Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (20)

plakát

I Cover the Waterfront (1933) 

Taková průměrná roztomilá romantická oddychovka. Čtvrtá hvězdička je jen kvůli Claudette Colbert.

plakát

Historky z města (2001) (seriál) 

Jen takový malý dodatek k tomu "oficiálnímu textu distributora". Jelikož se jedná o třetí sérii - ta první "Tales of the City" se odehrává v roce 1976, druhá "More Tales of the City" na konci sedmdesátých let a tato poslední v roce 1981, tak se v podstatě všichni navzájem znají, někteří z nich dokonce společně bydlí v jednom domě.

plakát

Imitation of Life (1959) 

Je mi to líto, ale originální "Imitation of Life" z roku 1934 s Claudette Colbert v hlavní roli se mi líbil přece jen o jednu hvězdičku víc. Susan Kohner podala slušný výkon, Lana Turner předvádí svůj standard a Sandra Dee mi (většinou) lezla na nervy. :)

plakát

Zuřící planeta (1997) (seriál) 

Ten rok výroby 1997 mi tu ale nějak nesedí. Na konci titulků je vždy římsky 2009, nehledě na to, že např. díl o lavinách ukazuje lavinu z rakouského Galtüru, která se stala v roce 1999, nebo díl o povodních zase povodně po hurikánu Katrina z roku 2005.

plakát

Tension (1949) 

@ Atron: Obchod/lékárna je Americe úplně běžná věc - např. řetězec Wallgreens - jen místo toho baru by tam dneska byl Starbucks. :)

plakát

Den poté (2004) 

Taková milá a naivní dvouhodinová pohádka na téma rapidní a radikální změna klimatu s výbornými efekty. Ty čtyři hvězdičky jsou za triky, ne za scénář. :)

plakát

Hotýlek (1975) (seriál) 

Jak už tu psali jiní, problém je hlavně v dabingu. Jeden díl sem viděl na ČT2 a na základě toho sem pak svému britskému kamarádovi řekl, že Fawlty Towers mě vůbec nebavil, protože není vtipný. Nevěřícně na mě zůstal zírat a pak mě poprosil, že až někdy dorazím do Británie, tak tohle vůbec nikde nemám říkat nebo mě tam ukamenují. Nakonec mi Fawlty Towers koupil na DVD a poslal k Vánocům. A já jsem mu za to dodneška neskonale vděčný, protože ten seriál je prostě jeden z nejlepších a nejzábavnějších UK sitcomů, co jsem kdy viděl.

plakát

More Tales of the City (1998) (seriál) 

Oproti první sérii "Tales of the City" trošku slabší odvar. A docela dost mi vadilo to, že polovina herců je vyměněných (Michael, Mona, Brian). Ale jelikož San Francisco miluju, tak přímhouřím oči a dám čtyři hvězdičky.

plakát

The Great Flamarion (1945) 

Na celé čtyři hvězdičky tomu přece jen něco chybělo... a hlavně mě překvapilo, že ze čtyř výstřelů publikum a lidi v zákulisí slyšelí a reagovali jen na poslední dva... a i přesto ji postřelený Stroheim ještě stihne dorazit. :) 3.5 *.

plakát

Attack of the 50 Foot Woman (1958) 

Ten film je tak pitomý, až se u toho jeden perfektně pobaví... aneb "bad movies with love". Čtyři hvězdičky za "originalitu". :D