Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

23 (2007) 

Dlouho jsem si tenhle film schovával, že se na něj podívám a hodně jsem od něj očekával, ani nevím proč. Nicméně jsem byl velmi zklamaný, jediné dobré byl výkon Jima Carreyho, jako vždy ;)

plakát

Tajemství (2006) 

Lidi co dali tomuhle dokumentu odpad a píší, že jen neúspěšní a hloupí lidé můžou dát něco více, jsou sami těmi neúspěšnými a hloupými lidmi. Proč by si každý nemohl utvořit svůj vlastní názor na tohle tajemství? A že se to jmenuje zrovna tajemství a oni to dali do světa v podobě dokumentu? No a co? Nějakej název tomu přece dát museli. Už tak 2-3 roky ještě předtím než jsem to shlédnul jsem veliký optimista a na většinu věcí co se mi přihodí nebo stane se stažím dívat jen pozitivně. Co se mi stane špatného, snažím se na to prostě jen nemyslet a říkám si, že to bude lepší. Ono to prostě funguje a ať si každý říká co chce. Nedovedu si představit, že bych každý svůj problém a stres musel řešit a ztratil díky tomu tolik let krásného a bezstarostného života. I přesto se dívám na tento dokument dost z povzdálí, ale dám vám zářný příklad. Kapitola Tajemství a vztahy mě zaujala nejvíc a podle mě také nejvíc funguje. Zkuste to taky a uvidíte, že to rozhodně kravina není:).

plakát

Góóól! (2005) 

Jakožto veliký sportovní fanoušek je Góóól první film o fotbale, co mě výrazněji zaujmul nejen díky tomu, že je o fotbale. Od samého počátku má film rychlý spád a kvalitní náboj a roli Santiaga Muňeze si musí oblíbit snad každý. Obrovským plusem pro film je kvalitní pohled do anglické Premier League, konkrétně do Newcastlu a také na stadion St. James Park, který patří k nejkrásnějším stadionům v Anglii. I proto si myslím, že zejména pro fanoušky anglického fotbalu musel být film skutečným trhákem. Komplikovaný postup Muňeze do Anglie je kvalitně zpracován, i když přemíra talentu neznámého fotbalisty samozřejmě přehnaná. Ale bez toho by ten film nemohl vzniknout. Zkrátka a stručně u filmu jsem se bezmála dvě hodiny nenudil ani minutu a to je přesně to, co od filmu očekávám.

plakát

Uprchlík (1993) 

Uprchlíka zbožňuji už pár let a je to jednoznačně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Role doktora Kimbla v podání Harrisona Forda je naprosto dokonalá a o detektivu Samu Gerrardovi ani nemluvě. I kdyby byl film o ničem a tito dva tam zahráli takhle dokonale, tak by se mi Uprchlík líbil. Jenže k nim spadá dokonale rozebraný a promyšlený příběh o doktoru Kimblovi, který se po celý film snaží dokázat svou nevinu. Od útěku až po závěrečnou scénku v autě je film nabitý energií a poprvé se určitě od televize odejít nedá. Troufám si tvrdit, že je to film, který jsem shlédnul možná nejvíckrát ze všech filmů :). A jdu si ho pustit znovu.

plakát

Ostrov (2005) 

Pět hvězdiček jsem dal pro mě z několika jasných důvodů. Herecké obsazení a výkony zejména Ewana McGregora a Djimona Hounsona, skvělý nápad na film, můj oblíbený žánr, skvělá hudba, skvělé i když občas přehnané akční scénky. Tedy vše, co by pro mě měl kvalitní film splňovat tak Ostrov splňuje. Dokonce i vedlejší role Steva Buscemiho nebo Seana Beana byly dokonalé. Jedinou skvrnkou pro mě na filmu je malé nedokončení, ale být tvůrce Ostrova, taky bych nevěděl jak přesně dokončit film, ve kterém uteklo bezmála 500 naklonovaných lidí z tajného střediska :-D. I přesto Michael Bay znovu dokázal, jaký má v sobě cit na točení kvalitních akčních filmů.