Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 080)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem tu vo vesmíre, ľudia sú zkurvysyni..." Abslútne nechápem ako je možné, že toto výborne sci-fi svieti v modrých farbách a hodnotenie nepreskočilo ani 70%! Pravdepodobne mnohých nasrala výrazná podobnosť s filmom Votrelec, mne to však nevadilo vôbec. Na filme sú vidieť peniaze , atmosféra je úplne perfektná a v podstate som za celý film nenašiel nejaký hluchý alebo nudný moment. Dokonca i scény, v ktorých sa nič zásadné nedeje iba sa napr. spomína na život na zemi, sú podané a prezentované zaujímavo. V niektorých momentoch zaznie veľmi dobrá hudba , ktorá mi občas pripomínala Vangelisa. Soundtrack celkovo chválim, pretože i depresívna hudba bombasticky funguje! a poháňa dej. Ďalším tromfom je nepredvídateľnosť. Tipoval som , kto ostane na žive a tip mi vlastne i vyšiel, dokonca i spôsob smrti, ale úplný záver to všetko obrátil hore nohami. Samotný záver si dovoľujem označiť za úplne bombový! Takto má končiť horor a takto kľudne môže končiť i sci-fi. U mňa jedno z najlepších sci-fi za posledné roky spolu s Interstellarom a Gravitáciou. K dokonalosti chýba pár minút navyše, v pohode by som ich zvládol i s radosťou prijal. Možno časom nejaká rozšírená edícia na blueray, ktovie... 90%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Vetřelce, kterému má dominovat lidožravý plankton. O originalitě nemůže být moc řeč, protože tvůrci mají očividně nakoukané starší kousky i novou, moderní Gravitaci. Ty procházky ve vesmíru a destrukce stanice jsou v podstatě k neroznání od Cuaronova opusu (tedy super). Pro změnu nahánění po modulu a pohybové senzory jako by z oka vypadly Alienům. A to k tomu všemu pochopitelně nesmí chybět rasově i národnostně pestře poskládaná skvadra astronautů (postupně umírající) a minimálně 2x ve filmu musí zaznít, že se na kooperaci při zpracování "Marzáka" podílí vyspělé státy jako Rusko, USA, Čína. Přesně v tomhle pořadí ! Konec je potěšující, ale nepřekvapivý. Stejně tak Rebecca Ferguson. Z tématicky těžké scifi se stala lehká zabava na obyčejný večer. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial aby "Votrelec" všetkým vytrel zrak, až sa to podarilo "Lifu", ktorý po vizuálnej stránke, megalomanskému projektu Ridley-ho Scott-a nesiaha ani po členky. Lenže menej je skrátka niekedy viac, a tak veškerá stávka na "neistotu" v podobe jednoduchého scenára, dokonale vytrie zrak aj skeptickému divákovi. Ja nechcem velebiť TENTO snímok, a už vôbec ho porovnávať s nejakou kultovou sériou milovaného "Alien" monštra. No TU, od TOHTO počinu človek neočakával nič, a TAM, od TAMTOHO proste všetko. A to bude zrejme ten problém .. - 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu průměrné a nijak šokující sci-fi, které se inspirovalo dlouhou řadou fantastických snímků - 2001 : vesmírnou odyseou počínaje, přes Blob, Vetřelce, Evoluci, Chobotnici až ke Gravitaci a Pasažérům.... To ovšem nepovažuji za špatné, naopak, vesmírná dobrodružství už byla téměř vyčerpána, a tak je lepší nový klon Vetřelce než nějaký nelogický blábol. Zpočátku sice ubíjí dialogy o ničem, jakmile se ale podívá kamera do vesmíru (speciální efekty vesměs velmi dobré) či dojde na akci, pak si film musíte užívat. Dal bych spíše tři hvězdy, ale závěr mě nadchnul, a proto musím jednu přihodit. Titulky za doprovodu Spirit in the Sky (1969)...tomu říkám super-retro! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ani ten nejdokonalejší mikroskop by divákovi nestačil k tomu, aby na hororu Life zpozoroval alespoň jednu jedinou buňku originality. Od scénáristů komiksových ptákovin pochopitelně nikdo nemohl čekat žádné kreativní zázraky, ale tento odstrašující případ bezduchého vykrádání již přerostl všechny myslitelné meze. Dvojice zlodějíčků Reese - Wernick navíc ve své tuposti z vykrádaných filmů pro jistotu zkopírovala i všechna tamní klišé či nejzásadnější díry v logice. Scénář se vyznačuje takovou mírou hlouposti, že místy nechtěně přechází v parodii. Postavy sice pobraly méně inteligence než troll po lobotomii, ale naštěstí se při jejich vymýšlení nezapomnělo na politickou korektnost, takže v ultimátně heterogenní posádce tentokrát dokonce nechybí ani hendikepovaný černoch. Rovněž Espinosova unylá režie nemá co nabídnout. Postrádal jsem jakýkoliv náznak hororové atmosféry, k čemuž značně přispělo ospalé tempo (extrahované z Cuaronovy Gravity) a neblahá skutečnost, že Calvin má svou děsivostí mnohem blíže k Chobotnicím z II. patra než ke Scottovu Alienu. Jakožto zdejší hororový expert bych snímku Life nejraději udělil odpad, ale intuice mi našeptává, abych si ho pošetřil, jelikož scénáristé ještě ani zdaleka nedosáhli svého dna, o čemž se přesvědčíme již následující rok. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Spirit In The Sky“ od Normana Greenbauma. Stejnou si pouští i posádka ve filmu Apollo 13 (1995), při videopřenosu na Zemi. (LuCaSh)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama