Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 033)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V přímém porovnání s Nightmare Before Christmas se mi Corpse Bride líbila o něco víc, a to patrně z důvodu výběru zpracovávané látky. Mrtvolky mám raději než bubáky a opravdu mnohem víc než Vánoce. Líbilo se mi, že Mrtvá nevěsta zdaleka nebyla tak uspěchaná, byla spíše odpočinkovou záležitostí, kdežto Noční můra mě znervózňovala v tom negativním slova smyslu. Hudba je v Corspe Bride o něco méně nabušená a především děsivým způsobem recyklační, ale přesto velmi dobrá, taková, heh, intimnější. Po vizuální stránce je to úplně to samé, jen mnohem více digitální, je to klad? Děj samotný je jednoduchý...a až do teď nejsem schopen rozhodnout zda i zajímavý nebo úplně obyčejný. Totiž to jediné, co ho ozvláštňuje, jsou mrtvoly, jinak je to ten nejtypičtější milostný trojúhelník (později čtyřúhelník) viděný tisíckrát. Avšak kontrast mezi "mrtvými živými" a "živými mrtvými" stál za to. Zároveň ale trochu škoda konce, v mé fantasii jsem si vysnil kapku lepší... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Oslnivý design postav a jejich charakterová stylizace ( mé sympatie si získal především otec Viktorie, zavalitý cynický lord ), písně po hudební i textové stránce dobře zvládnuté, ale především ultračerný morbidní humor, některé perly mě dostávaly do kolen. Ale co je to platné, když emocionálně už to není tak silné jako dřív ( teď mám na mysli především Střihorukého Edwarda ). I když někde uvnitř mám pocit, že na druhé skouknutí by to mohlo být lepší. No, uvidíme... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Smrti se konečně dostalo oslavy, tanců, barev a smíchu, To si ovšem užívají jen ti z mrtvých, kteří, ač ne vždy mladí, jsou neklidní. Do nekonečného veselí a zábavy se nedopatřením dostane z nudného upjatého viktoriánského světa i vlastní matkou pohrdaný chlapec Viktor. Ještě před tím, než se setkal s mrtvou nevěstou, potkal mnohem větší mystérium - lásku na první pohled. Je postaven před těžkou volbu: jít předurčenou cestou, nebo zvolit ženu, která skýtá možnost mnoha netradičních otvorů. Viktor váhá, červík v hlavě hlodá a Emily s Viktorií čekají, zda souboj o samečka vyhraje živá nebo mrtvá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tim Burton's Corpse Bride je jeden z najneobyčajnejších filmov (to nieje kompliment) v rámci tehdajšej, tak aj súčasnej ponuky. Tak veľkým množstvom vlastnej fantázie a vzťahom ku svetu mŕtvych disponuje snáď iba režisér Tim Burton. Tim Burton miluje rozprávkové príbehy a toto je ďalší z nich. Sála z neho atmosféra veľmi blízka Strihorukému Edwardovi. Môžem vám však s rokou na srdci povedať, že radšej siahnutie po úžasnej sníme Coco (2017) než po tejto tragédií. Režisér Burton je zaťažený na detaily a podobne ako George Lucas tvoril vesmírnu klasiku do detailu. Napríklad animácia, ktorá vznikala ukrutne dlho no na plátne je britká a rýchla. Burton sa hrá s farbami i príbehom, necháva ich patrične vyniknúť v momentoch a pritom sa nezameriava iba na vizuálnu stránku, ale aj tú audiovizuálnu. Mne tam poste niečo vadilo, možno sú to tváre postáv, ktoré vyzerajú akoby robili potrebu na toalete (vypleštené oči). Páčilo sa mi milión krát viac aj Mary a Max (2009) čo bolo taktiež morbídne. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Noční můrou před Vánoci. Noční můra je rozhodně lepší film, ve všech směrech. Je to kult, klasika a její hudební doprovod je geniální. Mrtvá nevěsta je jen o třídu horší a má tedy jistou nevýhodu, ale líbit se bude (skoro) všem. Depp i Carterová odvádějí skvělé výkony, barvy jsou laděny správně temně a nechybí žádný z Burtonových trademarků, např. padající sníh, Halloween, Elfmanova hudba atd. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Film vykazuje tradiční styl a námět Tima Burtona, tedy hrdinu balancujícího mezi dvěma neslučitelnými světy a vzájemné působení světla a temnoty. (Nancy...)
  • Pre potreby natáčania boli vytvorené identické bábky, aby to proces výroby jednotlivých scén zjednodušilo. Celkovo bolo vytvorených 14 bábok nevesty Emily, 14 bábok Viktora a 13 bábok Viktórie. (Weezy22)
  • Loutky byly vyrobeny z ocelové konstrukce, kterou tvůrci pokryli silikonem. (imro)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama