Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (13)

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Přiznám se, že se svojí recenzí na toto Veledílo jsem musel počkat dva dny, protože takto intenzivní zážitek jsme po odchodu z kinosálu dlouho nezažili. Již od prvních minut nás Eisnerova režie a především důvtipný scénář doslova přikovaly do sedaček a my jsme nebyli schopni ničeho, krom naprostého oddání se filmovému kumštu. Stejným zážitkem byla obdarována i sousedka sedící o dvě křesla vedle nás. Vybavena veškerými zásobami ze své spíže, z kterých by se najedla půlka Nigérie a Ghany se nechala unášet od úvodních minut na stejné vlně. Pranic jí v tomto prožitku nevadily všudypřítomné drobky, které jí padaly od úst a neustálé šustění obalů, které prostě neubývaly a rojily se v její kabele jako houby po dešti. Vzhledem k naprosto brilantnímu scénáři, na kterém museli tvůrci strávit minimálně 2 roky bezesných nocí, mají herci totálně ulehčenou práci. Vin Diesel doslova exceluje a jeho lovecký převlek a účes? Za mě jasná nominace na Oscara za kostýmy. Michael Caine taky doslova exceluje - jeho role mrtvoly, kdy půlku filmu nehnutě leží - boží výkon. Elijah Wood v roli kněze - další povedená trefa. Jestli nějaký charakter dát člověku, který je doživotně spojen s Frodo Pytlíkem, tak jedině kněz, prostě další ukázka znamenitého castingu. Celou tuto partu doplňuje "You know nothing John Snow" Rose Leslie, s okouzlujícím přízvukem, který je příjemný jako sprcha po noční. Zkrátka když dáte dohromady Dominica Toretta s vlasama, Frodo Pytlíka v kněžském rouchu, 82-letého pána, který hraje mrtvolu (asi aby se připravil na svůj skutečný odchod) a "divokou" herečku z Game of Thrones, je jasné, že nemůžete šlápnout vedle. V podstatě ihned po projekci jsme se rozhodli, že tento film nemůžeme jen tak přejít a rozhodli se domluvit přímo s distributorem a poté i s českými kinosály, na exkluzivním "sledovacím právu" na příštích 20 let. Kontrakt spočívá v tom, že kdykoliv půjdeme v příštích 20ti letech do kina, vždy a v každém kinosále bude připravena páska s tímto filmem. Ve smlouvě je samozřejmě zahrnuta i spoluúčast naší milé sousedky se spíží v kabelce. Součástí kontraktu je samozřejmě opce o doživotním prodloužení tohoto práva. Samozřejmě sledovací právo je dědičné, již teď musíme myslet na naše potomky a jejich kulturní rozvoj. Závěrem bych snad jen dodal, že už se nemůžeme dočkat dalšího filmu s Vinem Dieselem, ty jeho herecké instinkty a drsné koukání přes rameno jsou prostě k sežrání. Všichni do kin na Posledního Lovce čarodejnic, hyjé!

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Poměrně zklamání, po skvělé pětce jsem byl natěšen na ještě lepší šestku, bohužel jsem se nedočkal...Akce sice dobrá, to jo, ale příběh, scénář a vůbec celá režie je více než průměrná. Jordana Brewster opět uplně zbytečná, Vin skoro co hrát, z Rocka udělali druhýho Arnolda (což je super :)), Ludacris a hlavně Gibson pobaví asi nejvíc. Comeback Letty si mohli odpustit, nevím jestli o něj vůbec někdo stál...Jakožto fanda série musím dát za tři hvězdy, jinak to jsou ale slabý dvě, bohužel..snad 7 přinese změnu na řežisérské židli a podstatné zlepšení..v opačném případě je nasnadě konec série..

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Na tento film jsem čekal celý život...a dočkal jsem se! Vidět moje idoly z 80. let jak se předháněj kdo vysype lepší hlášku a kdo rozstřílí na sráč víc lidí? Splněnej sen...Nejvíc sype "vožrala" Dolph, následuje Arnold, kterej nemá ve scénáři nic jinýho než hlášky, z kterých celý kino dvě minuty brečí smíchy a korunu tomu nasazuje Chuck s jeho 8-dní v bolestech umírající kobrou...Cekově je film jedna velká hláškovací, akční jízda s absencí nějakého hlubšího příběhu... ale ty hlášky...Před hodinou jsem dorazil z kina - a chtěl bych to vidět zas a znova...absolutně bez debat tento klenot míří do mých TOP 10!

Poslední hodnocení (246)

Bojovník (2015)

28.12.2015

Spectre (2015)

18.11.2015

Poslední lovec čarodějnic (2015)

26.10.2015

Na hraně zítřka (2014)

28.12.2014

Expendables: Postradatelní 3 (2014)

21.08.2014

Kapitán Phillips (2013)

01.04.2014

Vikingové (2013) (seriál)

26.02.2014

Domek z karet (2013) (seriál)

26.02.2014

Podfukáři (2013)

18.01.2014

Reklama