Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Metro

Metro (2004)

Já byl moooc spokojený. Na začátek mi to, že Franka je kost, stačilo. Pak sem se rozhodně nenudil a bylo to velice zajímavé ztvárnění. Klasika se zrůdou, která jen tak neomrzí. Navíc je super, že to mělo spád a byl dynamický i komorní zároveň (takovou kombinaci jsem si před tím nedokázal představit). Na pět to ale nemá, tam se u mě hřejí jiní.

Vyvrženci pekla

Vyvrženci pekla (2005)

Jeden z mé absolutní topky. Dům 1000 mrtvol nebyl špatný, ale tohle je skutečně geniální. Smekám před Robem Zombiem a beru zpět, že dneska už se jen dobrý horor neobjeví. Po vynikajícím remaku Halloweenu další zářez. U filmů, ze kterých jsem nadšený mi dochází slova a tak jen tutti k*r*a frutti nářez!!!

Samotáři

Samotáři (2000)

Velice zvláštní úkaz české filmové tvorby. Je to tak trochu moje srdcová záležitost a vlastně i moje první setkání s Macháčkem a Trojanem. Ačkoliv jsem ještě do věku hlavních postav nedospěl, nemyslím si, že je to nutně překážkou. Problémy, které „hrdinové“ řeší, jsou často mezigenerační a tak jsou univerzální pro široké spektrum lidí. Poprvé jsem viděl tento snímek ve svých šestnácti (takže by se dalo říct, že v pubertě), přesto pro mě nebyl hlavním tahákem zhulený Macháček. Vlastně to ani není komická vložka, postava je hodně komplikovaná a nakonec se vlastně ukáže, že tráva je pro něj jen forma úniku před tím zlým a komplikovaným světem. Podobně před tímto světem utíkají i ostatní postavy, každá ale po svém. Například postava Mikyho Křena se jeví tak, že má vlastně všechno a nemá žádné starosti. Scéna s úmrtím matky však jasně dává najevo, že i tento „tvrďák“ má cit a své problémy. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal, ale nechalo to na mě opravdu silný dojem.