Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Dění na ostrově by mohlo sloužit jako určitý test inteligence. Když pochopíš, tak nic nevyřešíš. Je to vzrušující a zároveň neuspokojivé zjištění. V klidu tě to nenechá. Naštěstí je k dispozici účinná léčba.

plakát

Poslední klient (2022) 

Kolego, dnes to byla ale šichta. Zajdeme na koblihu?!

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Lidstvo je od nepaměti pořád stejné, s jemnými nuancemi v rámci doby. Pořád je lepší v naší zóně klidu to, když si majitel multifunkční krabičky vyfotí pozadí, třeba na pláži v Normandii a sdílí na síti, než kdyby ten samý v jiném čase, taky spocený, střílel do lidí, do lidí.

plakát

Classic Prague Awards 2019 (2020) (pořad) 

Příjemné udílení cen za doprovodu výborně hrajícího Symfonického orchestru hl.m. Prahy FOK, Pavla Šporcla a na několik nezapomenutelných chvil při poslechu geniálního sopránu Patricie Janečkové. To je tak, když se inteligence smíchá s emocemi na pravém místě, podpořená tréninkem a darem od Pána Boha.. Nezapomenutelné!

plakát

matka! (2017) 

Tak v tomhle se západní, potažmo společnost jako celek koupe? To je přinejmenším primitivní. Jedni nechápou, druzí vrní blahem. Mě je ale nějak na blití. Jakkoli se pokouším podívat za čtvrtý- pátý roh Darrenova plánu, vidím větší a větší prázdnotu. Toto je pouze a jen povrchní ledabylost. Čili asi správné?!

plakát

DMT: The Spirit Molecule (2010) odpad!

Chemické procesy v mozku jsou do dnešních dnů veskrze záhadou. A ano, díky němu vnímáme tento svět. Ostatně každý živočich na této planetě vnímá svět jinak. Může tomu být jakkoli, ale podle mého lidská mysl je plná fantazírování v rámci inteligence a k tomu nemusíme použít žádnou podpůrnou látku. Díky tomu si připadáme nadřazeně, nejsme tady jen tak ledabyle, snažíme se na to přijít od nepaměti v rámci vývoje civilizace. Nejjednodušší je upnout myšlenku právě v tu danou věc, o které jsem přesvědčen, že je nadřazená nad tento svět, kde žijeme. Nekonečný- konečný vesmír, co je za ním, duchové, různé spirituální seance, co je po smrti, mimozemšťané apod. Vždy se lidská mysl na něco zaměří a drží se toho pocitu neznáma a inteligentnější jedinci se snaží tento problém vyřešit. Je to dobře. Věda značně postupuje vpřed, lidské fantazii ku prospěchu. Podle mého je bláhové, když skupina duchovně založených vědců svého času pod vlivem všemožných omamných látek, líčí své zkušenosti s DMT a spojují to z určitým vyšším věděním, z podstatou bytí atd. Kdyby tomu tak bylo, je to konečný stav myšlení pro náš mozek nebo není, je to komunikace z bohem, mimozemšťany, z jinou dimenzí. Je to vzrušující, to je pravděpodobná jistota. Co to vůbec je konečný stav myšlení, z lidské pohodlnosti podstata všeho :) Bylo by třeba i hezké, kdyby tento halucinogen byl přístupová brána do jiné části vnímatelného světa, salva otázek vždy přibude a tak je to správné. Pro mne je vyznění dokumentu nedostačující a omezené, jakkoli jsme omezeni všichni nebo ne, jo, ne, jo...

plakát

V objetí ďábla (2015) 

V prvé řadě vynikající atmosféru tomuto snímku z mého pohledu nelze upřít. Jako vždy zasedám k obrazovce, aniž bych znal předběžný obsah filmu byť jen jedinou větou. Doporučuji všem, tedy pokud se třeba zrovna nechystáte na čtvrtého Hobita. Lidská fantazie pracuje na plné obrátky, tudíž rozhodující pointa není zase až tak překvapivá o to více, když jsme upozorněni hned na začátku, že film je inspirován skutečnými událostmi. Takže závěrečné rozuzlení se jeví jako nejpravděpodobnější ze všech možných a vyšlo to - i detektivovi :) Neberu to, ale jako chybu nebo něco, čím bych byl ochuzen při sledování tohoto dramatu. Ono největší přednost snímku tkví v tom, že přeci jen nevíte, co bude v příštích minutách následovat, i když tušíte velmi brzy. Koneckonců, mohlo se to stočit jakýmkoliv směrem a moje hodnocení by dopadlo dost možná podobně, to je velké plus.

plakát

Interstellar (2014) 

Lidská fantazie je nejspíše velice omezená. Dá se za tu omezenost dostat? Bůh ví. A nebo ne? :D

plakát

Birdman (2014) 

Tento film celkem přesně reflektuje dobu, ve které se nynější společnost nachází. Záměrně? Možná.

plakát

Ona (2013) 

Jenom (hlavně) díky vzrušující a zároveň znepokojující myšlence tomuhle filmu nemůžu dát plný počet, ale víte co tu poslední hvězdu posílám mezi slova knihy, která doufám nebude nikdy existovat. A jestli již existuje, tak se omlouvám, nechtěl jsem případně nikoho urazit.. :D ... Vnímání světa je ošemetná záležitost a když se do toho smíchá ještě trocha umělé inteligence, jejíž základ vytvořil omezený lidský mozek, výsledek stojí zato i díky velice dobrým hereckým výkonům.