Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 2

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (780)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodné anime je kultová klasika, ktorá inšpirovala nespočet ďalších filmov, ale keďže cyberpunkové sci-fi nie je nič, čo by sa v kinách bežne objavovalo, aj napriek nižším očakávaniam som tomuto hranému americkému remaku skúsil dať šancu a nakoniec som z výsledku príjemne prekvapený. Dejovo sa to s predlohou nedá absolútne porovnávať, tá bola neporovnateľne inteligentnejšia a prepracovanejšia, tento remake prakticky ponúka len tú krimi líniu bez toho, čo je na predlohe to najzaujímavejšie, ale viac som ani nečakal. Kriminálna línia je aj tak celkom atraktívna a celé je to nadmieru dynamické, pomerne nápadité a film si po celý čas udržuje slušnú úroveň zaujímavosti. No hlavným kladom je aj tak to celé cyberpunkové prevedenie, ktoré sa mi tu mimoriadne páči a aspoň film vyzerá úplne inak, než vlastne celá žánrová konkurencia. Slušné je aj obsadenie, jedine Scarlett Johansson pôsobí trochu rozporuplnejšie, nie je zlá, ale asi by som v tejto úlohe chcel niekoho vhodnejšieho. Prekvapil ma ale jej partner, ktorý už asi ani nemohol byť vybraný lepšie, Pilou Asbæk bol skvelá voľba, poteší aj Takeshi Kitano, Michael Pitt a Michael Wincott. Spokojný som aj po stránke akcie, tu sa síce nenájde nič veľkolepé, ale aj tak mi všetky tie prestrelky a naháňačky prišli veľmi dobre natočené a technicky špičkovo zvládnuté. Len nemuseli až tak moc kopírovať predlohu. Ale najväčším kladom filmu je aj tak samotný vizuál, ten je úžasný, perfektné interiéry, exteriéry a celkový vzhľad mesta, toto už snáď ani nemohlo dopadnúť lepšie. Ale plusom je aj atmosféra a hudba, aj keď aj tu sa Clint Mansell opäť len snaží čo najviac približovať originálu. Takže aj ako priaznivec originálu, musím tento hraný Ghost in the shell hodnotiť kladne, v dobách, keď blockbustery vyzerajú ako cez kopírku ma takýto vysokorozpočtový minimálne vizuálne a technicky nápaditý film len poteší. 75% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jako vážně? Toto je asi největší kravina za poslední rok co jsem viděl a chci rychle zapomenout. Mám rád Sci-Fi, mám rád Scarlett ale ..... tady bylo naprosto vše špatně. Ten týpek s těma víčkama z pet flašek na očích, ten byl fakt nejvíc. Scallett místo robotických pohybů, jak kdyby si nas.... do gatí + jeden výraz po celou dobu filmu a ten její obleček místo toho, aby rozptýlil byl úplně antisexy. Asi už jsem starej ale tohle mě fakt na.... naprosto vyhozené dvě hodiny mého života a kdybych to viděl v kině tak bych byl naštvanej ještě víc. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nemám rád mangu a whitewashing je mi úplně jedno (i když zde na jedné straně z logického hlediska, na rozdíl od Iron Fista, nedává smysl a na tu druhou je to vlastně šumák). Obzvláště potom, co fanoušek originálu poukáže na fakt, že hlavní postava tohoto filmu je úplně někdo jiný než hlavní postava v původní skořápce. Ale k filmu samotnému. Od Ghost in the Shell jsem očekával japonsky-orientovanou sci-fi Lucy s perfektním vizuálem, která bude alespoň trošku dávat smysl. To mi zkušený Rupert Sanders splnil tak napůl. Akce je dost, kamera snímá jedna radost a zajímavých nápadů se zde najde spousta, ovšem celkově je to málo dravé a je asi zbytečné si jen u jednoho filmu stěžovat, co všecko ukázaly trailery, ale zajímavější akční scény mi přišly ty, které si z trailerů nepamatuji. Scarlett Johansson na majora perfektně sedí, sekne jí to a její herecký rejstřík na robotické herectví v pohodě stačí (Úplně jsem nepochopil, jestli její pohyby byly záměrné nebo Scarlett takhle chodí normálně, ale přišlo mi to trošku divné), ovšem kdo mě z obsazení překvapil ze všech nejvíc, je její parťák Pilou Asbæk, který je s těmi bílými vlasy k nepoznání a vyloženě vypadá jako Cable pro druhého Deadpoola (Za tuto volbu bych se vůbec nezlobil). Co se týče předlohy, tak oba dva hlavní animáky jsem viděl, vesměs se mi líbily a nemám problém s tím, jak tenhle hraný film látku pojmul. Problémy, když už, vidím někde jinde...mohlo by to více odsýpat a ne se jen snažit vizuálně ohromovat (na krále cyberpunku se ani netřeba snažit). U některých scén jsem si vzpomněl, že v anime byly velice podobné, až na ten rozdíl, že kde nekompromisní japonci podle předlohy jedou dále a příliš se neohlíží na nějaké vysvětlování, tento hollywoodský film občas až polopaticky vysvětluje jednotlivé příběhové kličky a dokonce ani jako verze z roku 1995 nekončí cliffhangerem, což je o to překvapivější, jelikož by u Paramountů dozajista sequel strašně chtěli. Ovšem nedočkali jsme se ani u megaúspěšné Lucy, tak snad Scarlett ještě nějaké hlavní role čekají...7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| Viděno v kině. Na Ghost in the Shell jsem se velmi těšil. Očekával jsem akční a zábavný sci-fi výplach. Ve výsledku jsem dostal trochu něco jiného, ale zklamaný nejsem. Pravda, čekal jsem ještě o ždibec více, ale i tak mě to neurazilo a bavilo od začátku do konce. Tempo filmu je zpočátku pomalejší, ale postupem času se začne rozbíhat. Oceňuji, že to nebylo přeplácané jen akcí a klasickým klišé. Nešlo jen o hlavní hrdinku, ale poukázalo nám to na pohled moderně zřízeného světa mezi ony roboty. Vizuál byl opravdu vydařený, spojen s temnější atmosférou. Scarlett Johansson to zvládla dobře, přitažlivá jako vždy. S ostatními herci nemám problém. Tak co mi vlastně chybělo? Já si opravdu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Natočeno to bylo téměř bezchybně, jen tomu trochu chyběla šťáva. Celkově už bylo natočeno dost filmů, tak je jasné, že určité scény člověka už tolik nechytnou – poukazuje to na obdobné filmy. Co se týče akce – nemám s ní problém, mohlo jí ale být buď více, nebo měli být akční sekvence delší. Taky bych více prohloubil minulost robotické hrdinky a jejich útočiště s ostatními uprchlíky. Také finále mi přišlo takové utnuté, čekal jsem, že se vyhrotí víc. No, dost kritiky. Mě to bavilo. Kdo má rád filmy s roboty, tak by mu to mělo sednout. A na nějaké srovnávání s Matrixem apod. se tu může zapomenout. Možná, že se to tak tváří, ale ve skutečnosti se jedná o klasický moderní sci-fi, který si jde svou vlastní cestou. Za zmínku ještě stojí vydařená hudba, která se do vizuálu a atmosféry hodila. Těším se na další shlédnutí. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Sterilní kastrovaný pohrobek fenoménu GitS, který předvádí řemeslnou rutinu, z níž jen občas vykoukne světlejší moment, který se ale málokdy zmůže na něco sofistikovanějšího, než doslovnou citaci. Před 18 lety se Matrix původním GitS inspiroval a odstartoval nový typ akčního filmu, na jehož konci teď stojí hraný Ghost in the Shell a není v žádném ohledu lepší. Kruh se uzavřel a nic z toho. Jen spousta prohřešků vůči filmovému i seriálovému vesmíru, které jen dokazují, že autoři látku absolutně nepochopili.. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • V čase 1:35:25 můžeme vidět Tsuen Wan Chinese Permanent Cemetery – autentický hongkongský hřbitov ze 60. let. Jedná se o jeden z mála záběrů bez CGI. (bymatt)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama