Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Po Gladiátorovi se Ridley Scott posunul o nějakých 2000 let dopředu rovnou na moderní bojiště. Je třeba uznat, že se mu to povedlo. Bojové scény na jedničku, všichni hlavní protagonisté jsou známí herci a film o občanské válce v Somálsku mi citelně chyběl. Všechno od polní kuchyně až po vojenskou techniku naprosto realistické.

plakát

Hon (2012) 

Velkou část filmu jsem téměř nedýchal. To se mi dlouho nestalo. Skvělá ukázka toho, že brát si za vzor Skandinávii se českému národu nemusí vyplatit. Výborně natočené, skvěle zahrané. Můžu doporučit i ne-fanouškům severské kinematografie.

plakát

Gallipoli (1981) 

První světová válka je ve filmech trestuhodně opomíjena! Jak ukazuje Gallipoli v hlavní roli s mladičkým Melem Gibsonem, lze natočit skvělý film i o bojích proti Turecku, ačkoli se nabízejí zajímavější témata z evropského bojiště. Díky tomuto filmu jsem si nastudoval mnoho informací o australských vojácích, kteří padli v této bitvě. Film je kvalitně natočen a finální scéna mi zůstane uložena v paměti pravděpodobně navždy.

plakát

Stalingrad (1993) 

Jeden z mála válečných filmů, který byl natočen z německého pohledu. Konečně něco jiného, než ohrané klišé: Stateční američtí vojáci masakrují bezcitné Němce. Atmosféra dokonale vystihuje bezmocnost Němců u Stalingradu. Pro mě nejlepší film o druhé světové válce, přiznávám, že i kvůli přítomnosti českých herců.

plakát

Gladiátor (2000) 

Scottův počin z roku 2000 byl pro mě okamžitě po natočení jasnou volbou. Jakožto amatérského historika mě trochu zamrzela poupravená historie, nicméně postava generála Maxima mi dokázala rychle spravit chuť. Výborné herecké obsazení, úžasná úvodní bitva proti Germánům. Jediné, co mohu zpracování vytknout je antický Řím - skoro jako by 3D modely byly vytvořeny v roce 1990.