Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábel. Kdyby neexistoval, museli bychom si ho snad vymyslet… Pozor! Amenábar se vás snaží zmást, stejně jako to dělá ten rohatý chief executive officer pekla. Dvojice Hawke a Thewlis je zárukou jisté herecké úrovně, kriminální i thrillerové struny dostatečně rezonují, regrese slouží jako přenášeč traumat a pak přijde pointa. Dech vám nevyrazí, ale ani s ní nechcete vyrazit dveře. Pouze v těch dveřích stojí a záleží jen na vás, jestli ji pozvete dál.. P.S.: Okamžitě propusťte Charlese Mansona! Vrahem Sharon Tate je ta babka z reklamy na instantní polévky..! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minnesota, 1990. Taťulda, silný křesťan, měl zneužívat svou dceru. Hodlá spolupracovat s policií, jenže si nic nepamatuje. Tvůrce výtečného Hlasu moře si zřejmě řekl, že pojmy jako napětí, spád nebo atmosféra nechá v klidu spát. Když se v minulosti posadil za kameru, a nezáleželo úplně na žánru, stálo to za to. Nevyznám se v tom, jak chtěl, aby tenhle kus na diváka působil, ale mě tak nějak minul. Béčková zápletka, solidní herci a malý film, který mezi velké kluky nepatří. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož naskakuje husí kůže, to tedy není, spíše psychologické puzzle. Příběh je rafinovaný a trochu s divákem manipuluje. Tento způsob je ale zcela v tomto žánru běžný, prostě jen hra ponurých emocí. Stačí totiž to hezky zabalit a dobře naservírovat, popřípadě vylepšit temnými doplňky (viz nabílené obličeje). Může to být pravdivé, ale i klam, nebo ani jedno z toho. Vlastně ani nevím. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Mysteriózní krmi thriller s opravdu slušnou, tíživou a temnou atmosférou. Nevím, jak jinak bych to shrnul v kostce. Mě to docela bavilo. Film byl složen většinou konverzacemi, k tomu mu dopomáhala vydařena atmosféra. Vtáhnut do děje jsem byl okamžitě. Ethan Hawke mě zde téměř nadchnul – kradl si film jen pro sebe. Ani ta Emma Watson nebyla vůbec špatná. Stejně jako zbytek herců včetně Davida Thewlise. A co zápory? Bylo to dost předvídatelné a konečná pointa byla dost jednoduchá, ale přesto to jako celek nevybočuje z nějaké velké nelogičnosti. To, že se to celé dá víceméně předvídat, mi zážitek ze solidního snímku nepokazilo. Zaujalo mě to a ještě se k tomu minimálně jednou někdy vrátím. Jen se divím, že se to nedostalo k nám do kin. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V televizi perlila, rodinu si prznila.“ Hořká thrillerová whisky se sociálním ocasem. Amerika 70. a 80. let. Sekty rostou jak houby po dešti, pro samý pentagram už pomalu není kam plivnout a davovou hysterii mocně přiživují novináři a televizní reportérky s ocasy a kopyty. A pak má chudák paranoidní detektiv zůstat nad věcí. Vidle do vyšetřovacího spisu mu háže i (pa)věda se svou regresí a schopností vyšťourat třeba i z Matky Terezy vzpomínky na zneužívání otcem. A nezapomenout na šedou eminenci, babičku! Sic na dně flašky, určitě taky smočila hubu i geronto pařáty v panenské krvi. SATANISTICKÉ OKÉNKO: [][] Kdo a čím rituálně zneuctil andělsky nevinnou Angelu? ♦† Celá sekta, čili půlka maloměsta, krucifixem z Vymítače ďábla. ♦† Vyblázněný „já tě ochráním“ detektiv, bezovou hůlkou Harryho Pottera. ♦† Ďábelský verbal, svým komentátorským brkem a jednou hvězdičkou. [][] Závěrem jen malé rýpnutí agnostika do amerických soudů. Je-li souzen satanista, taky přísahá na Bibli? Docela chucpe. Neměl by spíš přísahat na Satanskou bibli Antona Szandor LaVey? A končit slovy „...nic než pravdu, k tomu mi dopomáhej Satan.“ Amen. Twist a tři hvězdy do pentagramu pokládám. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama