, príšerné herecké výkony a syndróm militantnej prostoduchosti amerických akčných béčiek osemdesiatych rokov. Hej, akcia tu zohráva v podstate väčšiu rolu než strach. Napätie tu nenájdete ani pod lupou. Lucio Fulci tento film nefilmoval, iba dofilmovával. A vždy sa od neho dištancoval. Dokonca prostestoval proti uvedeniu jeho mena v titulkoch. Niet sa čomu diviť. Hoci on sám taktiež netočil zrovna perly, isté autorské režijné dotyky, ktoré im dodávali na vábivej osobitosti, vždy obsahovali. Zombi 3 neobsahuje žiadny autorský rukopis a v poslednej tretine je až urážlivo stupídny. Jedna hviezdička iba za miernu trashovitú zábavnosť v prvej polovici. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Filipínách, a to konkrétně ve městech Los Baños a Pagsanjan. Dále se filmovalo v prostorech CBK Power Company, což je elektrárna ve městě San Juan. (fiLLthe3DD)
  • Keď Lucio Fulci videl hotový film, žiadal byť vyradený z titulkov. Ale nestalo sa. Jeho meno predstavovalo v hororovom svete známu predajnú značku, preto vo filme zostalo, čím režisér nadšený nebol. (Paldiny)

Reklama

Reklama