Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Kde jsou divocí lidé (2013) (seriál) 

Z počátku vás to zaujme, ale nijak neuchvátí. Pár bláznů, říkáte si, co se rozhodlo žít jinak, často v úplné divočině. S přibývajícími epizodami se to ale začne měnit. Je to jako když skládáte mozaiku, každý kousek začne zapadat na to svoje místo stejně tak, jako každý z těch jedinečných a většinou hodně silných osudů zapadl na naší rodné planetě přesně tam, kam měl. Postupně zjistíte, že jsou to opravdu neuvěřitelní lidé a jejich příběhy začnete hltat v podobě tohoto skvělého projektu. Co se týče samotného Bena, myslím, že se pro tuhle roli hodí dobře. Je velmi neutrální a umí vyjít se složitými lidmi, ptá se na ty správné věci způsobem, aby se něco dozvěděl, ale zároveň aby s ním nikdo nevyrazil dveře. Aktuálně jsem shlédl osmou sezónu a jsem opravdu rád, že mi ještě mnoho zbývá. Doporučuji!

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) 

Asi moje vůbec nejoblíbenější povídka. Člověk se bojí, co s tím udělají, ale za mě - perfektní. Vůbec mi nevadilo, že je to tolik jiné, protože ten vnitřní pocit, že jde o Zrnko pravdy, tam prostě zůstal. Atmosféra mě úplně uhranula.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Je to tři roky, co jsem četl literární předlohu a to, že vznikla filmová adaptace jsem zjistil náhodou. Vzhledem k tomu, že kniha se mi vůbec nelíbila, neměl jsem žádná zvláštní očekávání. O to větší bylo překvapení, že je to jeden z těch vzácných případů, kdy je film mnohem lepší než kniha. Sice nejsem milovníkem starých špatných "lekacích scén" a film by skvěle fungoval i s jejich jemnější verzí, přesto musím říct, že zde byla odvedena skvělá práce při přepracování příběhu do této podoby.

plakát

K2 vlastní cestou (2020) 

No, klobouk dolů. A to ani ne kvůli tomu výkonu, kterýžto je nadmíru parádní. Ne každý dokáže kvůli svým nejhlubším potřebám takovýchto obětí, obětí ve formě docela drsného náhledu do soukromí a myšlení. Člověk riskuje úplně všechno v každém směru - ztráta života, rodiny, sebe sama a spousty dalšího. Přesto musí jít tou cestou, u které cítí, že je to správně. Nedá se svítit. Mohl bych to rozebrat mnohem delším textem, ale není to potřeba. Většina lidí asi stejně neporozumí nejen touze, co tam vlastně člověka žene, ale ani té krásné toleranci těch lidí v okolí, kteří ač neradi, tu duši musí nechat jít, protože ta duše je svobodná. A kdyby nebyla, bude jen zlomkem toho, čím by mohla být.

plakát

Mladí a hladoví (2014) (seriál) 

"Nééé, ono to žijééé, nééé..." :-D

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Seriál pro děti s naprosto nelogicky se chovajícími postavami. I když těch absurdit se tam najde hodně i mimo chování. Ve scénách, které mají vyvolat nějakou emoci se někdy jen musíte usmívat (šklebit), jak absurdní to je.

plakát

Cesta do hlubin mozku (2015) (seriál) 

Naprosto fantastický dokument, asi to vůbec nejlepší, co jsem kdy na obrazovce viděl. Rozhodně doporučuji! Nejvíc se mi líbil čtvrtý díl, ale jinak jsou fascinující všechny.

plakát

Signál (2012) 

Nevím proč, ale vždycky jsem si myslel, že to bude břitká česká komedie (asi proto sem to tak dlouho odkládal) neaspirující na nic víc a ono je to přitom výborné drama s komedií spojované bůh ví proč. A navíc s nejkrásnější českou herečkou ever (Eva Josefíková). Velké a příjemné překvapení!

plakát

Lásky čas (2013) 

Škoda je jen ta, že si film neudržel ony mantinely, jimiž si stanovil pravidla, na kterých byl založen, protože v tom případě to nevyznívá tak krásně, jak by mohlo. Druhá věc je, že je to poměrně zkratkovité u některých scén - změním jednu věc a holka mi leží u nohou. No realita by byla asi kompletně složitější... Ale i tak je to poměrně sympatické a u lidí, co se nezabývají detaily to bude jistě krásné.