Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (339)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

No to si děláte legraci :-D Aneb čím víc do něj řežete, necháte ho rozcupovat medvědem, hodíte ho ze skály,... tím víc se uzdravuje. Naprosto nevěrohodně podaný příběh, monstrózní záběry plné násilí a pár dechberoucích scénérií. Natahovaný konec už mě nudil k smrti.

plakát

Rockshow (1980) 

Koncert mě zklamal hlavně kvalitou záznamu, ale i kamerou a střihem, kterou bych snad já natočila lépe. Výběr písní je takový, že Wings zahrají v podstatě komplet album Venus and Mars. To pokládám zrovna za zdařilé, takže proč ne. Ale raději si hudbu poslechnu doma z kvalitních reprobeden, než abych se znovu dívala na tento koncert. Paul má tedy lepší, např. Get Back!

plakát

Muži v naději (2011) 

Byla to komedie, drama nebo film pro teenagery? Autoři už nevědí, co chtějí. Sledujete komedii na téma nevěry a najednou je z toho drama o smrti a o tom, že někdy už některé věci němůžete vzít zpět nebo je aspoň vynahradit a na všechno je pozdě? Nebo trapnou pubertální komedii se za vlasy přitaženými scénami? A závěr? Bláznivá komedie na způsob Smrtonosných střel, která se tváří jako film s poučením? Zatímco v Ženách v pokušení byli chlapi pitomci a ženy na to víceméně jen reagovaly tak, aby přežily, tady mi to z pohledu chlapů přijde zase o tom, že jsou to pitomci a ženy s tím nějak musí žít.

plakát

Kdo přežije - Guatemala (2005) (série) 

"Ještě jsem nelhal, ale později asi začnu." "Ať vás všechny sežere krokodýl!" Pěkné pokoukání a pár nezapomenutelných postav. Rafe a Danni jako ukázka toho, že i takovouhle hru lze ustát se ctí. Lydie jako důkaz, že i člověka, který je zdánlivě úplně "mimo svou ligu" může shoda okolností vyhodit hodně vysoko. Judd jako v Americe velmi populární účastník, u kterého to absolutně nepochopím, protože mě se hnusil každým jeho slovním výlevem víc a víc. A všimli jste si, že při vyřazování nebyl schopen napsat jediné jméno správně? A to je měli napsaná na vlajce :-)

plakát

Farma zvířat (1954) 

Někdo tu kritizoval happyend filmu. Já v něm nezaznamenala ani kousek naděje a optimismu, celou dobu mě příběh dusil depresí, že "vždycky se nějaká svi*ě najde". I konec ukazoval jen na to, že vždy se musí stát opravdu hodně zlého, aby se lidi vzepjali a zasloužili se o změnu. Jenže co následovalo? Film se vrací na začátek a tam opět upadnou do letargie a přestávají se podílet na dění, nechají ty nesprávné nenápadně převzít opratě a už se to zase veze... Nene, konec nebyl happyend. Jen se ukončil kruh.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Precizní filmařina? Ano, pokud to pro vás znamená chladně odvedený pokus o hluboký příběh. Úplně bez citu. Zajímavá myšlenka, která je ovšem známa od začátku předlouhého vyprávění, to nezachrání. Nerozvíjí se, jen popisuje. Protivná hlavní hrdinka, trochu lehčích mravů, z mého pohledu. Hlavní hrdina zcela bez vlastní osobnosti, je jen netečný pozorovatel svého osudu, kterému se nelze vyhnout. Kdybychom takhle své životy žili všichni... Forma jednoznačně zvítězila nad obsahem. Já dávám jednoznačně přednost obsahu ;)

plakát

Jmenuji se po tátovi (1989) (TV film) 

Film se mi překvapivě líbil, protože já mám opravdu ráda filmy o morálce, o tom, zda se jí má smysl v dnešním světě držet a za jakou cenu.

plakát

Osudný červenec (1995) 

Ja bubliny moc nemusim, mila Violeto, snad proto byl muj dojem z filmu mnohem lepsi. Pokud jste cekali akcni film, jak mi z nekterych vasich prispevku prijde, meli jste si skutecne pustit radsi neco jineho. Citlive popisovany pribeh mel vybornou atmosferu, vedl k tragickemu konci, cimz nebyla vrazda, ale opakovani se osudu hlavni hrdinky.