Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevěřte cigánovi, který boxuje jak třetí Kličko a k tomu se nápadně podobá Bradu Pittovi.. Ritchieho Gangsta Paradise z britských ostrovů se záplavou obskurních postav (Boris Břitva, Kulkozubej Tony) a spoustou vtipných hlášek (především Jonesův monolog o Pouštním orlu a scvrklých kulkách). To vše servírováno v kulometném tempu a s výborným výběrem hudby (Massive Attack, The Stranglers). Pokud nechcete skončit propíchnutí deštníkem Mary Poppins, mám pro vás na závěr jednu dobře míněnou radu: „Nejezděte do Londýna!“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy koulí. Velký chlapácký a pak scvrklý, buzerantský! Tři největší idioti mezi lupiči, Čtyřprstý Frankie, Turek, Kulkozubý Tony, Boris Břitva, Kruťák a hlavně vynikající Brad Pitt, jako cikán Mickey. To jsou dokonale napsané i zahrané postavy, ve filmu, který se sleduje na jedno nadechnutí. Skvělá, chytře natočená krimi zábava od začátku, až do povedeného konce. Tohle mi fakt sedlo. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Super cool film! Jenom by mě zajímalo, o čemže vlastně byl? A neměl jsem nějakou vadnou zvukovou stopu? Já jen totiž, že jsem přes ty strašně rádoby cool hlášky neslyšel žádné ty geniální hlášky, jimiž má být tenhle cool film prošpikován jako cikánka zlatými zuby. Abych byl správně pochopen, vlastně skoro jediné, co jsem slyšel, bylo slovíčko "fuck", na které nepotřebuju slovník. Zbytek mi přišel asi tak zajímavý, jako bichle "Daňovým účetním snadno a rychle" v azbuce. Asi nejzábavnější bylo, jak si tvůrci představují cikány, hehe. Někdy by jim měl někdo říct, že vypadají podobně jako Sol, jen trochu zředěnější. Pitt má do cigoše asi tak daleko jako já do Pitta. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co si představujete pod názvem tohoto filmu? Podle prvního významu slova Poduk asi nepůjde o nějakou akci chapaců se zrovna nejčistšími úmysly. Podle druhého významu si tam asi pár lidí bude nadávat. Když spojíte oba dostanete cikána Brada Pitta, který rozmlátí rukama i tramvaj, Benicia Del Tora co má rád casina, Jasona Stathama, který nerozumí cikánům ani písmenko a v neposlední řadě Guye Ritchiho, který celou tuhle partičku lidí řídí. Výsledek? Podfuck roku a skvělá černá komedie =o) skvělá záležitost. Nejlepší černá komedie za poslední roky! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Ohromně vtipný, místy i napínavý, s vydařenými monology i dialogy... Jen kdyby v něm nebylo tak "přepostavováno". Ačkoliv má snad každý, kdo se v Ritchieho símku objeví, roli napsanou tak, že by se měl stát snadno zapamatovatelným, není to vůbec hračka. Poslední půlhodina už vyžaduje opravdu hodně, hodně soustředění, aby si člověk vzpomněl, jak to vlastně na začátku bylo, kdo telefonoval komu a koho si ten na co najal... Štěstí, že mám chuť se na Snatch (tedy Podfu(c)k) podívat znovu, protože napodruhé už snad všemu přijdu na kloub. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (55)

  • Pes Bow, který ve filmu hraje krotkého psíka, byl ve skutečnosti mírně agresivní. Poté, co málem kousl Vinnieho Jonese (Kulkozubej Tony) do rozkroku, musel být nahrazen fenkou, které před natáčením dokreslovali specifickou černou skvrnu. (don corleone)
  • Když chce Mickey (Brad Pitt) karavan pro svojí mámu, řekne, že chce, aby byl "barvínkově modrý". Norman Bates (Anthony Perkins) v Psychu vybral pro svou matku šaty v téže barvě. (Ai.ma)

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama