Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Historický
  • Thriller

Biografie (21)

Jeong-hwa Eom (herečka / skladatelka)

23.08.2015

Starší z dvojice sourozenců, neskonale půvabná královna korejského filmu a tajný sen každého muže, Jeong-hwa Eom, se narodila svým rodičům v době, kterou by ne každý nazval dobou pro narození zcela přívětivou; psal se tehdy rok 1969 a celou zemi sužovala krutá válka panovačných mocenských buditelů, jejichž místo na výsluní… (více)

Ji-ah Lee (herečka)

09.08.2015

Mezi dnešní hereckou smetánkou třpytícího se jihokorejského filmového průmyslu nenajdete snad jedinou herečku, o níž by se v bulváru psalo méně. Sang-eun Kim dbala vždy na to, aby její soukromí bylo opravdu jen její. Jenže ne vždy se to podařilo přesně tak, jak by sama bývala si půvabná herečka překvapovala. Jsou nicméně… (více)

Doo-hong Jeong (herec)

14.07.2015

Jako nejmladší, nejmenší a nejostýchavější z celkových sedmi sourozenců, narodila se dnešní ikona filmového bojového umění a kaskadérských kousků, Doo-hong Jeong, do malého zapadlého městečka, Chilsan-ri, ukrytého v hloubi rozlehlé provincie Jižní Čchungčchong, ležící při okraji Východočínského moře v roce, kdy začal druhý… (více)

BoA (herečka / skladatelka / producentka)

14.07.2015

Kwon Boa je talentovanou a zřejmě nejjasněji zářící postavou současné jihokorejské hudební populární scény, jejíž popularita sahá až daleko za hranice jihokorejského státu. Japonské publikum ji miluje, zbožňuje a uctívá, východoasijské publikum ji leží u nohou a její jméno je dobře známé dokonce i ve Spojených Státech… (více)

Jeong-min Hwang (herec)

21.06.2015

'Věřím, že je povinností každého z herců, podat co nejlepší možný výkon v každé ze svých rolí. O to víc, vyhovuje-li jim daný scénář. Já dýchám hlavně když hraji.' Ačkoliv dnes platí za pilíř jihokorejské kinematografie, nebylo tak tomu vždy. Jung-min, mladší bratr úspěšného režiséra, muzikanta a hudebníka Sang-jun Hwang, neměl… (více)

Hyo-jin Kim (herečka)

25.05.2015

Vegetariánsky zaměřená jihokorejská herečka, Hyo-jin Kim, svoji kariéru započala modelingem. Díky svému půvabu se pravidelně objevovala na obálkách předních módních magazínů. Na televizních obrazovkách ji ale diváci mohou vídat až od roku 1999, od hereččiných patnácti let, kdy se objevuje v nepatrné roli seriálu 'Love Story' … (více)

Jeong-woo Ha (herec / režisér / scenárista)

23.07.2014

Jung-woo se narodil otci, veteránu jihokorejské kinematografie, Yong-gun Kim (25 Dollar People (1989), Poison (1997), Doctor K (1998)), na sklonku prvního kvartálu roku 1978, roku, v němž si jihokorejská výprava sportovců odnesla z Asijských her, tehdy pořádaných Thajskem, celkem osmnáct zlatých medailí. Jeho strýcem je Young… (více)

Nirwan Dewanto (herec)

06.03.2014

Nirwan Dewanto patří k předním představitelům současného novoromantického básnictví, v jehož spletitých souvětích tkví tolik z bohaté historie země, kterou ze čtyři staletého okupačního režimu nizozemských kolonialistů vysvobodil v roce 1945 až krvavý občasný rozvrat.   K poznání jeho bohatého života musí ale čtenář zavítat až… (více)

Julian Cheung (herec)

22.02.2014

Dětství neměl Julian vůbec snadné. Narodil se do bouřlivého Hongkongu rok po zrovnoprávnění mzdové diskriminace žen v roce 1970. To samo o sobě rozpoutalo dostatečně velkou mediální kampaň, aby se obdobné artikly objevovaly v novinových výtiscích po celém světě. Jeho rodiči byla nesourodá dvojice, která si po synově narození… (více)

Mario Maurer (herec)

09.02.2014

Své matce s Thajsko-čínskými kořeny se Mario narodil v jednom z vůbec nejstarších bangkokských nemocničních zařízeních, Bangkok Christian Hospital, sloužícím od roku 1949. Za jeho specifickým jménem stojí otec německého původu, Roland, jehož velikou vášní jsou italské silniční motorky a vlastně všechno, co má pod kapotou silný… (více)

Steve Yoo (herec)

09.02.2014

Ačkoliv se Steve narodil v hlavní jihokorejské metropoli, většinu svého života prožil na cestách. Rodnou zemi společně s rodiči opustil ve třinácti letech, když se přestěhoval do kalifornského Orange Country. Zde se dostal tak říkajíc přímo do víru hudebního dění. Steve totiž miluje hudbu a všechno, co je s hudbou nějak spojené… (více)

Yu Li (režisérka / scenáristka / producentka)

03.02.2014

Yu Li se narodila v provincii Šan-tung, nacházející se na severovýchodě nejlidnatější země světa, Číny. Televiznímu průmyslu navykla již v rané době, během níž se na televizních obrazovkách objevovala coby uvaděčka pořadů a televizních inscenací. Po dokončení univerzitního studia se zaměřila na tvůrčí činnost mnoha televizních… (více)

Sohail Khan (producent / herec / režisér)

03.02.2014

Jen několik málo dní před koncem roku 1970 se Sohail v městě Bombaji narodil do početného rodinného kruhu islamistů, jemuž kralovala hlava rodiny, otec, ikonický filmový herec a scenárista Salim (Kranti (1981), Zamana (1985), Mr. India (1987)), jehož kořeny sahají až do Afghánistánu, z něhož pochází zase jeho otec. Biologickou… (více)

Seung-ryong Ryoo (herec)

26.01.2014

Jeden z nejtalentovanějších jihokorejských herců, Ryu Seong-ryong, se svým rodičům narodil v roce 1970 takřka pod vánoční stromek. Svůj osud posléze svěřil do schopných rukou hereckého univerzitního institutu Seoul Institute Of The Arts. To se nachází v Soulu a ve svém oboru patří mezi jedno z vůbec nejprestižnějších. Zde se… (více)

Jae-hyeon Jo (herec / režisér)

26.01.2014

Cho Jae-hyun se v roce 1965 narodil do chudé rodiny. To ale jen do doby, než se jeho podnikavý otec stal úspěšným podnikatelem, vlastníkem restauračního řetězce v jedné z nejstarších oblastí Soulu, Jongho. Cho o sobě nicméně přiznává, že byl spíše zlotřilým dítkem, než-li na slovo poslušným. Často se bez pozornosti rodičů… (více)

Bo Huang (herec / režisér / producent)

25.01.2014

Do expandujícího a ekonomicky vyspělého města ležícího při okraji Žlutého moře, Qingdao, se charismatický herec s nezaměnitelným smyslem pro humor narodil soudržné rodině vysoce postavených městských činitelů na závěr měsíce srpna v roce 1974. Díky tomu si tu a tam dělal možná dokonce i starosti, když byl policejními složkami v… (více)

Jin-shil Choi (herečka)

12.01.2014

Jin-shil se narodila do ne zcela plně funkční rodiny na samotný závěr roku 1968. Vztah matky a otce ale nebyl nikdy ukázkovým příkladem soudružnosti, a tak Jin-shil již v raném věku čelila problémům sociální dysfunkčnosti. I přesto se ale dostala na prestižní dívčí univerzitu, Seonil Girls' High School. V roce, kdy úspěšně… (více)

S. Tirru (kameraman / scenárista)

12.01.2014

Tirru, celým svým jménem Thirunavukarasu, je v současnosti jedno z nejčastěji skloňovaných jmen celé indické kinematografie. Díky svému kreativnímu přístupu si za dobu čítající takřka dvě desítky let dokázal vytvořit renomé nadčasového kameramana, díky jehož vizím se i obyčejný filmový snímek mění v nezapomenutelnou podívanou.… (více)

Eun-jeong Ham (herečka)

12.01.2014

Eun-jeong se coby jedináček narodila do hudebně zdatné rodiny na samotný závěr roku 1988. Její matkou a současně i hlavní marketingovou agentkou je talentovaná pianistka a úspěšná absolventka privátní univerzity Ewha Womans University. Ta patří k vůbec největším a nejznámějším univerzitám nejenom v rámci světového měřítka. V… (více)

Edmund Chen (herec)

12.01.2014

Navzdory současnému vlastnictví čínského občanství, pochází Edmund Chan ze samotné výspy Malajského poloostrova, z městského státu jihovýchodní Asie, Singapuru. Tam se v prvním kvartálu roku 1961 narodil do rodiny ne zcela zámožné, nicméně starostlivé a sympatizující s jeho nadšením pro film.Na počátku jeho televizní kariéry… (více)

Reklama