Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (433)

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Dvojka Strážců Galaxie se povedla. Je to pořád děsná prča, což je základ, a skvělý hlášky se na diváka sypou ze všech stran (hlavně ty Draxovo). Pro svižnou akci se taky nechodí daleko, což je pro Strážce už běžná rutina. Dočkáme se vývoje hlavních i vedlejších postav, novou příběhovou linku a zajímavý prostředí. Malej Groot je fantastickej a celkově celá parta k sobě sedí, skvěle se doplňuje a nikdo nezůstává pozadu. Potěšilo několik skvělých cameo rolí od herců, který by tam nikdo nečekal, a jako vždy skvělej soundtrack. Vadu na kráse to má asi jen jednu - je to prostě dvojka. Jednička byla jedinečná, originální a měla scény, který bych si pouštěl pořád dokola. Dvojka je ale velmi vydařený pokračování, který má všechno, co je třeba, a i něco navrch. Skvěle jsem se bavil.

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Když se z úkolu stane životní cíl tak silný, že o tom dokáže vzniknout poutavé dobrodružné drama, aneb ještě stále existují historické příběhy, které jsou hodny zfilmování. Stopáž je tak slušná, že film stihne plynule přecházet hned z několika expedic zpátky do Anglie a naopak a stihnout ještě náhled na bitevní pole 1. světové války. Zatímco příběhově uplyne více než 20 let, touha hlavního hrdiny po nalezení bájného města Z roste až do samotného finále. Na závěr nutno říct, že jsem dlouho ve filmu neviděl tak příjemné herecké obsazení a hezké lokace bez digitálních efektů.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Další nadupaná akční jízda, která je tu s námi už neuvěřitelných 16 let a snad nikdy neskončí. A taky nemá proč. Všechno funguje, jak má, a série je rozjetá na x dalších dílů dopředu. Když 16 vydělíme 2, dostaneme 8. díl, a dvojka je přesně počet let, jaký mají jednotlivé díly mezi sebou rozestup - milé zjištění. Osmička je prostě další akční nálož se skvělými herci, kteří diváka prostě baví, a je potřeba si ji užít na maximum a neřešit (ne)logiku, ale to už jsme přeci dávno pochopili. Dwayne Johnson a Jason Statham ve svých rolích excelují a dodávají tomu ještě větší grády, což je jenom dobře, protože se pořád v rámci série jedná o novější tváře. Jedeme dál!

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Skoro ani nevím, o čem to vlastně bylo, ale na příběh se tady moc nehraje. Místo toho film nabízí slušnou dávku příjemné digitální akce a stylového kyberpunku, který tady už dlouho nebyl. Scarlett je kost jako obvykle, Michael Pitt potěšil a účast legendárního Takešiho jakbysmet. Na film se dobře kouká a od začátku do konce jede stejným tempem, svižně a příjemně. Objektivně za 3*, ale něco mě na tom chytlo. PS: 3D je tady zbytečné.

plakát

Život (2017) 

Na začátek nutno napsat, že se jedná čistě o sci-fi thriller, protože pár krvavějších scén se v dnešní době přece nedá považovat za horor. Moc normálních filmů o mimozemských formách života se v poslední době ale netočí, takže bez debaty jedno velké plus. Další plus za vcelku originální nápad, který se i podařilo v rámci možností využít - navíc, když se celý film odehrává jen v několika malých prostorách a kolem stanice. Ve výsledku je to ale takové bez chuti a táhnou to rutinním způsobem známé tváře. Musím ovšem uznat, že chtít od takového filmu víc ani není třeba.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Na jednu stranu digitální blbina s pochybným scénářem bez příběhu, bez emocí a bez jakýchkoli sympatií s hlavními hrdiny, které kupodivu hrají áčkoví herci. Na stranu druhou nenudící digitálně akční orgie s dokonalým a zuřícím Kongem, hromadou podivných příšer, trochou krve, krásným prostředím a nabušeným soundtrackem. Nepřemýšlet a dívat.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Tak trochu jiný X-Men film, než na který jsme zvyklí. Krásné završení pomyslné trilogie a vlastně i celé série. Hutné drama naservírované jako syrový, krvavý a akční road-movie western zaměřený vlastně na dvě postavy, na kterých bylo skoro celé universum X-Menů postaveno. Veteráni jdou na odpočinek, nastupuje mladá krev. A my děkujeme za všechno!

plakát

John Wick 2 (2017) 

O třídu lepší než (už tak skvělej) první díl, ale to se dalo tak trochu čekat. Všechno od akce až po vizuál vyboostovaný do takovejch výšin, že z toho jednomu padá brada a z huby popkorn. Osobně jsem se přistihl, že se při akčních scénách spokojeně usmívám, a to se mi dlouho nestalo. Jeden z nejlepších akčňáků posledních let, nebo jde snad už o umění? John Wick - the man, the myth, the legend.

plakát

Spojenci (2016) 

Nejdřív jsem hodnotil za 4*, ale po dalším zhlédnutí jsem musel dát plnou palbu. Pokaždý mě konec tak citově vyždímal, že na to ještě dlouho nezapomenu. Celkově je film taková všehochuť - akční, romantický, špionážní, válečný - a dějově se dělí na pomyslný dva díly (Casablanca/Londýn). Konečná gradace je ale vážně síla. Navíc je fakt hezký, že z filmu dejchá taková ta poctivá stará Británie.