Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mizerové

Mizerové (1995)

Nejlepší je ten zlý francouz, co hraje skoro ve všech filmech zapornou postavu bez charakteru. Ale co si budeme povídat. Lawrence a Smith jsou bouráci. Lawrence v posilovne a Smith v tanečním klubu. Pro mě top akční komedie ever. A abych nechvalil malo, kamera panove a damy bez chybicky. Nejvic se mi libi, ze ten film si na nic nehraje, proste americky film.

Město žen

Město žen (1980)

Pro mne nejzabavnejsi mistruv vytvor, ktery se moc nelisi od tech ostatnich. nekoncici vecirek slozeny z mensich vecirku ktere volne prechazeji v jine vecirky. Ostatne, tento film neni urcite pro ctenare detektivek, kteri hledaji v prvni minute vraha a motiv. Naopak pro milovniky zen, zpevu a vina. 5 hvezdicek uz jen pro postavu Jebakuse. p.s. Pan herec MM mi zacal pripominat Spejbla. Vam take, pratele???

Bílí muži neumějí skákat

Bílí muži neumějí skákat (1992)

Klasika z pouličního "sportovního" života. Hláška "Tvojé máma nosí plešatou paruku s šedivýma kotletama" mírně napoví, jaké slovní obraty si při sledování obohatíte. Kdo nikdy nehrál basket, dostane chuť si ho zahrát. A ten kdo ho hraje, si ho zajde zahrát hned když poběží závěrečné titulky. Známá herecká dvojka Woody H. and Wesley S. jsou známkou kvalitní zábavy. Pro puberťáky je to dobrá volba, pro harlemology, brooklynology je to povinná literatura. České znění je vychytanější než originál - dle mého názoru. Musím konstatovat, že od mých 16 uběhlo mnoho let, ale tenhle film mě baví pořád. Jo vole, moje máma je moc stará na to, aby byla atronaut.

Diva

Diva (1981)

Jednoduše řečeno - nádherné umělecké dílo. Výborná hudba, výborné herecké obsazení, geniální kamera, interiéry, o kterých se dnes designovým návrhářům múže jen zdát. Francouzi sice jsou mistři designu v každém druhém filmu z 80.let, ale tenhle snímek je vizuální atomová nálož s geniálním hudebním doprovodem mága Vladimira Cosmy a sentimentální pachutí na jazyku. Myslím, že jestli máte rádi Felliniho, tohle se Vám bude líbit taky. Jeden z nejlepších filmů ever. Beineix je master.