Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (57)

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

I když Punisher v seriálu moc nepunishoval a celé to mohlo být o 4 díly kratší a osekané o místy nudné vedlejší dějové linky, tak se pořád jedná o kvalitní podívanou, která v posledních třech dílech parádně vyvrcholila.

plakát

Temná věž (2017) 

Takový úžasný námět, potenciál na to, to roztáhnout do dvou až tří filmů, či sezóny seriálu byl smeten ze stolu za hodinu a půl neuvěřitelně přímočarého běhu, který nezachránil ani Matthew McConaughey. Do jisté míry jsem oceňoval odhodlání tak rozsáhlé dílo zpracovat v tak krátkém filmu a pokud bych přimhouřil oči, film byl do poloviny docela nadějnou, i když uspěchanou, adaptací původního příběhu. Všechen dojem šel ale stranou při závěrečném střetu. Během pěti minut je film ukončen, vše zažehnáno a jde se domů. Obrovská škoda.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Billy Dee Williams jako Two face je to nejlepší cameo na světě.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Shamalan is back! Po sérii divnofilmů ho dostáváme opět v plné síle. Brilantní výstupy Professora X doplněné o nenápadnou Anyu Taylor-Joy si nežádají do filmu víc charakterů I když jich tam je vlastně i tak dost :) Hlavně Miss Patricia <3 Jinak doporučuju před Splitem zhlédnout nejdřív Shamalanův Unbreakable s Brucem Willisem. Na ten se vefilmu dost odkazuje, ba dokonce i spoiluje.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

V dnešní době, kdy je Hollywood přesycen komiksovými trháky, které už začínají pomalu stagnovat, se dokázal Daredevil prosadit v doposud neviděném světle. Všechny komiksové adaptace více nebo méně stavějí na principu superhrdinskosti, která je taky hlavním tématem. Je ale třeba tento přístup kombinovat s pohledem na osobnost postavy, což pak udržuje tu správnou rovnováhu mezi komiksem a filmem (Avengers). První série Daredevila byla strhující. Více než na superhrdinu Daredevila se děj soustředil na právníka Matta Murdocka, který je mimo jiné i onen tajemný muž v masce. Osobnostem postav (hlavně skvěle zpracovanému Kingpinovi a Benovi Urichovi) byla věnována velká pozornost a dalo se tak hezky pozorovat, jak se postavy vyvíjí. Poslední díl série už zase trošku šlapal do superhrdinského klišé, tak doufejme, že to byl opravdu jen přešlap. Druhořadých komiksových filmů a seriálů už tu je až až. Některé taky ukázaly, že postavit seriál / film na pouhé superhrdinkské ikoně nestačí. Pak to může dopadnout i nedejbože jako Supergirl. Daredevil však válí! Netflixáci, servírujte další díly!

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Brilantní! Jestli takhle budou vypadat nové Star Wars, tak všem potečou sliny. Benedick Cumberbatch jako Khan září. Až se mi z jeho scén zvedaly chlupy na zadku.

plakát

Ostrov (2005) 

Námět skvělý. Škoda té přebytečné Hollywoodovosti.

plakát

47 róninů (2013) 

Přimhuřme oči. Ač mi japonská angličtina trhala žíly a celý příběh působil spíše pohádkovým dojmem, vystihli tvůrci pěkně atmosféru onoho poněkud fantasy Japonska. Kostýmy, bojové choreografie a speciální efekty byly zvládnuty na jedničku a já je v kině hltal jeden za druhým. Já se bavil a říct se to nestydím. 85%

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Klasická přehlídka britského humoru v plné ráži. Ač mě seriál zprvu dostával do kolen v křečovitých záchvatech smíchu, nakonec se ukázalo, že opakující se prostředí a téměř vždy stejná struktura jednotlivých skečů, ubírají na kvalitě víc než je zdrávo. Po zhlédnutí druhé série musím však hodnocení upravit na 4 hvězdy. Některé skeče jsou prostě neskutečné perly. "Call me Bubbles, darling."

plakát

Defendor (2009) 

Kam se hrabe Kickass! Defendor all the way! Příjemně dojemný snímek okořeněný o správnou dávku humoru. Parádní! "Capes are for flying, I don't fly!"