Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Avatar (2009) 

Původně jsem chtěl napsat kousavý a zlý komentář, ale je to jako topit roztomilé sťěně (modré, ušaté, třímetrové). Možná, kdyby mě pár dní před shlédnutí tolik nenavnadil blahem fanaticky slintající František Fuka v Dobrém ránu na ČT, tak bych to viděl jinak. Byl to vlastně moc pěkný film. Vůbec jsem se nenudil. Podívaná hadr. Ale už jsem to všechno někde viděl. Pocahontas, Titanic, Jurský park, Star Wars - Návra Jediho (Ewokové) atd. Příběh je smutně obyčejný. Když už je to dokonalé po obrazové stránce, tak si s dějem mohl taky někdo dát tu práci (Cameron se s timhle patlal 12 let?!). Scenář je založený na omaštěných krutohlesech a vysvětlivkách. Monumentální píšťalkovité etno tramtáty při každém průletu kol nějakého mozkostromu byly spíš vtipné, než co jiného. Asi jsem čekal něco víc, než jen tu krásnou pohádku. Celé to bylo takové uspěchané, rychle všem vysvětlit, o co jde, ať zbyde víc času na řežbu a draky a funky disco zhulenej prales. 3D je fajn, ale Fuka z toho teda nejsem. Prostě tohle není film roku, natož desetiletí. District 9 je o mnoho lepší, celý Cameron je lepší.

plakát

Městečko (2003) 

Nevim proč, ale přišlo mi to dobrý, jsem se bavil.

plakát

Obloukovi (2001) (seriál) 

Jéééj, to je zábava. Je to drsný, politicky a sociálně dost nevybíravý a jednostraný, možná až - nebojím se to říct - nekorektní. Ale co, pan Oblong člověka zkrátka dostane. Mimo jiné moc pěkná animace. Chtělo by to více sérií. Milá podívaná.

plakát

Solaris (1972) 

Dobrý film, opravdu hloubka, po jaksi hodnotově-myšlenkové stránce kvalita, zápletka - nápad, který je tak skvělý a šťavnatý (proč toho sakra nikdo znovu a znovu nevyužívá?). Ale na druhou stranu asi miliarda rušivých elementů, které to kazí a kazí a kazí. Od toho obtloustlého kosmonouta, po nespočet trvalých, tuny alobalu a vůbec sedumdesátky v Rusku musely být kruté (ta předlouhá scéna s dálnicí, co to? džigulík?). Možná to je zbytečná kritika, ale fakt, tim všim to bylo pokažený. Když si pomyslim, jak Kubrick krásně lítá vesmírem... a to ještě o pár let před Tarkovskim. Pan T. je zkrátka dobrý režisér, moc dobrý, ale ruská produkce nic moc. Vůbec nevadí, že film měl spoustu minut, je pravda, že bez dlouhých záběrů na tekoucí vodu a na plivance pod mikrospopem by to nešlo... Ale ne, fakt dobrý, atmosféra dokonalá, takový to byl až horůrek. Herci hrají dobře, moc, odulý a starý kosmonaut se potí. Vážně, kdyby to zůstalo u psychologicko-filosofických řečí a nepouštělo se to do sci-fi scén a orbitálních eskapád, tak je to megahit - dílo. Bohužel, tenhle film není technicky na výši. "Věda X láska? Solaris tě sejme, Solaris je svině, Solaris je bůh"

plakát

Terminator Salvation (2009) 

To je jako odšťavňovat již odšťavněnou hrst písku. Jak říká P. Griffin: "Opravdu nevím, proč svět potřebuje dalšího Terminátora". Naprosto podprůměrná trapnost. Takřka vším to zapadá do devadesátek - tak trochu Lungren styl, ale nechtěný. Špatný příběh, který nedává smysl (prostě zapomeňte, že by existoval film T3). Pořád jen bum, prásk, zachránit svět a ulítnout helikoptérou před atomovým výbuchem - i tupý akcemil chce v dnešní době něco víc, trochu té propracovanosti. Cílová skupina 9 - 12 let, nikdo jiný to nemůže považovat za film. Navíc bez Guvernátora je to prostě o ničem (ten digi paňák byl chabej). Bale by se měl stydět za svou účast. Jediná dobrá scéna byla ta, jak Ch. Bale seřval toho osvětlovače, nevim proč to vystřihli, dal bych ještě hvězdičku. Nikdo nepochopil, přoč si pan režisér říká předrsně McG, on zas nepochopil, o čem je Terminátor. Asi jsem moc krutý, převeliké zklamání, čekal jsem alespoň dobrou akci.

plakát

Václav (2007) odpad!

Václav je typický český film - špatný. Není vůbec žádný důvod, aby něco takového existovalo, vůbec žádný. Nikdo se na to nedívejte, je to tak špatný, že je to ještě horší, než ty filmy, které jsou tak špatný, že se jim smějete, protože tomuhle se ani nedá smát. Je to o ničem, nuda. Proč?

plakát

Predátor (1987) 

No tak to je naprosto naprostá klasika, osvalené komando, kdoví proč v džungly, kontra fetišictický emzák. To je příběh, jakej by nevymislel ani Scorsese s Kaufmanem. Je to mistorvsé jak v rámci svého žánru, tak se silným přesahem až do ostatních forem umění, snad i mimo něj. Arnold je ještě mlád, ale už nemá idiotickou grimasu ze svých konanovských začátků, takže je tak akorát. Je drsný, krutrý, smrtící vtipem i doslovně. Exceluje jak to jen v rámci rakouského herce jde. Nutno vyzdvihnout dostatečný počet charakterově černých černochů a zpocených knírků. Je to humor, akce a ne krev, ale kusy masa, jenž tvoří mistrovský filmový počin. Jediná možnost, kde trávit osmdesátky ,je s Predátorem v pralese. Tavit střílny!

plakát

Mlha (2007) 

Cože? Nejlepší Darabontův výplod? --- Tak to si přesně myslim. Mlha - bububu, není nic vidět, teď voni tam sou zavřený. Hmm - jako, že společnost - alegorie - lidi jsou srabi a svině, svižně se to vyvíjí. De se ven? Nejde se ven? Jeden mrtvej, druhej mrtvej, CHAPADLA! Boom, jéé, půlka chlapa na laně, obří krab, lidi votáčej, fanatická psycho pani - výborný, ten ošklivej s brejlema je ale hrdina, protože jí sejme - prostě jízda . "Krab je Bůh a chce za oběť pannu!" Boom, boom, boom! _________________ Pan Darabont. Co na něm kdo vidí, nechápu, ale tohle supr béčko se mu povedlo. Jasně, Šošing a Míle, pěkný filmy, dobrá práce - zahřeje u srdíčka, ukápne u očíčka, ale Hmla? Prostě dokonalý. Ani nevím, kde jsou chyby - u béčka chyby být musí - krása. King usmolil, řekněme, průměrnou věcičku, nic nápaditého, avšak D. z toho udělal vrcholné, transžánrové dílo. Není to klasický horor-sci-fi, je to takový darabontovský mutantík, zkrátka i v Mlze se skrývá kus "Toma Hankse", kus darabontovských velkobolných šošenkiád, což je, překvapivě, dokonalá kombinace. Od teď by měl Darabont točit jen Kingovy horory, popřípadě přetočit Věznici Š. a Zelenou M. a doplnit kraby a chapadla. Vážně - jestli něco pasuje tak dobře, tak je to Darabont a Kingovi hororové braky. _______________________ Mimo jiné perfektní herci, neznámí, ale vystrašení, ledovím potem zalití, popřípadě až oscarově snědení. Potvory nejlepší! Dimenze s megakraby, kyselinopavouky a pterodaktylokomáry jsou mé oblíbené. Film dobře jede, graduje až do všeobecně kvitovaného finále, které rozhodně není jen tím, co dělá tenhle počin tak úžasným. Prostě kvalitní práce, maximálně zábavná.