Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Telenovela

Recenze (6)

plakát

Absolvent (1967) 

Tento americký film z roku 1967 vypráví o absolventovi vysoké školy, který ještě není rozhodnut, jak se svým životem dále naloží. Absolventa Bena Braddocka ztvárnil herec Dustin Hoffman a myslím, že na tuto roli nemohli vybrat lepšího herce. Celý film se točí především okolo této postavy. Okolo jeho sexuálního života, rodinného života i okolo jeho srdečních záležitostech. Velkou pochvalu musím dát režisérovi za výběr hereckého obsazení. Herci byli senzační- protě paráda=) Na filmu se mi líbil především konec, který chvilkami vypadal, že skončí špatně, ale v úplně posledních minutách se to vše otočí a skončí šťastným happy endem. Chvilkami je tento film velmi zamotaný a chvilkami mi dělalo i problém ho pochopit. Film jako takový je moc pěkný, ale patří do škatulky filmů, které bych si znovu nepustila. K tomuto filmu si myslím, že není více co dodat, snad jen ať se na něj sami podíváte a usoudíte, za co stojí či ne. Tento film a režisér Mike Nichols mají ode mne 3 hvězdičky.

plakát

Invaze barbarů (2003) 

Invaze Barbarů je film, který udržel mou pozornost od začátku až do konce. V tomto filmu je nádherně vidět, jak život dokáže být krutý. Hlavní hrdina Rémy po celý film bojuje se svou zákeřnou nemocí, která je den ode dne horší a horší. I přes tento fakt Remy neztrácí svůj optimismus, zálibu v knihách, v dobrém víně a především neztrácí jeho nejoblíbenější zálibu-touhu po ženách=). Začátek, prostředek i konec byl naprosto fantastický. Obzvlášť konec, který mě velmi překvapil. Čekala jsem nějaký ohraný happy end, místo toho přišla smrt hlavního hrdiny, která se dá i označit jako vražda, či sebevražda. (nerada bych prozradila pravou příčinu smrti). Podle mého názoru režisér Denys Arcand v tomto filmu velmi pečlivě poukázat na moc peněz. Můžeme to vidět ve scénách, kdy Rémův syn Sébastian podplácí zaměstnance nemocnice, žádá o samostatný pokoj pro svého otce s balíkem bankovek v ruce nebo podplácí studenty, aby se přišli na otce podívat. Ačkoliv bych ráda chtěla najít na tomto filmu nějaké chyby či nedostatky, nemohu se žádných dohledat. Herecké výkony.. hudba.. kamera.. Nedá se nic vytknout. Kdybych tento film měla ohodnotit od jedničky po desítku, vyhrála by krásná osmička. Film nebyl vůbec špatný, naopak, ale pro desítku by to musela být naprostá pecka.

plakát

Karamazovi (2008) 

Hrůza! Naprostá mučivá hrůza! Tento film byl pro mě 110 minut nesnesitelného utrpení! Myslím si, že tento děj by měl zůstat pouze jako divadelní hra či kniha. Jako film je to něco příšerného a nechápu, koho mohlo napadnout něco takového zfilmovat. V tomto filmu se mi opět potvrdilo, že české filmy za nic nestojí a že se mi nikdy líbit nebudou. Myslím si, že tímto filmem mi naprosto zkazili můj postoj k tak krásné knize, kterou napsal Dostojevsky. Je zřejmé, že touto recenzí budu nepochopena a okamžitě zavržena. Ale můj přístup trvá. Ačkoliv zde hraje velmi dobrý herec Ivan Trojan, tento film mě naprosto ničím neupoutal. Byla to pro mne opravdová muka! Jediné, co musím aspoň maličko pochválit je prostředí, ve kterém se film odehrává. Musím uznat, že zfilmovat tuto knihu v jakési továrně je originální. Ale zbytek? Pardon, ale hrůza! I když Trojan je výborný herec, v tomto filmu mi přišlo, že naprosto přehrává a zbylí herci doslova vyšuměli… Nevím, jestli to byl záměr a mělo se tímto poukázat na to, že je to pouze zkouška a herci se to teprve učí nebo ne, každopádně se to moc nepovedlo. Tento film bych já osobně nedoporučila, ale to jestli je dobrý či špatný si musí každý po shlédnutí usoudit sám. Já ho hodnotím, a to ještě místně, dvěma hvězdičkami.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Pecka, packa, pecka!!! Naprosto úžasná a vtipná tragikomedie. Tento film upoutal mou pozornost od začátku až do konce! Film vypráví o osudech a nesnázích rodiny Hooverových. Troufám si říct, že tato rodina je doslova povedená a naprosto divná. Otec, kterého hraje Greg Kinnear je cílevědomý podnikatel, kterému se ale jeho podnikání zrovna moc nedaří. Matka Sheryl v podání od Toni Collette je typickou matkou v domácnosti, která se ochotně a vroucně stará o své dvě děti - zvláštního syna Dwayne v podání od Paula Dano, který se zapřísáhl, že nebude mluvit. Jeho postava je naprosto ignorantská a nesnášenlivá ke své rodině a druhé dítě - dceru Olive, která netouží po ničem jiném, než se stát malou miss Sunshine. Další postavou je dědeček, který je velmi vulgární a má velkou zálibu v heroinu. Ku podivu je to právě on, kdo cvičí malou Olive na soutěže miss. Poslední hlavní postavou je bratr Sheryl, kterého právě, díky jeho sebevražedným sklonům, pustili z nemocnice. Tento film je naprosto skvělý, nescházím mu napětí, vtip a ani dramatické chvilky. Film hodnotím čtyřmi hvězdičkami a mohu ho s hrdostí zařadit mezi filmy, na které bych se mohla koukat stále dokola. Vám, kteří jste ho ještě neviděli, velmi doporučuji.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Nevěřila bych, že když se spojí válečné drama s fantasy pohádkou, že může vzniknout něco tak nádherného jako je Faunův labyrint. Tento film mě nadchl v každé minutě. Mohu říct, že je to po velmi dlouhé době, co jsem viděla něco jiného, než typický hollywoodský film s již ohraným happy endem. Já osobně filmy tohoto typu nemohu už ani vidět. A i proto jsem tak nadšená z Faunova labyrintu. Jak už jsem naznačila, v tomto filmu se objevují dva světy. Jeden pohádkový, který mi lehce připomíná Alenku v Říši divů a druhý, který je zasazen do válečné atmosféry. S oběma těmito světy je propojena malá holčička jménem Ofélie, která tak trochu utíká před tím válečným světem do toho pohádkového. Konec filmu je velmi smutný, ale naprosto dokonalý. Ve filmu se objevují velmi brutální, občas i nechutné scény. A co se asi tak může stát, když spojíte válečnou brutalitu a pohádkové prostředí? - Něco naprosto nádherného a fascinujícího, jako je Faunův labyrint! Tudíž… Tleskám a klaním se režisérovi Guillermu del Toro.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Sex, drogy a rock'n'roll - Toto byla první myšlenka, která mě napadla po zhlédnutí tohoto fantastického filmu! Film mě dostal do neuvěřitelného rauše. Film poukazuje na situaci v Británii, kde jsou zakázány veškeré rádiové stanice a každá hudba, jiná než povolena vládou, je zakazována. Takovouto šikanu lidé trpí mnohá léta, až se objeví pardička rockerů, kteří najdou skulinku v zákoně. Netrvá dlouho a jejich rádiová stanice, ze které vysílají na moři za hranici Británie, má tisíce obdivovatelů. Rocková stanice vysílá dvacet čtyři hodin denně ty nejvybranější a nejskvělejší pecky této doby. Toto se však vůbec nelíbí vládě, s kterou tito rockeři budou mít velké potyčky. Více nebudu objasňovat, protože tento film opravdu stojí za to jej shlédnout. Film mě naprosto uchvátil a to nejen díky výbornému ději a kvalitnímu zfilmování, ale především díky skvělým rockovým “hitovkám“, které zde zazněly. Pro představu v této době vznikly senzace jako Beatles, kteří vydávají Revolver, nebo Stouni s Paint It Black či Beach Boys s Pet Sounds. Tento film bych doporučila i lidem, kteří nejsou zrovna velkými milovníky rocku, protože ani já jím nejsem a tento film mě srazil do kolen. Piráti na vlnách=PARÁDA!