Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

První díl byl skvělý a byl jsem na něj v kině několikrát. Druhý díl je totální pošlapaní a zostuzení díla Franka Herberta. Naprosté nepochopení národa Fremenů. Totální změna charakterů hlavních postav. Vypuštění všech myšlenek knižní předlohy. Vypuštění, nebo potlačení důležitých postav, např. mrtvý syn Chani a Paula Leto, uplně potlačená Aria (která si projistotu prodloužila pobyt v matčině lůně na cca 3 roky, přes které se děj druhého dílu odehrává). Neexistujíci Gilda a absurdní jednání Bene Gesseritu. Z nějakého důvodu úplně jiné vyznění konce. Netuším jak na tenhle patvar chcou navázat Spasitele a další díl zjevně chcou. Asi se nebude již jednat o příběh podle knižní předlohy. Tedy nejlepší filmové zpracování Duny je pořád nízkorozpočtová "Barandovská" Duna.

plakát

Avatar (2009) 

1 hvezdicka za 3D, jinak naprosty odpad. Film bez originalniho napadu, s na dnesni dobu prisernymi efekty, nudnymi sceneriemi a skoro bez pribehu. Bezmala 3 hodiny neuveritelne nudy a vyhozenych penez. Ke vsemu v ceskych kinech s hroznym dabingem, ale to uz neni primo chyba filmu.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Tim Burton opet predvadi svou uchvatnou fantazii a vytvoril unikatni svet, ze ktereho je Burton citit kazdym coulem. Velmi originalni vizualni zpracovani, notna davka humoru a pekna hudba Dannyho Elfmana radi film k umeleckym skvostum.

plakát

Sophiina volba (1982) 

Film natocen podle knihy Williama Styrona. Bohuzel se filmu nepodarilo prenest z knihy to nejdulezitejsi, a to hluboke psychologicke vykresleni jednotlivych hlavnich postav. Tudiz, i pres celkem kvalitni herecke vykony, pusobi film prazdne a nepresvedcive. Take Sofiiny volby byly omezeny jen na jednu. A byly vynechany i nektere velmi dulezite udalosti, jako napriklad znasilneni Sofie v metru. Ve vysledku, i pres velmi dobre propracovany a srdce rvouci Styronuv pribeh, film nefunguje.

plakát

Fantom opery (2004) 

Monumentální muzikál Andrew Lloyd Webbera, přenesený na filmové plátno, je kombinací nadherné hudby, kýčovitých scén a kameramanské onanie. Nejvíce diskutabilní je pak nazpívání role Fantoma, kdy jeho hlas nepůsobí příliš příjemně a pro danou roli věrohodně. Rovněž mi přislo zvláštní, že Fantom (GERARD BUTLER) byl mnohem charizmatičtější, než hlavní milovník (PATRICK WILSON). Tento film není rozhodně žádné filmové umění, ale svůj účel, tedy náhrada muzikálu, splní nadprůměrně.

plakát

Oheň a led (1987) 

Podle mého soudu asi nejlepší lyžařský film. S velmi pěknou hudbou a vynikajícími lýžařskými scénami. Příběh není něják propracovaný, ale u tohoto druhu filmu bych to ani neočekával. Film je primárně určen pro milovníky lyžování a pravděpodobně nikoho jiného nenadchne.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Nadherna pohadka. Neuveritelna fantazie a velmi prijemny smysl pro humor Neila Gaimana. K tomu mistrovske herecke vykony Roberta De Niro a prekrasne Michelle Pfeiffer. To vse dela z tohoto filmu skvost, ktery stoji za videni.