Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Jestli to měla být béčková jízda tak...jo to byla. Jestli to mělo poctít béčkové filmy tak...každým slovem a každým babským výkřikem. Jestli jsem se smál a ani chvíli se nenudil...sakra, že jo. Tarantino umí a béčkový horory jsou stoprocentně častým typem filmu jeho sbírek. Geniálně blbé.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Jednička více kung-fu, dvojka více spaghetti western, to je jasné. Komentář kprvní části jsem končil slovy - ač jsem to nečekal, bylo to dokonalé, u dvojky to cítim stejně, dokonce si myslím, že byla první část překonána. By te way-Michael Madsen je super frajer a soundtrack je opět vynikající.

plakát

Kill Bill (2003) 

Úžasná stylová jízda, plná neuvěřitelně dobrých odkazů na skvělé kung-fu filmy, které jsem jako malý sbíral na VHS. Obsah není nijak dokonalý, ale o to u kung-fu neběží. Stačí si připustit trochu té nostalgie k tělu a nechat se unášet skvělou režií, klasicky dobrým tarantinovským soundtrackem a zapamatovávat si nezapomenutelné hlášky. Ač jsem to nečekal, bylo to dokonalé, alespoň pro někdejšího kung-fu fandu.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Na tomto filmu mě nejvíce bavil Brad Pitt. Děj mi nepřišel až tak geniální a myslím, že se nejedná ani o nic nějak moc originálního. Ritchie se přiblížil Tarantinovskému stylu a to je tenký led. Když někdo s něčím začne je těžké napodobit ho tak, aby byl výsledek na úrovni, ale tady se to v rámci mezí a s přimhouřením oka povedlo.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Neuvěřitelně stupidní děj filmu, který byl zachycen v rádobyvtipném scénáři a film natočený tak, aby působil stylově a zaujal. Naprosto zbytečný film, který nemá smysl vidět snad ani jednou. Nechápu, že se mu zde dostalo tak důstojného hodnocení, to, že to natáčel Ritchie ještě neznamená vítězství.

plakát

Tenkrát v Mexiku (2003) 

Nechápu proč se to tolika lidem nelíbilo, mě rodriguez dostal a Johnny Depp je nezapomenutelnej. Normálně bych dal asi 4 hvězdy, ale vzhledem k přehnaně nízkému celkovému hodnocení musím přitlačit.

plakát

Samotáři (2000) 

Jedná se o jeden z nejlepších českých filmů a to nejen kvůli výtečnému scénáři Petra Zelenky. Každý z herců předvádí neuvěřitelný výkon, navíc se jedná o jeden z největších přínosů českému filmu v podobě Ivana Trojana. Takový upřímný pohled na opravdu obyčejné osoby, které chodí po tomto světě. Ve finále ten film není ani tolik komedií jako dramatem. Kvalitní dílo, jehož některé scény a záběry připomínají až nápadně styl Quentina Tarantina v pulp fiction - všiměte si.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Výtečná hra s divákem, vážně jsem věřil, že už jde o něco vážného, ale Coeni nakonec opět zasáhli tak, jak to umí jen oni a všechno sedlo tam kam má. Nějtěžší je prostě pochopit ty, kteří se pochopit nedají. Smekám a gratuluji Bradovi za roli, která mu absolutně sedla. Bomba

plakát

Cabin Fever (2002) 

Moc se mi líbila scéna, kdy všichni oslavovali tou chutnou limonádou a příběh mě taky nějak moc neodradil. myslím, že je to jedna z těch lepších Rothovek.