Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (125)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Série 1: Jeden z nejlepších detektivních příběhů, jaký jsem kdy viděl. Série 2: Jeden z nejhorších detektivních příběhů, jaký jsem kdy viděl. Série 3: Jeden z nejnudnějších detektivních příběhů, jaký jsem kdy viděl.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) odpad!

Jakožto skalní fanoušek Tarantina (mám načteno a nakoukáno o jeho stylu vše co snad existuje), musím s politováním konstatovat, že jde o jeho nejslabší snímek. Po sundání růžových brýlí a snaze dívat se na film jako na film jiného režiséra nezbývá než dodat, že 160min stopáž je naprosto neopodstatněná. Tarantino si bohužel začal uvědomovat sílu svého vlastního stylu a film tak působí jako dílo studenta filmové akademie, vzdávající hold slavnému režisérovi. Scénáristicky jde o vyloženě podprůměrnou jednohubku, která po odstrouhání přibližně hodinového balastu samoúčelných scén v autě nebo při chůzi, vystačí na jednu kratší televizní povídku. Oproti obsahem nabitým dialogům předchozí tvorby se Tenkrát v Hollywoodu jeví jak chudý příbuzný a reakce diváků v narvaném kině by se dala přirovnat k vlažné premiéře surrealistické operety - ehm..nuda. Vizuálně zpracované hezky, herci skvělí, ale nudu? Tu zrovna svému milovanému Tarantinovi odpustit nedokážu..

plakát

Popel je bílý jak sníh (2018) 

Bez posledních patnácti minut jde o poměrně stravitelný a místy i zábavný film. Nádherně zobrazuje denní život v Číně, v provincii Shanxi, kam se málokterý film vydá. Z tohoto důvodu jsem možná lehce předpojatý, protože Čína mě velice zajímá. Nicméně posledních patnáct až dvacet minut filmu je skutečně zbytečná nuda. (Tao Zhao je ale velmi slušná herečka!) EDIT: Normálně bych dal 3*, ale 4* nás dostanou na červenou a čím více lidí uvidí čínské filmy, tím lépe!

plakát

Good Mythical Morning (2012) (pořad) 

Ano, ačkoli na první pohled se může zdát kreativita na výši, po shlédnutí 5 dílů uvidíte stále se opakující formuli, které musí mít průměrný divák dost velmi brzo.

plakát

Next (2007) 

Tenhle film mi parádně emuloval schopnost vidět dvě minuty do předu v ději. Jinak to byla celkem pohoda. "Na hraně zítřka" dokončil úvahu, kterou tenhle film nerozebral, takže mi ani nijak moc nevadí ta nekompletnost a nevyužitost námětu .

plakát

Dredd (2012) 

Soudce Dredd, přesně tak jak má být. Tomuhle filmu se v rámci věrnosti komiksu nedá vůbec nic vytknout. Zároveň je to první film, který využívá 3D v rámci příběhu. Snad jen mohla být hlavní záporná postava lépe prokreslena, čistě pro posílení empatie.

plakát

Babovřesky (2013) 

Neviděl jsem, nevadí. Troškovu tvorbu budu od teď odsuzovat jako odpad i když se na žádný jeho film nepodívám, protože si tenhle člověk nezaslouží dostávat na produkci takových ****** ani korunu! Tohle je totiž přesně důvod, proč kompletně upadá česká umělecká scéna.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Ačkoli byl film poměrně předvídatelný, ani na chvilku mě nepřestal bavit a rád jsem se nechal nachytával propracovanými Butlerovými kousky. Když k tomu přidám i relativně slušnou filosofickou hloubku...Skvělé!

plakát

Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství (2008) 

Sice poměrně zajímavý příběh, ale obávám se, že na bezmála tři hodiny stopáže ne dost komplexní. Atmosféra na jedničku stejně jako herecké obsazení, ovšem přehnaný a umělý tlak na dojemnost a epičnost.

plakát

Benga v záloze (2010) odpad!

Jediná potenciální hvězdička zemřela spolu s pádem S.L. Jacksona a The Rocka.