Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (11)

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Za mne plný počet bodů. Tentokrát si i Američané dali záležet, aby severský humor zůstal zachován a neudělali z toho komerční mišmaš.  Tom Hanks výborný.  Mám pocit,  že do role snad i zhubnul, protože mrzky stařík byl z něho jak vyšitý.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

Dávám jednu hvězdičku za výkon Pavly Tomicové. Bez ní by to byla absolutní ztráta času. Tohle se nepovedlo.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) (seriál) 

Mne napadá jen ta fráze o nastavované kaši. Pochopila bych, že uběhlo skoro deset let od poslední série a že herci budou mít vrásky a plešaté kouty a že někteří budou tlustčí a někteří zase fitness vyhublí. Ale že děj bude téměř o ničem, že se hlavní postavy budou zmítat sem a tam, patlat se v bůhvíčem, to je mimo mé chápaní. A ten zvrat s tím trekem! To je vrchol. Chybí tomu život. Jde jen o přehlídku postav. Tři hvězdy dávám opravdu jen z loajality k mému nejoblíbenějšímu seriálu.

plakát

River (2015) (seriál) 

Sverazni detektivove Stellanovi vzdycky sli. Vzpomenme jen na na detektiva ve filmu WAZ nebo v Insomnii. A vubec mu ty zadumcive, melancholicke postavy nejak vice sedi. Ja se bavila, napeti od zacatku do konce, motanice se bezky pomalu rozpletala, k tomu skvela hudba.... tomuhle pribehu by klidne slusel i celovecerni film.Velka spokojenost.

plakát

Mládí (2015) 

Ode mne dve hvezdicky. A to jen za obsazeni. Skoda, ze oba hlavni akteri nemohli ukazat, co skutecne umi. Nuda od zacatku do konce. A ten zmineny suchy humor chybel také. Chaby naznak pri rozhovoru o prostate a konec.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Trier musí být bud abnormálně empatický nebo úchyl. Možná, že je oboje. V Každém případě i tento jeho film provokuje a naprosto vybočuje z ustálených rytmů. Nutí přemýšlet ještě dlouho po skončení závěrečných titulků. Za tohle ty tři hvězdy. Co mi vadilo, to byly ty prostřihy, někdy působily vyloženě rušivě. Klidně bych je oželela. Občas jsem se i nudila, což by se snad u filmu nemělo stát...a výkony herců řekla bych průměr. Mám dojem, že jsou filmy, ve kterých dokázal Trier vyždímat z herců mnohem více, než tyhle bezemoční výrazy.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Tento film mi dlouho ležel v počítači a nějak jsem k němu nemohla najít cestu. A to i přesto, že všechny recenze hovořily jednoznačně pro něj. Nakonec na něho došlo v mrazivý povánoční podvečer a rozhodně nebyl zklamáním. Naplněn urputností a skvělým výkonem Jamieho Bella. To vše zabaleno do citlivého obalu, který s citovým vydíráním rozhodně neměl nic společného. Prostě i takové příběhy může napsat život.

plakát

Osvícení (1980) 

Omlouvám se předem všem. kteří tomuto dílku dali čtyři nebo dokonce pět hvězdiček, ale já mu věnuji s bídou dvě. Nuda, nuda, nuda.....navíc jediné, co mi zůstalo v hlavě jsou Nicholsonovi vyceněné zuby. Možná to pan režisér takto chtěl, ale pro mne celý film extrémně přehrával. Scénář postrádá originalitu, závěr je jalový. A ta scéna se sekyrou... no nevím proč mi přišel na mysl záběr z 30 případů majora Zemana, ve kterém hraje sekyra také klíčovou roli. Asi víte, který mám na mysli. Jediné, co mohu ocenit je výkon Dannyho Lloyda, nebo možná režisérské vedení tohoto malého kluka. Jeho výraz chybu nemá.

plakát

Muž v ohni (2004) 

Dala jsem sice za 4*, ale nedokážu se zbavit dojmu, že se z toho námětu dalo vyždímat víc. Spousta věcí je jakoby přeskočených...budování vztahu mezi hlavním hrdinou a malou holkou, kterou chrání, je zhuštěno do zkratkovitých záběrů....práce s kamerou nahrazovala plochost ve scénáři.....proč jsem vlastně tu 4 dala???

plakát

Jako nepoddajný plevel (1987) 

Tolik zoufalství ve 143 minutách! Přes 2 hodiny člověk hledá to světýlko naděje, které stejně nepřijde, a to ani se závěrem. I pře skvělou Meryl a Jacka dávám pouze za dvě.